احمد بیگدلی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره افزایش حقوق ۳۰ درصدی کارگران در سال آینده و اینکه عنوان میشود اگر بیشتر از این حقوقها افزایش پیدا کند تورم هم بالا میرود، عنوان کرد: نه اینکه بیتاثیر باشد اما تاثیرش آنچنان چشمگیر نیست و این بهانه برای عدم افزایش متناسب حقوق کارگران است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود افزایش حقوق بیشتر سبب افزایش تورم میشود، عیبی ندارد ۳۰ درصد حقوق کارگران را افرایش دهند ماهیانه هم یک عدد ثابتی بین ۳ تا ۵ میلیون تومان کالای اساسی داده شود؛ اینکه باعث تورم نخواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر کالای اساسی داده شود، اولاً باعث رونق تولید خواهد شد. ثانیاً تولید کنندهای که کارگر برایش تولید میکند تولیداتش در جامعه بیشتر به فروش میرود و کافرما و شرکتها میتوانند با حداقل قیمت این کالاهای اساسی را تهیه کنند و در اختیار کارگران خودشان قرار دهند.
بیگدلی درباره اینکه کف و سقف حقوق کارگران مشخص است و آنچنان تفاوتی با یکدیگر ندارند که برخیها افزایش پلکانی حقوق را برای قشر کارگر مطرح میکنند، این اظهارنظرها برای چیست، بیان کرد: بهانه است. چگونه بگویم؟ کلاه سر کارگر گذاشتن است، اصلا شک نکنید. این کار کلاه گذاشتن سر کارگر است.
وی تاکید کرد: اگر شما نخواهید کارگران را در این جامعه ببینید مطمئن باشید آسیبپذیرترین قشر جامعه اوضاع اقتصادیشان بدتر خواهد شد و آن زمان ایجاد نارضایتی بین کارگران که بیشترین قشر هستند، بیشتر میشود و اصلا در این مساله شک نکنید. به نظر من یک فکر اساسی برای این موضوع باید شود. نه اینکه بخواهند رفع تکلیف کنند و بحث تورم و بحثهای دیگر را بهانه بگیرند.
این عضو کمیسیون اجتماعی درخصوص اینکه آیا این ۳۰ درصد افزایش حقوق کفاف زندگی کارگران را میدهد، عنوان کرد: خیر، اگر صددرصد هم بخواهید افزایش دهید، کفاف نمیدهد. آیا در سالهای گذشته حقوق کارگران متناسب با تورم افزایش یافته است؟ به آن نقطه رسیده یا خیر؟ نرسیده است. الان کف حقوق یک کارگر چقدر است ۷ الی ۸ میلیون تومان حال بیاید صد در صد به حقوقشان اضافه شود؛ ۱۴ میلیون هم دریافت کنند، با این ۱۴ میلیون تومان الان نمیشود زندگی را چرخاند.
بیگدلی تاکید کرد: به نظر من افزایش حقوق را باید حداقل متناسب با تورم به صورت نقدیدر نظر گرفت و سبد کالای اساسی را هم به کارگران ارائه کنند تا یک گوشهای از مشکلات کارگران هم کمتر شود، اگر این اتفاق نیفتد خودشان باید پاسخگو باشند.
وی درباره این که آیا مجلس میتواند از ابزارهای نظارتی خود برای افزایش حقوق کارگران استفاده کند، گفت: مجلس حتما تاثیر دارد، مجلس بیشک اول در کنار کارگران، دوم در کنار کارفرمایان و سوم در کنار منافع وزارتخانه خواهد بود ولی اگر بحث سبد کالا جا بیفتد، این گونه تولید هم رونق خواهد گرفت.
این عضو کمیسیون اجتماعی درباره اینکه دولت در حال حاضر برای ارائه کالابرگ هم مشکل منابع وجود دارد، آیا امکان اعطای سبد کالا با ویژگیهایی که شما گفتید وجود دارد، اظهار داشت: اگر دولت منابع ندارد مقصرش مگر کارگر است؟ مقصر کارگر نیست، دولت برود درآمدزایی ایجاد کند. منع قانونی وجود ندارد. اگر دولت برای درآمدزاییاش منع قانونی دارد بیاید از مجلس قانون بگیرد، کارگر مقصر نیست.
وی با بیان اینکه در بحث حقوق و دستمزد هم نماینده کارگران باید محکم از حق و حقوق کارگران دفاع کند، گفت: تمام سعی و تلاش ما این است که از طریق کمیسیون این را حداقل به وزارتخانه القا کنیم که در کنار افزایش ۳۰ درصدی دادن سبد کالا به کارگران را از سوی کارفرمایان الزام کنند.
بیگدلی خاطرنشان کرد: اگر بهانه این است که افزایش حقوق کارگران تورمزا است، دادن سبد کالا که تورمزا نیست ماهانه ۳ الی ۵ میلیون تومان به کسانی که حقوق کارگری میگیرند سبد کالا بدهند. آن حقوق ۱۲ الی ۱۳ میلیونی تقریبا قابل قبول است اما اگر فقط بخواهند ۳۰ درصد افزایش حقوق انجام دهند، به نظر من افزایش ندهند بهتر است.