شناسهٔ خبر: 70768913 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

چرا شیر خشک در داروخانه‌ها کم است؟

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: یکی از دلایل عدم تمایل داروخانه‌ها به توزیع شیر خشک، سود پایین این محصول و تاخیر چند ماهه در دریافت پول آن از بیمه‌هاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، مهدی پیر صالحی معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو عصر امروز (شنبه) ۲۲ دی‌ماه در نخستین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در ستاد این وزارتخانه اظهار داشت: یکی از دلایل عدم تمایل داروخانه‌ها به توزیع شیرخشک، سود پایین این محصول و تاخیر چندماهه در دریافت پول آن از بیمه‌هاست.

این شرایط باعث می‌شود شیرخشک برای داروخانه‌ها به محصولی زیان‌ده تبدیل شود و توجیه اقتصادی نداشته باشد. بی‌رغبتی داروخانه‌ها به توزیع شیرخشک و چالش‌های مدیریت دارویی وی در ادامه افزود: در حال حاضر پنج کارخانه تولید شیرخشک در کشور فعال هستند که نیازهای داخلی را تأمین می‌کنند.

اکنون فقط کمبود در یک برند مشاهده می‌شود و این کارخانه‌ با ظرفیت کامل فعالیت می کند و امکان افزایش تولید وجود ندارد البته تلاش شده تا از ظرفیت تولید دیگر کارخانه ها استفاده شود. پیرصالحی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما بر مدیریت کمبودهای دارویی و کاهش این کمبودها است، راه‌حل بلندمدت، را تجویز و مصرف منطقی دارو عنوان کرد.

رییس سازمان غذا و دارو می گوید: به‌طور متوسط، در هر نسخه ایرانی حدود ۴ قلم دارو تجویز می‌شود، در حالی که میانگین جهانی زیر ۲ قلم است. این تفاوت در حوزه‌هایی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها، کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی بسیار چشمگیر است.

وی همچنین بر لزوم بازنگری در شیوه‌های تجویز دارو و افزایش نظارت‌ها تأکید کرد.

پیرصالحی در خصوص قیمت دارو گفت: در مرحله نخست، از مجموع حدود ۳,۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به عنوان مثال، برخی آمپول‌ها که قبلاً پنج یا شش هزار تومان قیمت داشتند، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌اند.

اگرچه درصد افزایش قیمت به ظاهر بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون، میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از ۳۰ درصد بوده است که نسبت به نرخ تورم، عدد معقولی محسوب می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد که هدف آنها این است که قیمت دارو را به گونه‌ای تنظیم کنند که هم منصفانه باشد و هم امکان دسترسی مردم به دارو فراهم شود.

پیرصالحی تأکید کرد: در دسترس بودن دارو برای ما اهمیت بیشتری نسبت به قیمت آن دارد. اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود اما در بازار موجود نباشد، شرایط به مراتب دشوارتر خواهد بود. تلاش ما بر این است که داروهای مورد نیاز مردم تأمین شود تا هیچ‌کس در تهیه دارو با مشکل مواجه نشود.