شناسهٔ خبر: 70774497 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

نکات مهم برای مبل شویی در فصل‌های مختلف

در این مطلب می‌توانید با راهنمای شستشوی مبلمان در فصول متفاوت سال آشنا شوید.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا مبلمان برای ما ایرانیان یکی از مهم‌ترین عناصر دکوراسیون است که در کنار حساسیت‌هایی که برای نظافت منزل داریم؛ نگهداری از آن‌ها می‌تواند به امری چالش‌برانگیز تبدیل شود. هر فصل با وجود خصوصیات آب‌وهوایی مخصوص به خود شرایط شستشوی مبلمان را برای ما تغییر می‌دهد.

یکی از راهکارهایی که قدیمی‌ترها برای مراقبت از مبلمان و شستشوی زودهنگام آن‌ها به کار می‌گرفتند؛ این بود که با استفاده از رومبلی و ملحفه‌های متفاوت مبلمان را تا جایی که می‌شد می‌پوشاندند. اما این روزها زمانه فرق کرده و تمام ما به راهکارهای پرسرعتی برای شستشوی مبلمان نیاز داریم تا مجبور به استفاده از رومبلی نباشیم و در تمام سال از زیبایی‌های مبلمان خود لذت ببریم! آن هم نه فقط هنگام خانه‌تکانی، بلکه در تمامی فصول سال. در این مطلب می‌توانید با راهنمای شستشوی مبلمان در فصول متفاوت سال آشنا شوید.

نکات مهم مبل شویی در فصل بهار

همان‌طور که در جریان هستید با نزدیک شدن به فصل بهار، یکی از رسم‌های دیرینه ما ایرانیان انجام «خانه تکانی» است. مبلمان هم به دلیل حساسیت به لک‌ها اغلب جزء آخرین قسمت‌هایی هستند که تمیزکاری و شستشوی آن‌ها را انجام می‌دهیم. اگر منزل یا محلی که مبلمان قرار می‌گیرد، در هوای مرطوب واقع شده باشد؛ فرایند خشک شدن مبلمان به زمان بیشتری نیاز دارد. نکاتی که به شما کمک می‌کند تا فرایند مبل شویی را با موفقیت به پایان برسانید و خشک شدن آن‌ها زمان زیادی از شما نگیرد یا فرایند مبل شویی سخت نشود در ادامه لیست شده است.

اگر فقط قصد گردگیری را دارید و رطوبت هوای بهاری اجازه شستشوی کامل مبلمان را نمی‌دهد؛ بهتر است با استفاده از یک دستمال میکروفایبر مرطوب غبار را از روی مبلمان پاک کنید. دقت داشته باشید که رطوبت دستمال نباید زیاد باشد، چرا که ممکن است رطوبت بالا، بیشتر از قبل گرد و غبار را به بافت پارچه مبل وارد کند و لکه‌های تیره روی مبل نقش ببندد.

استفاده از جاروبرقی برای گردگیری مبلمان هم می‌تواند گزینه مناسبی باشد. قبل از این‌که این کار را انجام دهید لازم است سری براش‌دار جاروبرقی را پیدا کرده و برای گردگیری از آن استفاده کنید.

اگر عمق و غلظت لکه‌های روی مبل زیاد است و نمی‌توانید آن‌ها را با گردگیری از بین ببرید؛ می‌توانید با استفاده از بخارشوی لکه‌ها را از بین ببرید. در نظر داشته باشید اگر قصد استفاده از مواد شوینده را دارید، حتماً از موادی استفاده کنید که در عین قدرت بالا برای لکه‌گیری، غلظت کمی داشته باشند.

اگر در عید نوروز به دلیل مهمان‌داری‌های متعدد متوجه لکه خاصی روی مبلمان شدید، فوراً برای تمیز کردن آن از آب جوش و قرص ماشین ظرفشویی استفاده کنید.

از سرو نوشیدنی یا دسرهای رنگی برای مهمانانی که روی مبل‌ها نشسته‌اند خودداری کنید و از مهمانان خود بعد از سرو وعده غذایی، با دسرهای متفاوت پذیرایی کنید. (نزدیک میز ناهارخوری یا کانتر)

نکات مهم مبل شویی در فصل تابستان

حتی اگر خانه‌تکانی خود را مفصل انجام داده باشید، باز هم ممکن است به مبل شویی نیاز پیدا کنید. اتفاقاتی مثل ریختن نوشیدنی‌ها، رنگی شدن مبلمان و … یکی از اتفاقاتی است که اگر کودک خردسال یا محصل در خانه خود داشته باشید اجتناب ناپذیر است. خوشبختانه هوای فصل تابستان گرم و خشک است و بعد از شستشوی مبلمان، برای خشک کردن آن‌ها به دردسر نمی‌افتید. در ادامه نکاتی که به شما کمک می‌کنند تا مبل شویی و خشک کردن آن‌ها در فصل تابستان انجام دهید را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

برای این‌که از اوقات تابستانی خود به راحتی استفاده کنید به شما توصیه می‌کنیم از جاروبرقی‌های تر و خشک برای نظافت مبلمان پارچه‌ای استفاده کنید. این جاروبرقی‌ها علاوه بر اینکه از سطوح خشک می‌تواند ذرات را جمع‌آوری کند؛ رطوبت پارچه مبلمان را از روی پارچه جمع خواهد کرد.

