به گزارش مشرق، در شرایطی که رسانههای غربی و رسانههای منطقهای معاند مقاومت سعی دارند انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهور لبنان را به ضرر مقاومت در این کشور جلوه دهند، رسانههای لبنانی از نقش برجسته حزب الله در انتخاب رئیس جمهور لبنان خبر دادند.
شبکه المنار در گزارشی در این زمینه اعلام کرد که در اولین نشست پارلمانی لبنان در روز پنجشنبه برای انتخاب رئیس جمهور، ژنرال جوزف عون از مجموعه ۱۲۸ نماینده که در جلسه شرکت کرده بودند، تنها حمایت ۷۱ نماینده را کسب کرد. اما تلاشها به ویژه توسط «نبیه بری» رئیس پارلمان ادامه داشت تا لبنان از خلأ ریاست جمهوری نجات پیدا کند.
بر اساس این گزارش، نبیه بری نشست پارلمان را به مدت دو ساعت به تعویق انداخت و در فاصله بین دور اول این نشست با دور دوم آن، جوزف عون دیداری با «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان و «علی حسن خلیل» مشاور سیاسی نبیه بری داشت که طی آن طرفین در مورد عناوین سیاسی و تفاهماتی که مربوط به مرحله آینده میشود، گفتگو کردند و بر سر چهار محور توافق حاصل شد:
۱. قطعنامه ۱۷۰۱ ربطی به قطعنامه ۱۵۵۹ ندارد و مرزهای قطعنامه ۱۷۰۱ جنوب لیتانی است نه شمال آن؛ بر خلاف آنچه که تبلیغ میشود.
۲. بر نقش محوری حزب الله و جنبش امل در تشکیل دولت بعدی صرف نظر از نوع این دولت، یعنی تکنوکرات یا … تاکید میشود.
۳. تضمینهایی درباره نقش حزب الله و جنبش امل در وزارت دارایی و سایر تشکیلات اصلی در آینده، در سطوح قضائی، نظامی و امنیتی دریافت شد.
۴. تضمینهایی درباره نقش حزب الله و جنبش امل در پرونده بازسازی لبنان دریافت شد.
بنابراین، تثبیت نکات اساسی مذکور، امکان تکمیل روند انتخاب رئیس جمهور و انجام موفقیت آمیز آن را فراهم ساخت و تلاشهایی که طی ۴۸ ساعت قبل از جلسه پارلمان روز پنجشنبه انجام شده بود، جز با مواضع مدبرانه حزب الله و جنبش امل به نتیجه نمیرسید. بنابراین در نشست دوم، آرای جوزف عون از ۷۱ رأی به ۹۹ رأی رسید و او رئیس جمهور لبنان شد.
بعد از انتخاب جوزف عون به ریاست جمهوری لبنان، محمد رعد در سخنانی اعلام کرد که حزب الله همانطور که همواره حامی حاکمیت لبنان بوده، حامی وفاق ملی در کشور نیز هست و شهدای زیادی را در این راه تقدیم کرده که همه آنها از حاکمیت و وفاق ملی دفاع میکردند. بنابراین حق حزب الله است که به اصول آنها پایبند باشد و از حاکمیت و وفاق ملی در برابر هرگونه توطئه خارجی محافظت کند.
رئیس فراکسیون حزب الله همچنین تاکید کرد که ما حامی واقعی مردم هستیم و در رأس شهدایی که مقاومت در این راه تقدیم کرده، شهید سید حسن نصرالله، سید عزیز مقاومت قرار دارد. ما به سرزمین و مردم خود صرف نظر از اختلافات فرقهای و مذهبی، وفاداریم تا کشور ما همچون چراغی در شرق بماند.
علی حسن خلیل، معاون سیاسی نبیه بری و نماینده جنبش امل هم به نوبه خود گفت که ما امروز به یک وفاق ملی رسیدیم که انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهور را تضمین کرد. امروز صفحه جدیدی در تاریخ لبنان باز میشود. آنچه که ما از ژنرال جوزف عون شنیدیم، این است که وی در تلاش برای ایجاد روابط محکم و اعتمادسازی میان همه نهادها جهت رسیدن کشور به شرایطی بهتر است.
از سوی دیگر، روزنامه الاخبار هم در همین زمینه اعلام کرد که حزب الله و جنبش امل میخواستند پیامی روشن را به همه طرفهای داخلی و خارجی برسانند؛ با این مضمون که بدون موافقت آنها رئیس جمهور انتخاب نمیشد. بنابراین جوزف عون به لطف آرای دو جنبش شیعه انتخاب شد و این پیروزی را نمیتوان جدا از حزب الله و جنبش امل دانست. بر همین اساس، همه باید از محاسبات اشتباه اجتناب کرده و همانند گذشته با حزبالله تعامل داشته باشند.