به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نهمین جشنواره ملی اسباببازی ایران امروز یکشبنه، ۲۳ دیماه با حضور حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، لیلا بابایی، دبیر جشنواره و احسان منشی، رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباببازی در محل سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، لیلا بابایی، دبیر نهمین جشنواره ملی اسباببازی طی سخنانی بیان کرد: شعار جشنواره «بازی؛ تمرین زندگی» بوده و قرار است این جشنواره در ایستگاه نهم یک گام به جلو برداشته و به بلوغ نزدیک شود. امیدواریم همه فعالان حوزه بازی بتوانند در راستای تحقق اهداف جشنواره و نیز در جهت تحقق شعار سال مقام معظم رهبری گام بردارند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ملی اسباببازی، کمک به ساماندهی حوزه اسباببازی، حمایت از کالای داخلی و کمک به برقراری ارتباط مؤثر میان فعالان این حوزه بوده است.
در ادامه حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در سخنانی اظهار کرد: شورای نظارت بر اسباببازی برعهده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که شورایی فرابخشی بوده و نهادهای مختلف، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان بخش اسباببازی در آن عضویت دارند. این شورا نقش تنظیمگری و تسهیلگری در حوزه اسباببازی را برعهده دارد.
کمک به تولیدکنندگان اسباب بازی
وی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتخار دارد که در راستای تحقق رسالت خود و پاسخگویی به نیاز مخاطبان، بخش حکمرانی به معنی هماهنگی، تسهیلگری و تولیگری را در حوزه اسباببازی برعهده داشته باشد. کانون باید به گونهای تولیدکنندگان را حمایت کند که محصولات آنان به خوبی در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
علامتی بیان کرد: فلسفه بازیها و اسباببازیها امروز کاملاً در جهان مشخص است. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است و یکی از اهداف اصلی نهمین جشنواره ملی اسباببازی عمل به شعار سال است. کانون در این زمینه از کالاهای تولید داخل حمایت کرده و به برقراری ارتباط هدفمند میان طراحان، تولیدکنندگان و فعالان حوزه اسباببازی کمک میکند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: ساماندهی حوزه اسباببازی و طراحی سامانه نوآوری در این حوزه از دیگر فعالیتهای کانون و همچنین، نهمین جشنواره ملی اسباببازی است. به عنوان حاکمیت باید تلاش کنیم تا صنعت اسباببازی روز به روز رونق گرفته و متناسب با نیازهای مخاطبان به جامعه ارائه شود.
وی با اشاره به اجرای طرح اهدای اسباببازی به کودکان نیازمند و نیز طرح اهدای اسباببازی به کودکان غزه در نهمین جشنواره ملی اسباببازی افزود: مناسب بودن قیمت و ارزان بودن آن در حوزه اسباببازی و رقابت کالاهای داخلی با کالاهای جهانی از دیگر اهداف کانون در این حوزه است. همچنین، تلاش میکنیم تا حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان را داشته باشیم. حدود ۱۲۰ تولید کننده داخلی در نهمین جشنواره ملی اسباببازی حضور خواهند داشت.
علامتی با اشاره به بخشهای مختلف نهمین جشنواره ملی اسباببازی اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این زمینه تولیگری جشنواره را برعهده داشته و مسئولیت بخشهای تخصصی جشنواره به نهادهای فعال در این حوزه واگذار شده است. بخش اول جشنواره نمایشگاه و فروشگاه اسباب بازی ایرانی است که در سالن اصلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا میشود. نمایشگاه ترویج بازی و اسباببازی بخش بعدی جشنواره است که با هدف توسعه و ترویج کارکردهای بازی و اسببازی برپا خواهد شد.
وی بیان کرد: بخش علمی جشنواره نیز که ویژه برپایی نشستهای تخصصی ویژه بازی و اسباببازی است، از سوی دانشگاه سوره پیگیری و برگزار خواهد شد. بخش دیگر جشنواره، بخش رقابتی و انتخاب اسباببازی برتر ساخت ایران است که در این زمینه تاکنون حدود ۵۰ شرکت داخلی با نشانهای مختلف در این بخش شرکت کردهاند.
انتخاب مقالات و پایاننامههای برتر در حوزه اسباببازی
علامتی گفت: فراخوان و انتخاب مقالات و پایاننامههای برتر در حوزه اسباببازی نیز از دیگر بخشهای جشنواره است. قسمت عروسکهای بومی محلی نیز از جمله بخشهای نهمین جشنواره ملی اسباببازی است که متولی آن استان آذربایجان شرقی است. در این نمایشگاه که از ۲۵ دیماه آغار شده و تا ۱۰ بهمنها سال جاری ادامه دارد، دو هزار محصول شامل بازی و اسباببازی ارائه خواهد شد.
