شناسهٔ خبر: 70782165 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی:

افزایش ۴ میلیون مترمکعبی مصرف بنزین ناشی از کاهش مصرف سی‌ان‌جی است

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه سال گذشته میانگین مصرف سی‌ان‌جی در کشور روزانه ۲۲ میلیون مترمکعب بوده که این رقم امسال به ۱۸ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، گفت: درواقع چهار میلیون لیتر از مصرف بنزین کشور که امسال افزایش داشته ناشی از کاهش مصرف سی‌ان‌جی بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، «محمدصادق عظیمی‌فر» افزود: باید سوخت‌های جایگزین مانند سی‌ان‌جی و ال‌پی‌جی را توسعه دهیم و زیرساخت‌های آن را نیز فراهم کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سطح ذخایر سوخت مایع در ابتدای دولت چهاردهم در سطح مطلوبی نبود و از همین‌ رو در کوتاه‌مدت افزایش تولید برای افزایش سطح ذخایر را در دستور کار قرار دادیم، خاطرنشان کرد: با همکاری خوبی که بین شرکت ملی نفت با شرکت ملی پالایش و پخش وجود داشت، این هدف محقق شد.

معاون وزیر نفت ادامه داد: در دولت چهاردهم با چند طرح پالایشی مانند طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز، واحد هیدروکراکر پالایشگاه آبادان و اصلاحات فرآیندی در پالایشگاه‌ها، ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین و ۱۱ میلیون لیتر به تولید نفت‌گاز کشور افزوده شد.

افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین و نفت‌گاز یورو ۴ و ۵

عظیمی فر با تأکید بر اینکه این افزایش تولید توامان با افزایش کیفیت بوده است، افزود: برخلاف اقدام‌هایی که در گذشته در این حوزه انجام می‌شد که با افزایش کمیت، شاهد کاهش کیفیت بودیم، در این دولت با وجود افزایش تولید، در مولفه‌های بنزین و نفت‌گاز توانسیتم افزایش کیفیت را نسبت به ابتدای دولت چهاردهم به ثبت برسانیم تا آنجا که در مقایسه با پنج ماهه ابتدای امسال، ۱۱ درصد تولید بنزین و نفت‌گاز یورو ۴ و ۵ افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه ذخایر سوخت مایع نیروگاهی در ابتدای دولت کم بود و باید بر تحویل هرچه بیشتر فرآورده در نیروگاه‌ها تمرکز می‌کردیم، افزود: با اقدام‌های انجام‌شده، نسبت به سال گذشته تحویل فرآورده مایع به نیروگاه‌ها در چهار ماه گذشته ۵۰ درصد بیشتر شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه تحقق این اهداف افزون بر افزایش تولید در پالایشگاه‌ها به پشتوانه بهره‌برداری از خطوط جدید و توسعه ناوگان و حمایت وزیر نفت انجام شد، گفت: در تولید و زیرساخت‌های انتقال، توجه بر این است که تا پایان دولت، اهداف برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم و به ظرفیت تولید روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین و همین مقدار نفت‌گاز برسیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه تا پایان امسال یک هزار کیلومتر به طول خطوط انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور اضافه خواهد شد، گفت: یکی از این طرح‌ها، ۴۶۰ کیلومترخط لوله انتقال فرآورده بندرعباس - رفسنجان است. همچنین خط لوله انتقال سبزآب - ری، خط لوله انتقال فرآورده تبریز - خوی - ارومیه و خط لوله انتقال خوراک پالایشگاه بندرعباس ازجمله طرح‌هایی هستند که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند.

کاهش مصرف سی‌ان‌جی

عظیمی‌فر با تأکید بر اینکه با افزایش تولید نمی‌توان مشکل ناترازی سوخت مایع را برطرف کرد، گفت: بنابراین در بخش مصرف هم چند اقدام اساسی در دست پیگیری است و به مرور زمان نتایج آن ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در این زمینه، موضوع نخست متنوع‌سازی سبد سوخت است، زیرا یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین در این سال‌ها کاهش مصرف سوخت‌های جایگزین مانند سی‌ان‌جی بوده است.

راه‌اندازی سیستم‌های اندازه‌گیری برای مبارزه با قاچاق سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق سوخت یکی از دغدغه‌های رئیس‌جمهوری است، افزود: در موضوع قاچاق سوخت، با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق مجموعه‌ای از طرح‌ها را نهایی کردیم که به‌زودی ارائه می‌شود.

عظیمی فر با اشاره به اینکه در این زمینه، تمرکز بر هوشمندسازی و راه‌اندازی سیستم‌های اندازه‌گیری است، ادامه داد: برآورد این است که بخش عمده‌‎ای از قاچاق را که در حوزه انتقال و توزیع و مصرف انجام می‌شود می‌توان با هوشمندسازی و استفاده از ابزارهای نوین مدیریت کرد تا قاچاق کاهش یابد.