شناسهٔ خبر: 71027548 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

یک فعال دانشجویی در گفت‌و‌گو با «دانشجو»:

انرژی هسته‌ای، راهکار پایدار برای مقابله با بحران ناترازی انرژی

فاطمه نریمی گفت: انرژی هسته‌ای نسبت به سوخت‌های فسیلی یا انرژی‌های تجدیدپذیر از چند مزیت برخوردار است. هزینه این انرژی تولیدی به واسطه عمر مفیدی که نیروگاه‌های هسته‌ای دارند، کمتر است

صاحب‌خبر -

فاطمه نریمی فعال دانشجویی بسیج دانشگاه خواجه‌نصیر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره ناترازی انرژی در کشور گفت: در سال‎‌های اخیر با ناترازی انرژی مواجه هستیم. موضوع قابل توجهی که امسال اتفاق افتاد، قطعی‌ها و تعطیلی‌های پیاپی بود.

 

وی افزود: در رابطه با مسئله ناترازی، در وهله اول ممکن است تولید در مقابل تقاضا کافی نباشد. در این شرایط می‌توان اصلاحاتی در تعرفه ایجاد کرد که باعث کاهش تقاضا شویم؛ در این صورت مقداری از کمبود تولید نیز جبران می‌شود. یکی دیگر از کار‌هایی که می‌توان انجام داد این است که تمرکز خود را روی افزایش تولید بگذاریم تا با بهبود وضعیت تولید، این مسئله رفع شود.

 

نریمی ادامه داد: اگر بخواهیم از طریق افزایش تولید این ناترازی را بهبود ببخشیم، یکی از راه‌های آن، استفاده از روش تولید هسته‌ای است. انرژی هسته‌ای نسبت به سوخت‌های فسیلی یا انرژی‌های تجدیدپذیر از چند مزیت برخوردار است.

 

این فعال دانشجویی اظهار کرد: نخست اینکه هزینه این انرژی تولیدی به واسطه عمر مفیدی که نیروگاه‌های هسته‌ای دارند، کمتر است. همچنین این نوسانات و مشروط بودن به شرایط جوی را نداریم و راحت‌تر می‌توان پایداری شبکه را تامین کرد. البته از نظر آلودگی، نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای آلودگی‌های دارند که می‌توان مدیریت کرد. ما برای تولید برق می‌خواهیم از انرژی هسته‌ای استفاده کنیم، اما می‌توان در بخش‌های دیگری از جمله کشاورزی استفاده کرد.

 

وی افزود: تفاوت عمده انرژی تجدیدپذیر و هسته‌ای، نوسانی است که وجود دارد و قابل پیش‌بینی هم نیست و منوط به شرایط است. در صورتی که انرژی هسته‌ای قابلیت کنترل دارد و از پایداری بیشتری برخوردار است.

 

نریمی اظهار کرد: یکی دیگر از کار‌هایی که باید در جهت کاهش ناترازی انجام شود این است که از اتلاف حامل‌های انرژی جلوگیری کنیم. در مسیر انتقال آنقثدر انرژی هدر می‌رود که به اندازه کافی به مردم نمی‌رسد و دچار ناترازی می‌شویم. در این شرایط با جایگزینی فناوری‌های نوین، می‌توانیم از آن جلوگیری کنیم.

 

وی در پایان در رابطه با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها اظهار کرد: در این زمینه می‌توان از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کرد. مسئولان می‌توانند طیف دانشجویان را گسترش دهند تا از پتانسیل همه آنها استفاده کنند. اینها اقداماتی هستند که می‌توان در راستای بهبود تولید کیفیت انرژی در کشور انجام داد.