شناسهٔ خبر: 70787362 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

چگونه از خود در برابر بیماری‌های در گردشِ زمستانی مراقبت کنیم؟

در ماه‌های فصل زمستان به نظر می‌رسد تنها تعداد کمی از افراد از انواع بیماری‌ها از جمله آنفلوآنزا، کووید۱۹، نوروویروس و سرماخوردگی در امان می‌مانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، در حالی که بسیاری از میکروب‌ هایی که باعث این بیماری ها می‌شوند می‌توانند در تمام طول سال در گردش باشند، دانشمندان تصور می‌کنند که موج سرماخوردگی و بیماری های تنفسی در زمستان ممکن است به این دلیل باشد که زمان بیشتری را در داخل خانه و سایر فضاهای سر پوشیده می‌گذرانیم و در عین حال هوای سرد و خشک ممکن است قدرت دفاعی بدن ما را ضعیف کند.

اما دانستن اینکه این بیماری ها چه هستند و چگونه گسترش می یابند می تواند کمک کننده باشد. در حالی که ممکن است گذراندن این فصل به طور کاملاً سالم و به دور از بیماری دشوار باشد، کارهایی وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود در برابر این ویروس های تنفسی و گوارشی انجام دهید.

چگونه بفهمم سرماخوردگی، آنفلوآنزا، کووید۱۹ یا چیز دیگری دارم؟

به گفته متخصصان، تشخیص برخی از علائم در بین بیماری ها به ویژه با ویروس های تنفسی، دشوار است.

نوروویروس یک بیماری منتقله از غذا است که می تواند از طریق آب و سطوح آلوده پخش شود و می تواند حدود یک تا سه روز باعث استفراغ، اسهال، حالت تهوع و درد معده شود.

سرماخوردگی می تواند توسط چندین نوع مختلف ویروس ایجاد شود و می تواند باعث آبریزش بینی، احتقان، سرفه، عطسه، گلودرد، سردرد، بدن درد یا تب پایین برای کمتر از یک هفته شود.

پزشکان برای درمان سرماخوردگی آنتی‌بیوتیک تجویز نمی‌کنند. دلیل آن هم روشن است: آنتی‌بیوتیک نه عوارض این بیماری را تسکین می‌دهد و نه تاثیری روی سرعت بهبودی خواهد داشت، چون کاربرد آن‌ها برای از بین بردن عفونت‌های باکتریایی است؛ درحالیکه سرماخوردگی بیماری‌ ویروسی است.

آنفلوآنزا، ناشی از ویروس‌های آنفلوآنزا که همیشه در حال تغییر هستند، منجر به تب، لرز، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، بدن درد، سردرد و احساس خستگی می‌شود. علائم آنفلوآنزا سریعتر از علائم سرماخوردگی ظاهر می شوند و می توانند از چند روز تا دو هفته ادامه داشته باشند.

همچنین کووید۱۹ می‌تواند باعث تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، گلودرد، احتقان، از دست دادن بویایی یا چشایی، خستگی، درد، سردرد، تهوع یا استفراغ برای چند روز شود.

ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) نیز می تواند باعث آبریزش بینی، احتقان، سرفه، عطسه، خس خس سینه، تب و از دست دادن اشتها برای یک یا دو هفته شود.

یکی از راه‌های محافظت از خود در برابر همه ویروس‌ها: شستن دست‌ها

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، شستن درست و مکرر دستها - با صابون - برای کاهش شیوع نوروویروس، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید۱۹ بسیار مهم است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده می گوید که این امر به ویژه پس از استفاده از سرویس بهداشتی و خوردن غذا یا تهیه غذا صادق است.

همچنین در شستن دست های خود دقت کنید و تا ۲۰ ثانیه آن ها را بشویید.

اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، یک ضدعفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل را امتحان کنید - اگرچه این راهکار برای از بین بردن نوروویروس کافی نیست.

تمیز کردن سطوح می‌تواند بار ویروسی را کم کند

اگر به نوروویروس مبتلا شدید، باید بلافاصله سطوحی را که در تماس با غذای آلوده یا مایعات بدن هستند، تمیز کنید. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا توصیه می کند که اشیا را با محصولات ضد عفونی کننده تمیز کنید.

