به گزارش جماران، اکنون یک مطالعه جدید بر روی موشها نشان میدهد که این الگوی غذایی همچنین ممکن است باعث تقویت قدرت مغز افراد شود.
مهر به نقل از هلث دی نیوز نوشت: بر اساس نتایج منتشر شده، موشهای آزمایشگاهی که با رژیم مدیترانهای تغذیه شدند، تغییراتی در باکتریهای روده شأن مشاهده شد که محققان با حافظه بهتر و بهبود عملکرد شناختی مرتبط دانستند.
«ربکا سولچ اوتایانو»، محقق ارشد از دانشگاه تولان، گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که انتخابهای غذایی میتوانند با تغییر شکل میکروبیوم روده بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارند».
برای این مطالعه، محققان طی ۱۴ هفته به موشها رژیم غذایی غنی از روغن زیتون، ماهی و فیبر دادند. سن موشهای جوان تقریباً برابر با انسانهای ۱۸ ساله بود.
موشها در مقایسه با گروه دیگری از موشها که از رژیم غذایی غربی سرشار از چربیهای اشباع شده استفاده میکردند، با افزایش چهار نوع باکتری مفید روده روبرو شدند.
به گفته محققان، این تغییرات در باکتریهای روده با بهبود عملکرد در چالش ماز که برای آزمایش حافظه و تواناییهای یادگیری موشها طراحی شدهاند، مرتبط است.
نتایج نشان میدهد که گروه رژیم غذایی مدیترانهای انعطافپذیری شناختی بهتری یا توانایی سازگاری با اطلاعات جدید را نشان میدهد. آنها همچنین حافظه کوتاه مدت بهتری داشتند.
این نتایج نشان میدهد که نوجوانان و جوانانی که مغز و بدن آنها هنوز در حال بلوغ است، میتوانند تحت تأثیر مثبت رژیم غذایی مدیترانه ای قرار گیرند.
اوتایانو گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانهای یا اثرات بیولوژیکی آن میتواند برای بهبود عملکرد تحصیلی در نوجوانان یا عملکرد کاری در بزرگسالان جوان مورد استفاده قرار گیرد.»
وی افزود: «در حالی که این یافتهها بر اساس مدلهای حیوانی است، بازتاب مطالعات انسانی است که رژیم غذایی مدیترانهای را با بهبود حافظه و کاهش خطر زوال عقل مرتبط میکند.»
محققان میگویند افرادی که میخواهند رژیم مدیترانه ای را دنبال کنند باید:
• از روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی استفاده کنند.
• مقدار زیادی سبزیجات، میوهها و غلات کامل مصرف کنند.
• ماهی و پروتئینهای بدون چربی را به جای گوشتهای چرب یا فرآوری شده انتخاب کنند.
• مقدار زیادی فیبر را از منابع گیاهی مختلف دریافت کنند.