مجید شایسته روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله اول طرح ملی تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در ۳۳۶ منطقه شهری و روستایی استان، توسط ۳۳۰ تیم بهداشتی و ۵۹۷ نفر از پرسنل بهداشتی انجام شد.
وی با بیان اینکه نوبت دوم اجرای این طرح ۲۷ تا ۳۰ بهمن امسال انجام می شود ادامه داد: در نوبت اول متولدین ۱۷ دی ۱۳۹۸ تا ۲۰ دی ۱۴۰۳ بودند و در نوبت دوم متولدان ۱۷ دی ۱۳۹۸ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ خواهند بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تعداد کودکان زیر پنج سال استان ۲۰ هزار و ۸۳۱ نفر است عنوان کرد: از این تعداد ۲۰ هزار و ۷۶۲ کودک واکسینه شده اند که ۱۹ هزار و ۵۸۹ نفر ایرانی هزار و ۱۷۳ نفر غیر ایرانی هستند.
شایسته گفت: واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال استان در مرحله اول برای مناطق شهری و روستایی شهرستانهای نهبندان، زیرکوه، درمیان و سربیشه، مناطق تحت پوشش روستاهای تیمهای سیار در شهرستانهای بیرجند، خوسف، بشرویه، سرایان، طبس، فردوس و قاین انجام شده است.
وی با اشاره به واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال که همراه با مادران خود در زندان اقامت داشتند ادامه داد: مهاجران خارجی که در اردوگاهها و یا خارج از اردوگاهها اقامت داشته و خانوارهای ساکن در کلنی و محل تجمع مهاجران خارجی هم تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنهای متغیر از عفونت بدون علامت، فلج در اندامهای بدن و مرگ است گفت: برنامه ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن از مهمترین برنامههای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و درمان است.
وی افزود: افزایش بیش از ۶ برابری موارد مثبت وحشی فلج اطفال از بیماران مبتلا به فلج شل حاد و مکانهای نمونه گیری فاضلاب در دو کشور افغانستان و پاکستان در مقایسه با سال گذشته، رشد تردد به کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق کشور، نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان است.