به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در نخستین اجلاس حضوری روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، از افزایش قیمت داروها در سال جاری و دلایل بیتمایلی داروخانهها به توزیع شیرخشک خبر داد. به گفته وی، مشکلات اقتصادی و تاخیرهای بیمهای باعث شده است که بسیاری از داروخانهها ترجیح دهند شیرخشک را توزیع نکنند.
دکتر پیرصالحی یکی از دلایل اصلی بیتمایلی داروخانهها به توزیع شیرخشک را «سود پایین» این محصول و «تاخیر چندماهه در دریافت هزینهها» از بیمهها عنوان کرد. به گفته وی، این شرایط سبب میشود که شیرخشک برای داروخانهها یک محصول زیانده شود و از نظر اقتصادی به صرفه نباشد. رئیس سازمان غذا و دارو همچنین افزود که پنج کارخانه تولید شیرخشک در ایران فعال هستند و نیاز داخلی کشور را تامین میکنند، اما در حال حاضر فقط در یک برند خاص کمبود مشاهده میشود.
وی تاکید کرد که تلاشهایی برای استفاده از ظرفیت سایر کارخانهها و جبران این کمبود انجام شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به مشکلات موجود در کمبود داروهای مختلف، گفت که راهحل بلندمدت برای مدیریت این بحران، «تجویز منطقی دارو» است. وی همچنین به اختلاف فاحش در تجویز داروها در ایران و دیگر کشورها اشاره کرد و گفت که به طور میانگین در هر نسخه پزشکی ایرانی، حدود چهار قلم دارو تجویز میشود، در حالی که در کشورهای دیگر این میزان کمتر از دو قلم است. او افزود که این تفاوت عمدتاً در داروهای پرمصرفی چون آنتیبیوتیکها، کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی به وضوح مشاهده میشود.
دکتر پیرصالحی در خصوص افزایش قیمت داروها در سال جاری توضیح داد که از میان ۳,۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به عنوان مثال، برخی آمپولها که قبلاً حدود پنج یا شش هزار تومان قیمت داشتند، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیدهاند. رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد که این افزایش قیمتها در مقایسه با نرخ تورم کشور چندان بالا نیست.
وی همچنین توضیح داد که میانگین افزایش قیمت دارو از ابتدای سال تاکنون کمتر از ۳۰ درصد بوده است و این میزان نسبت به تورم موجود در کشور عددی معقول به شمار میرود. هدف از این افزایش قیمتها این است که هم قیمت داروها منصفانه و در راستای تامین دسترسی مردم به دارو تنظیم شود، هم مردم از بابت کمبود داروهای اساسی نگرانی نداشته باشند.
پیرصالحی در پایان تاکید کرد که برای وزارت بهداشت، اولویت اصلی «دسترسپذیری» دارو برای مردم است، نه لزوماً قیمت آن. او افزود که اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود اما در بازار موجود نباشد، شرایط برای مردم بسیار دشوار خواهد شد. بنابراین، سیاست این سازمان بر تأمین داروهای مورد نیاز مردم و جلوگیری از بروز هر گونه بحران دارویی متمرکز است.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد که هیچکس نباید در تهیه دارو با مشکل مواجه شود و این سازمان بهطور پیوسته در تلاش است که داروهای اساسی بهموقع و با کیفیت مطلوب در دسترس مردم قرار گیرد.