شناسهٔ خبر: 70775089 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مازندران پنجه در پنجه با بیماری‌های تنفسی

ساری- ایرنا- افزایش ابتلا به بیماری های تنفسی در فصل زمستان با انتشار ویروس‌ها، روند صعودی در مازندران به خود گرفته و به دلیل وجود قابل توجه افراد سالمند و بیماران زمینه ای در این خطه از شمال کشور به نسبت دیگر استان‌ها، حساسیت ها در این مورد بیشتر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، با فراگیر شدن سرمای هوا در فصول پاییز و زمستان بر شدت ابتلا افراد به بیماری های تنفسی همچون سرماخوردگی، ‌آنفلوانزا و کرونا افزوده می شود و بخش بیشتری از افراد یک جامعه مبتلا به این نوع بیماری های تنفسی می شوند و در این میان افرادی با سابقه بیماری های زمینه ای همچون دیابت، ‌فشار خون و بیماری هایی با ضعف سیستم ایمنی همچون ام اس جز مواردی به شمار می روند بیماری های تنفسی در آنها شدیدتر و گاهی منجر به فوت نیز می شود.

براساس آمارهای مجموعه بهداشت و درمان مازندران جمعیت سالمند و بیماران زمینه ای این دانشگاه حدود ۵۰۰ هزار نفر است. مازندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل دارد.

گرچه بیماری سرماخوردگی، بیماری چندان مهم و خطرناکی نیست اما همین بیماری ساده، ماهیتی بسیار آزاردهنده دارد بطوریکه می تواند فرد را از زندگی روزمره باز داشته و از سوی دیگر مسری بودن و سرایت سریع سرماخوردگی، این بیماری را حائز اهمیت می سازد.

هر فرد بزرگسال سالانه، ۲ تا چهار بار به بیماری سرماخوردگی مبتلا می شود اما کودکان بیش از بزرگسالان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و ممکن است طی یک سال، سه تا هشت بار به سرماخوردگی مبتلا شوند.

مازندران پنجه در پنجه با بیماری‌های تنفسی

سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که از راه تنفسی و با سرد شدن هوا به بدن انسان راه می یابد اما ویروس های عامل ایجاد کننده سرماخوردگی آنقدر متعدد و فراوان هستند که مبارزه با این بیماری را دشوار می کند.

قابل ذکر است که بدن بزرگسالان چون در مقابل برخی ویروسها، ایمن شده است کمتر به سرماخوردگی مبتلا می شود و علایم سرماخوردگی شامل آبریزش و گزگز بینی، عطسه، اشک ریزش، سوزش گلو و تب خفیف است که این تب معمولا طی روزهای بعد به سرعت قطع شود.

آنفلوانزا برعکس سرماخوردگی با تب خیلی بالا همراه بوده و بطور ناگهانی با گرفتگی بینی، سرفه و گاهی قرمزی چشم ها و گلودرد آغاز می شود.

آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی فرد از جمله بینی، گلو و ریه‌ها را مورد تهاجم قرار می‌دهد و این بیماری بر خلاف سرماخوردگی به طور ناگهانی روی داده و حس بسیار بدتری را در سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند.

علائم ابتلا به آنفلوآنزا در مقایسه با کرونا شدیدتر و پر سر و صدا است، فرد مبتلا به آنفلوآنزا در همان مراحل اولیه ابتلا دچار تب، گلودرد و سردرد به‌طور متوالی در چند روز می‌شود و حتی سرماخوردگی معمولا نسبت به این بیماری خفیف‌تر است.

مازندران پنجه در پنجه با بیماری‌های تنفسی

علائم سرماخوردگی معمولاً در حدود هفت تا ۱۰ روز برطرف می‌شود و به سرعت آنفلوآنزا بروز نمی‌کند. علائم آنفلوآنزا ممکن است ۲ هفته طول بکشد.

در صورت ابتلا به عفونت آنفلوآنزا، یک روز قبل از بروز علائم آنفلوآنزا و پنج تا هفت روز پس از بیمار شدن، احتمال سرایت وجود دارد و مدت زمان سرایت در کودکان کم سن یا افراد با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است طولانی‌تر باشد.

و اما دیگر بیماری تنفسی این فصل از سال کرونا که ویروس آن دارای علائم خفیف تا شدید است که ظاهر شدن این علائم پس از مواجهه فرد با ویروس، ممکن است از ۲ تا ۱۴ روز طول بکشد. همچنین مشاهده شده که برخی از افراد آلوده به ویروس، ممکن است هرگز علائم بیماری را بروز ندهند؛ هرچند می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

شایع ترین علائم کووید- ١٩، تب، خستگی و سرفه خشک است. برخی از بیماران ممکن است دچار سردرد و بدن درد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی یا گلودرد شوند. این علائم معمولاً خفیف هستند و به تدریج شروع می شوند.

بیشتر افراد (حدود ۸۰ درصد) بدون نیاز به درمان خاص از بیماری بهبود می یابند و برای بیشتر کودکان و بزرگسالان بیماری ناشی از کووید-١٩ عموماً جزیی است. با این حال، در برخی از افراد می تواند بیماری جدی ایجاد کند و افراد مسن و افراد دارای مشکلات پزشکی اساسی مانند فشار خون بالا، مشکلات قلبی، دیابت یا سرکوب سیستم ایمنی احتمال ابتلا به بیماری شدید و جدی را دارند.

مازندران پنجه در پنجه با بیماری‌های تنفسی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز یکشنبه با ارائه گزارشی اعلام کرد: براساس نمونه‌های آزمایش شده بیماری‌های تنفسی، بیشترین میزان ابتلا به آنفلوانزا در نیمه نخست آذر ماه گزارش شده است.

دکتر سیده‌محدثه حسینی افزود: علاوه بر ویروس آنفلوانزا سایر ویروس‌های تنفسی نیز وجود دارد و افراد درصورت بروز بیماری بلافاصله پس از شروع علائم به پزشک خود مراجعه کنند.

وی تب، سردرد، دردعضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه را ازجمله نشانه‌های آنفلوآنزا دانست و ادامه داد:عامل بیماری ویروس است و آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تاثیری روی درمان این بیماری ندارند.

این مسوول حوزه بهداشت مازندران توضیح داد: افرادی که این علائم را دارند بهتر است برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در منزل بمانند و تا موقعی که تب آنها قطع نشده است، از منزل خارج نشوند و افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی، سالمندان، خانم‌های باردار، نوزادان و افراد دچار بیماری مزمن هستند بیش از سایرین در معرض عوارض ناشی از بیماری آنفلوانزا هستند.

وی اضافه کرد: آسان‌ترین و موثرترین راه پیشگیری از آنفلوانزا، رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها، استفاده از وسایل شخصی، روبوسی نکردن و دست ندادن با افراد، در زمان شیوع بیماری است.