وی بیان کرد: علاقهمندان میتوانند طی زمان برگزاری جشنواره همه روز از ساعت ۸ تا ۲۰ از نمایشگاه ویژه جشنواره بازدید کنند. در این جشنواره تلاش کردیم تا اجناس ایرانی خوب و آخرین دستاوردها در حوزه صنعت اسباببازی در معرض دید عموم قرار گیرد. همچنین، در کنار برپایی این جشنواره، نمایشگاه ترویجی نیز برپا میشود و معلمان، اولیا، کودکان، اساتید و مسئولان از مخاطبان نمایشگاه خواهند بود.
در ادامه، احسان منشی، رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباببازی نیز در سخنانی بیان کرد: جشنواره ملی اسباببازی عرصهای برای آشنایی مردم با محصولات خوبی ایرانی است. در این جشنواره مخاطبان میتوانند حاصل و نتیجه کار تولیدکنندگان را مشاهده کرده و نظرات خود در این زمینه را به خوبی ارائه دهند.
وی افزود: در این جشنواره به دنبال تعالی صنعت اسباببازی هستیم. انجمن تولیدکنندگان اسباببازی ایران متشکل از اعضا و تولیدکنندگانی است که عزم خود را جزم کرده و توانستهاند تا تحرک خوبی در عرصه تولید باکیفیت ایرانی ایجاد کنند. اگر بتوانیم صنعت اسباببازی را به صنعتی بومی تبدیل کنیم، این عرصه اشتغالآفرینی فراوانی خواهد داشت.
منشی گفت: نهمین جشنواره ملی اسباببازی حاصل تلاش طراحان و تولیدکنندگان ایرانی است و امیدواریم که همگی علاقهمندان بتوانند از این جشنواره و نمایشگاههای ویژه آن دیدن کرده و از تولیدات و محصولات باکیفیت داخلی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به تأمین نیازهای کودکان خاص در جشنواره بیان کرد: صنعت تأمین بازی و اسباببازی برای کودکان خاص در دنیا صنعت بسیار ویژهای است که لازمه آن بومی شدن صنعت اسباببازی در این حوزه است. زمانی که صنعت اسباببازی در ایران بومی شود، کالاهای ویژه نیز برای افراد خاص تولید خواهد شد که در انجمن تولیدکنندگان اسباببازی به دنبال این برنامه هستیم.
منشی تصریح کرد: امسال در نهمین جشنواره ملی اسباببازی نیز شرایط ویژهای برای مخاطبان خاص مدنظر است و امیدواریم شرایط به گونهای مهیا شود که تمامی علاقهمندان و کودکان بتوانند از امکانات نمایشگاه استفاده کنند.
ممنوعیت ورود اسباببازیهایخارجی که مشابه داخلی دارند
در ادامه، علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: ورود بازیها و اسباببازیهایخارجی که مشابه داخلی دارند، ممنوع است. این برنامه در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری بوده و یک قانون رسمی در کشور است. تولیدکنندگان اسباببازی باید تولیدات خود را در سامانه جامع تجارت در وزارت صمت ثبت کنند. همچنین، امروز نهادهای مربوطه برای ترویج فرهنگ بازی و بهرهگیری از اسباببازیهای ایرانی در میان جامعه وجود دارد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: برای رونق عرصه اسباببازی باید تعرفهها اصلاح شود که این مسئله طی دو سال گذشته روند خوبی داشته و تعرفه واردات فعلا اصلاح شده که البته با نقطه مطلوب فاصله دارد. همچنین، باید کیفیت تولیدات داخلی بالا رود که در این زمینه نیز تولیدکنندگان تلاش فراوانی داشتهاند.
علامتی ضمن تاکید بر افزایش تنوع محصولات اسباببازی داخلی، بیان کرد: در زمینه مالیات حوزه اسباببازی نیز تولیداتی که جنبه آموزشی دارند، معاف از مالیات خواهند بود. به دنبال ایجاد بازارهای بینالمللی برای ترویج و توسعه صنعت اسباببازی ایرانی هستیم که در این زمینه نیز برنامههای خوبی پیگیری شده است.
در ادامه، بابایی، دبیر جشنواره نیز در سخنانی گفت: ستاد علوم شناختی در داوری جشنواره از منظر شناختی نیز اسباببازیهای بررسی شده و برترین اسباببازیها در مراسم اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد. ستاد علوم شناختی امسال نیز در عرصه نمایشگاه ترویجی و هم در عرصه نمایشگاه اصلی اسباببازیها با ویژگیهای خاص را به خانوادهها معرفی میکند.
بابایی بیان کرد: یکی از نشستهای تخصصی نهمین جشنواره ملی اسباببازی، نشست ویژه اسباببازیهای کمک درمانی و توانبخشی است که در این نشست تخصصی به بحث کودکان خاص و اسباببازیهای ویژه آنها پرداخته خواهد شد.
انتهای پیام