روش دوم استفاده از درب قابلمه و یک پارچه حوله‌ای است. کافی‌ست یکی از قرص‌های ماشین لباسشویی یا ظرفشویی را با مقداری آب‌جوش حل کنید و بعد از این‌که حوله را به این ماده آغشته کردید، آن را به نحوی دور درب قابلمه بپیچید که تمام سطح درب را در بر بگیرد. سپس درب قابلمه را روی محل لک یا کل مبلمان بکشید و بعد از هر بار تیره شدن حوله آن را در محلول خیس کنید.

دقت داشته باشید که در حین این کار پارچه نباید رطوبت زیادی داشته باشد و لازم است بعد از هر بار خیس کردن با محلول، به خوبی آن را فشار دهید.

توجه کنید که این روش به آب جوش نیاز دارد و درجه آب نباید کاهش پیدا کند؛ بنابراین سرعت عمل شما در مبل شویی در این روش از اهمیت زیادی برخوردار است.

برای خشک کردن مبلمان بهترین روش قرار دادن آن‌ها زیر نور آفتاب است. اگر امکان چینش مبلمان را زیر آفتاب ندارید؛ می‌توانید پنجره را باز بگذارید تا هوا به خوبی گردش کند.

نکات مهم برای مبل شویی در فصل‌های مختلف

نکات مهم مبل شویی در فصل پاییز

پاییز از آن دست فصولی است که هم درجه هوا رو به سردی می‌رود و هم میزان رطوبت افزایش پیدا می‌کند. بهترین روش برای مبل شویی در فصل پاییز، استفاده از روش‌های خشک و بدون آب برای نظافت مبلمان است. در این دوره آب‌وهوایی می‌توانید از سرویس‌های مخصوص مبل شویی استفاده کنید که توسط یک شرکت نظافتی معتبر ارائه می‎شود. حین سفارش برای سرویس مبل شویی لازم است به امکاناتی نظیر مخارج به‌صرفه، مجهز بودن نظافتچی به وسایل پیشرفته مانند بخارشوی، جاروبرقی تروخشک و… و سایر خدمات بیشتر مانند استفاده از مواد شوینده با کیفیت را مدنظر قرار دهید.

اما بهترین روش‌ها برای مبل شویی در فصل پاییز چیست؟

خشکشویی کردن مبلمان

استفاده از روش‌های کم‌رطوبت مانند استفاده از جاروبرقی تر و خشک

شستشوی روکش هر فوم و خشک کردن کامل آن‌ها برای جلوگیری از ایجاد قارچ و کپک

نکات مهم برای مبل شویی در فصل‌های مختلف

نکات مهم مبل شویی در فصل زمستان

یکی از مهم‌ترین نکات برای مبل شویی در زمستان، توجه به هوای سردی‌ست که خشک کردن پارچه‌ها و فوم مبل را دشوار می‌کند. ازآنجاکه زمستان فصل استفاده از لوازم گرمایشی بوده یا آلودگی هوا بیشتر می‌‎شود؛ پارچه مبلمان زودتر در معرض آلودگی و گردوغبار تیره رنگ قرار می‌گیرد.

اگر در میانه این فصل قصد خانه‌تکانی دارید؛ به شما توصیه می‌کنیم با استفاده از خدمات مبل شویی شرکت‌های معتبر، ابتدا نظافت مبلمان را انجام داده و سپس تا عید نوروز از رومبلی‌هایی استفاده کنید که امکان جابه‌جایی نداشته باشند و به راحتی روی پارچه مبلمان تکان نخورند.

در چنین فصلی که هم مبل شویی اهمیت زیادی دارد و هم خانه‌تکانی زمان زیادی از شما می‌گیرد توصیه می‌کنیم از سرویس‌های مبل شویی استفاده کنید و خود را وارد ریسک نظافت مبلمان نکنید؛ چرا که جنس رویی مبلمان با هم متفاوت است و تنها افرادی می‌توانند این کار را انجام دهند که از دانش و تجربه کافی برای این امر برخوردار باشند.

برای دریافت خدمات مبل شویی در زمستان برنامه‌ریزی کنید.

قبل از فرارسیدن زمان خانه‌تکانی به صورت مرتب، مبلمان را گردگیری کنید و اجازه ندهید غبار به صورت طولانی مدت روی مبلمان باقی بماند.

از باز کردن پنجره‌ها تاحدامکان خودداری کنید تا پرده یا پوشش پارچه‌ای مبل‌ها «چرک‌مرده» نشود.

بعد از مبل شویی در خانه‌تکانی حتماً از رومبلی‌هایی استفاده کنید که به راحتی جابه‌جا نشده و ثبات کافی داشته باشد.

برچسب‌ها: