شناسهٔ خبر: 70781288 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس جامعه المصطفی:

زیرساخت های گردشگری قم نیازمند تقویت و سرمایه گذاری است

قم - ایرنا - رئیس جامعه المصطفی العالمیه، ظرفیت غنی استان قم و کشور در حوزه گردشگری را مورد اشاره قرار داد و بر تقویت و سرمایه گذاری در این بخش تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش عصر یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری جامعه المصطفی العالمیه، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی در دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسعلی باباگل‌زاده سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم افزود: فرصت‌های بنیادی قم در حوزه گردشگری در سطح ویژه‌ای قرار دارد و جامعه المصطفی العالمیه ظرفیت بسیار خوبی در این عرصه دارد که با امضای تفاهم‌نامه همکاری فعال می‌شود.

وی گفت: از نظر مذهبی دومین حرم بزرگ ایران در قم وجود دارد و بسیاری از مراکز مذهبی علاوه بر حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران در استان می‌توانند پذیرای زائران ایرانی و غیرایرانی باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، گردشگری علمی، مذهبی و سلامت را از پاک‌ترین انواع گردشگری برشمرد و تأکید کرد: برخی کشورها که فاقد این جاذبه ها هستند، مجبورند برای جبران آن از برخی جاذبه‌های مصنوعی استفاده کنند که آسیب‌های فرهنگی متعددی را برای خود آنان و دیگران به دنبال دارد.

عباسی با اشاره به تأیید و تأکید آیات و روایات بر موضوع سفر و گردشگری اظهار کرد: گاهی برخی آسیب‌های فرهنگی که موضوع گردشگری می‌تواند به همراه داشته باشد، زمینه بروز نگرانی‌هایی است و برنامه‌ریزان فرهنگی کشور در این عرصه حتماً باید به ابعاد مختلف فرهنگی توجه داشته باشند.

وی با اشاره به ظرفیت گسترده بین‌المللی جامعه المصطفی العالمیه در حوزه فرهنگ یادآور شد: امروز در سراسر جهان دانش‌آموختگان این نهاد علمی، با توانایی مکالمه به زبان فارسی و دارای پیوند عمیق فرهنگی با ایران اسلامی حضور داشته و بهترین سفیران و حلقه وصل فرهنگی کشور با دنیا به شمار می‌آیند.

وی آموزش و مهارت‌آموزی فراگیران غیرایرانی در بحث گردشگری را یکی از زمینه‌های همکاری مشترک برشمرد و گفت: جامعه المصطفی العالمیه مرکز آموزش‌های مهارتی بیان را برای طلاب غیرایرانی تأسیس کرده است که آموزش‌های کاربردی متعددی را به فراگیران و خانواده‌های آنان ارائه می‌نماید، تعریف زمینه همکاری دوجانبه در این بخش می‌تواند ثمرات ارزشمندی به دنبال داشته باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قنبری معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعه المصطفی نیز در این دیدار، قم را یک جهان‌شهر علمی و فرهنگی خواند و گفت: رسیدن به جایگاه واقعی یک جهان‌شهر نیاز به توسعه زیرساخت‌هایی دارد که نهادهای مختلف می‌توانند رسیدن به آن را سرعت دهند.

وی راه‌اندازی فرودگاه بین‌المللی، تأسیس هتل و زائرسرا، ارائه راهنمای جامع گردشگری و غیره را از مهم‌ترین نیازهای استان در این عرصه برشمرد و افزود: در موضوع گردشگری سلامت، نیاز به تسهیل ارائه خدمات احساس می‌شود و در مجموع توسعه زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری گام مهمی در توسعه گردشگری به شمار می‌آید.

وی با اشاره به جاذبه‌های گردشگری در استان قم یادآور شد: جامعه المصطفی العالمیه نقش مهمی در موضوع گردشگری علمی استان ایفاء می‌نماید، علاوه بر دوره‌های کوتاه‌مدت المصطفی، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی بین‌المللی و غیره موجب حضور گردشگران از سراسر دنیا در استان قم می‌شود و لازم است، برای استفاده بیش‌تر از این ظرفیت برنامه‌ریزی صورت پذیرد.

جامعه المصطفی العالمیه نهادی علمی و بین‌المللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی، انسانی و اجتماعی، با رویکرد آموزشی، پژوهشی و تربیتی اهتمام دارد که انبوهی از داوطلبان را از سراسر گیتی تحت پوشش قرار دهد و فرصت کم‌نظیری برای تشنگان زلال معارف اسلامی و هدایت قرآنی در سراسر جهان فراهم آورد تا ضمن تربیت مجتهدان، عالمان و متخصصان پارسا و متعهد، به تبیین، تولید و تعمیق تفکرات و اندیشه‌های اسلامی و نشر و ترویج اسلام ناب محمدی همت گمارد.