فراموش نکنید لباس هایی که با استفراغ یا مدفوع تماس دارند را بشویید - از آب گرم و مواد شوینده استفاده کنید. سپس، دستان خود را نیز دوباره بشویید.

اگر به سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا شدید، بهتر است مرتباً سطوحی را که با آنها تماس زیادی دارید تمیز کنید. دستگیره‌های در، کلیدهای چراغ، میز، اسباب‌بازی‌های محبوب کودکان، تلفن‌های همراه را تمیز کنید.

از محصولات پاک کننده خانگی که حاوی صابون یا مواد شوینده هستند استفاده کنید.

کووید۱۹ عموماً از طریق هوا از قطرات و ذرات پخش می شود و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا می‌گوید خطر ابتلا به کروناویروس از سطوح آلوده کم است.

جلوگیری از تماس دست‌ها با صورت به ویژه چشم‌ها، دهان و بینی می‌تواند از ابتلا به ویروس‌ها جلوگیری کند

ویروس‌ها می‌توانند از طریق صحبت کردن، سرفه و عطسه پخش شوند، بنابراین اگر در گلو یا بینی خود احساس سوزش داشتید، دهان خود را با دستمال بپوشانید. سپس، دست های خود را بشویید.

همچنین، حتی اگر بیمار نیستید، برای محافظت از خود در برابر ویروس های تنفسی در مناطق شلوغ با ماسک N۹۵ یا درجه پزشکی تردد کنید.

صورت خود را لمس نکنید: اگر میکروب یا ویروسی روی دست های شسته نشده خود دارید - تنفسی یا نوروویروس - و صورت، چشم ها یا بینی خود را لمس کنید، می تواند به غشای مخاطی شما نفوذ کند و بیمار شوید.

واکسن بزنید

واکسن‌های به‌روزرسانی‌شده کووید۱۹ و همچنین واکسن‌های سالانه آنفلوآنزا برای افراد ۶ ماهه و بالاتر در دسترس هستند. برای افراد ۶۰ سال و بالاتر یا برای زنانی که باردار هستند، ممکن است بخواهید واکسن RSV را نیز دریافت کنید.

با این حال هیچ واکسنی برای نوروویروس یا سرماخوردگی وجود ندارد.

راه دیگر برای حفاظت از خود در برابر ویروس‌ها، استراحت است. اگر کمبود خواب، استرس یا کم آبی دارید، ممکن است سیستم ایمنی شما به خوبی کار نکند. استراحت کنید و مایعات کافی بنوشید.

اگر مریض هستید در خانه بمانید

اگر مریض شدید، آزمایش سریع می تواند به تشخیص اینکه آیا کووید۱۹ یا آنفلوآنزا دارید، کمک می کند. این مهم است که ببینید آیا به یکی از داروهایی نیاز دارید که می تواند به پیشگیری از بیماری شدید کمک کند یا خیر: Paxlovid برای کووید۱۹ و Tamiflu برای آنفلوآنزا.

مهمتر از همه، اگر علامت دار هستید، در خانه بمانید تا دیگران را بیمار نکنید.

به گفته متخصصان، برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کووید۱۹ استراحت کنید و مایعات بنوشید. می توانید برای کاهش تب یا کمک به درد بدن از مسکن نیز استفاده کنید. رطوبت‌سازها نیز می توانند به رفع علائم کمک کنند.

مسکن‌هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درد را کاهش می‌دهند و اثر تب‌بر دارند.

انسداد بینی را با افشانه‌ها یا قرص‌های ضداحتقان برطرف کنید.

هرچند داروهای ضداحتقان نباید به کودکان زیر شش سال داده شود. کودکان شش تا ۱۲ ساله هم نباید آن‌ها را بیش از پنج روز مصرف کنند.

همچنین برخی از این داروها برای کودکان، نوزادان و زنان باردار مناسب نیستند.

در همین حال، هیچ دارویی برای نوروویروس وجود ندارد. در عوض، باید تا حد امکان با آب و سایر مایعات به بدن آبرسانی کنید. اگر دچار کم آبی هستید و متوجه خشکی دهان و گلو می شوید، زیاد ادرار نمی کنید یا هنگام ایستادن احساس سرگیجه دارید، از پزشک کمک بگیرید.

انتهای پیام