شناسهٔ خبر: 70767485 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

پیشرو در پژوهش‌های مکانیکی و نانوسیالات

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نجف‌آباد گفت: این دانشگاه با پژوهش‌های نوآورانه در حوزه مکانیک و نانو سیالات و تربیت دانشجویان پژوهش‌محور به یکی از مراکز پیشرو در ایران تبدیل شده است.

صاحب‌خبر -

محمد اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با انجام پژوهش‌های گسترده و هدفمند در زمینه‌های مرتبط با مکانیک به یک پایگاه داده جامع در زمینه مشخصات ترموفیزیکی مواد دست پیدا کردیم که در فرایندهای مرتبط با مکانیک نقش مهمی ایفا می‌کند. دستاوردهای ما توسط برخی مجلات علمی معتبر به‌عنوان مرجع به‌کار گرفته می‌شود و زمینه‌ساز توسعه کاربردهای مکانیکی در صنایعی همچون خودرو، ماشین‌آلات صنعتی و حتی تجهیزات پزشکی بوده است.

وی افزود: نانو سیالات حاصل ترکیب ذرات نانو با سیالات پایه‌ای همچون روغن‌های صنعتی و هیدرولیک هستند که در بهینه‌سازی عملکرد سیستم‌های مکانیکی و انتقال حرارتی نقش کلیدی دارند، آزمایشگاه نانو سیالات دانشگاه آزاد نجف‌آباد که توسط من راه‌اندازی شده است به‌طور تخصصی به اندازه‌گیری و تحلیل خواص نانوسیالات می‌پردازد و موجب شده تا این دانشگاه به یکی از مراکز پیشرو در این حوزه در ایران تبدیل شود.

عضو هیئت علمی بیان کرد: موفق به طراحی سیستم‌های مکانیکی برای استخراج آب از رطوبت هوا شده‌ایم که می‌توانند به‌عنوان تجهیزات پدافند غیرعامل در شرایط بحرانی مورد استفاده قرار گیرند. این دستگاه‌ها، به‌ویژه در مناطق خشک و بحران‌زده کشور، نصب شده‌اند و قادرند در زمان‌های بحران همچون زلزله و قطعی آب، به‌راحتی با استفاده از برق، آب شرب را تأمین کنند.

اکبری درباره اهمیت آموزش عملی برای دانشجویان خاطرنشان کرد: بخش زیادی از دستاوردهای پژوهشی ما حاصل تلاش‌های دانشجویان مقطع کارشناسی است، در دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد، برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا دانشجویان کارشناسی نیز با فرایندهای پژوهشی آشنا شوند و حتی در نگارش مقالات علمی مشارکت کنند. این رویکرد، انگیزه و اشتیاق دانشجویان برای ادامه تحصیل و ورود به حوزه‌های تحقیقاتی پیشرفته را افزایش داده است.

وی تأکید کرد: امروزه بسیاری از دانشجویان ما از هوش و استعداد بالایی برخوردار هستند، اما به‌دلیل گسترش فضای مجازی و سرگرمی‌های مدرن، نیاز به هدایت و حمایت بیشتری دارند. هدف ما این است که با ایجاد بستری مناسب برای پژوهش‌های علمی و فناوری‌های نوین، از استعدادهای آن‌ها به بهترین شکل بهره‌برداری کنیم و آن‌ها را برای حل مشکلات صنعتی و توسعه زیرساخت‌های مکانیکی کشور آماده کنیم.