به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از مجله بلومبرگ، جمعی از معلمان و کارمندان دولتی تایوان در اعتراض به عدم رسیدگی دولت به مطالبه تعطیلی روز جهانی کارگر در اول ماه می، به مدت یک روز فعالیتهای خود را تعطیل کردند.
اتحادیههای کارکنان دولت تایوان خواستهاند که اجازه داشته باشند روز جهانی کارگر را در اول ماه می، کار خود را تعطیل کنند. این روز در اکثریت کشورهای جهان برای کارگران و کارمندان تعطیل است.
معلمان و کارمندان آموزش و پرورش و وزارت کار تایوان روز جمعه در اعتراض به نشنیده شدن مطالبه خود در محل ورود به وزارت کار این کشور، درب مجموعه را بستند.
گروههای صنفی مانند فدراسیون ملی اتحادیههای معلمان تایوان، اعتصاب یک روزه اخیر را سازماندهی کرده و خواستار حمایت هر دو حزب این کشور از مطالبه خود شدهاند.
وزیر کار تایوان یعنی هونگ سون هان که یک فعال محیط زیست از جناح چپ است و سابقه نزدیکی به تشکلهای کارگری را دارد، اعلام کرده از این مطالبه حمایت میکند.
روز جهانی کارگر در تایوان یک تعطیلات ملی نیست، اما گروههای صنفی مختلف کارگری و کارمندی خواستار برگزاری و تعطیلی آن شدهاند. در دهههای گذشته به دلیل نزدیکی برخی تایوانیها به چین و ادعای دولت این کشور نسبت به تایوان بهعنوان خاک خود، دولت تایوان مقاومت زیادی در برابر تجمعات و همچنین برگزاری مراسمات مربوط به حوزه کارگری داشته است.
در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز، دولت وقت تعطیلات رسمی را کاهش داد و پس از ۳۰ سال پیگیری، اصلاحات حقوق کارگران را لغو کرد که با اعتراضات صنفی و کارگری کارمندان و کارگران مواجه شد. گرایشات کارفرمایی شدید دولت قبل البته ادامه داشت تا اینکه دولتی از جریان میانه رو در سال ۲۰۲۴ در تایوان روی کار آمد و اصناف و تشکلها فضای بهتری برای طرح مطالبات خود پیدا کردند.
تظاهرات علیه کاهش تعطیلات رسمی توسط دولت تسای، شدیدترین سلسله اعتراضاتی بود که تایوان از زمان تشکیل دولت خود در این جزیره نزدیک چین تجربه کرده بود. در میان کسانی که در تظاهرات شرکت کردند، احزاب نیروی سوم نیز بودند که نیرویی تازه نفس در تایوان محسوب میشدند و بعداً پایه گذار حزب دموکراتیک خلق تایوان شدند. این احزاب جدید گرایش بیشتری به تحقق مطالبات کارگران و کارمندان تایوانی و به ویژه معلمان و کارکنان ادارات دولتی داشتند.
در ماههای گذشته؛ خودکشی یک کارمند دولتی شاغل در وزارت کار تایوان، باعث توجه بیشتر به حقوق کار در این کشور شد و کار به جایی کشید که وزیر کار و اشتغال تایوان استعفا داده و وزیر جدید با گرایش مشخص کارگری روی کار آمد.
درحالی که دولت اصرار دارد که مشاغلی مانند پرستاران، آتشنشانان، معلمان و… کارگری نیستند، این اقشار تاکید دارند که بخشی از خانواده بزرگ کارگری هستند و به همین دلیل باید مشمول تمامی امکانات صنفی و تشکلیابی کارگران باشند.
همزمان در سالهای گذشته، در تایوان درخواستهای بیشتری برای گروههای کارگری بخش دولتی، پرستاران، معلمان و آتشنشانان، برای اجازه عضویت در اتحادیه وجود داشته است؛ امری که دیگر در مقابل آن مقاومت کمتری از سوی دولت دیده میشود.