شناسهٔ خبر: 70752603 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

آتش‌سوزی در لس‌آنجلس؛ سربرآوردن بحران‌های نهفته در آمریکا

وقوع آتش‌سوزی مهیب در لس‌آنجلس که تاکنون هزاران خانه را ویران و صدها هزار نفر را آواره کرده است و بعد از چندروز همچنان ادامه دارد، منجر به سربرآوردن‌ بحران‌هایی شد که مدیریت و حاکمیت آمریکا را زیر سوال برده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»

از روز سه شنبه آتش سوزی‌های عمده و کوچکی در مناطق مختلف لس آنجلس شروع شد که برخی از جمله آتش سوزی در منطقه «پلیسیدز»  در غرب شهر لس‌آنجلس و «هورست» و «ایتون» در شمال این شهر وسعت بیشتر و مخرب‌تری داشته‌اند و تا به امروز نیز مهار نشده اند.

وضعیت آتش سوزی‌ها

این بحران تاکنون جان ده نفر را گرفته است و بیش از 10 هزار خانه را تخریب و در کل بیش از 35 هزار هکتار را به کام خود کشیده است و این در حالی است که دورنمایی برای پایان این بحران در پیش نیست.

کشور آمریکا , افول آمریکا ,

بنا بر گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی به نقل از اداره آتش‌نشانی کالیفرنیا، بزرگترین این آتش سوزی در منطقه پلیسیدز Palisades گزارش شده که از روز سه‌شنبه شروع و تاکنون بیش 20 هزار هکتار از جمله هزاران خانه را به تخریب کرده است. آتش در منطقه ایتون بیش از 13 هزار هکتار را به تلی از خاکستر تبدیل کرده است. در سه منطقه دیگر هم آتش سوزی 2 هزار هکتار را دربرگرفته است.

بادهای شدید نیز سبب شعله ور شدن آتش‌سوزی‌های جدیدی شد و مهار آتش‌سوزی‌های بزرگ را سخت‌تر کرد، آتش‌سوزی‌هایی که کل محله‌ها را ویران کرده و به ویرانگرترین آتش‌سوزی‌ در تاریخ کالیفرنیا تبدیل شده‌اند.

کشور آمریکا , افول آمریکا ,

بنا بر اعلام رسانه‌ها، از آتش سوزی‌های بزرگ در منطقه پلیسدز تنها 8 درصد تا روز جمعه مهار شده و منطقه ایتون به هیچ میزان مهار نشده است  و در سه منطقه دیگر آتش‌نشانان توانسته اند تنها نیمی از میزان کلی آتش را در این مناطق مهار کنند.

پیش‌بینی‌ها حاکی است که ادامه وزش بادهای اقیانوسی کار مهار آتش در این مناطق را با دشواری روبرو کند و مهار آتش به این سرعت میسر نباشد.

بحران‌های سربرآورده از آتش

اختلافات سیاسی

سوء استفاده احزاب رقیب از این آتش‌سوزی برای تسویه حساب سیاسی از جمله مواردی است که درد و رنج بیشتری بر مردم گرفتار در این مناطق تحمیل کرده است. این امر به ویژه با توجه به اظهارات جمهوریخواهان و در راس آنها دونالد ترامپ رئیس جمهور جمهوریخواه علیه مسئولان دموکرات ایالت کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس مشهود است.

دونالد ترامپ همچنین از گوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا خواست به خاطر ناکارآمدی در مقابله با بحران آتش‌سوزی از سمت خود کناره‌گیری کند.

ترامپ در شبکه اجتماعی خود «تروث سوشال»، نوشت: یکی از بهترین و زیباترین بخش‌های آمریکا در حال سوختن و نابود شدن است. آنجا اکنون تلی از خاکستر است. گوین نیوسام باید کناره‌گیری کند. اینها همه تقصیر او است.

ترامپ همچنین گفت که وضعیت موجود نشان دهنده ترکیبی از بی‌کفایتی و سوءمدیریت بایدن و نیوسام است.

در واکنش به این اظهارات، بایدن خواست تا مسئله آتش‌سوزی به یک موضوع سیاسی تبدیل نشود. بایدن همچنین وعده داد که به مردم مناطق تحت تأثیر از آتش سوزی رسیدگی خواهد شد.

بایدن که قرار بود در روزهای آخر ریاست جمهوری خود به ایتالیا سفر کرده و با پاپ فرانسیس نیز دیدار داشته باشد، به خاطر وضعیت ناشی از آتش‌سوزی مهیب در لس‌آنجلس سفر خود را لغو کرده است.

بحران مدیریت بحران

رسانه‌های آمریکایی ناهماهنگی میان مدیران اداره آتش‌نشانی و ناکارآمدی مقامات شهری از کارن باس، شهردار لس آنجلس گرفته تا گوین نوسام‌، فرماندار ایالت کالیفرنیا را از جمله علت‌های اصلی وقوع بحران دانسته‌اند.

وبسایت نیویورک پست در این باره نوشت انباشته شدن علف‌های خشک شده و هرس نشده در تپه‌های اطراف را که قابلیت بالای اشتعال دارند عامل سرعت این سرایت آتش می‌دانند. این سایت نوشت که مقامات محلی و ایالتی سال‌ها هشدارهای مربوط به آن را نادیده می‌گرفتند و حتی گاهی اوقات مردم را در مورد تلاش‌هایشان برای پاکسازی آن مناطق گمراه می‌کردند.

حذف پوشش گیاهی در حال پوسیدگی جزء کلیدی پیشگیری از آتش سوزی در آب و هوای خشک است، اما کارن باس، شهردار لس آنجلس و فرماندار کالیفرنیا، گاوین نیوسام، بارها نتوانستند به این مشکل رسیدگی کنند، که زمینه را برای یکی از بدترین بلایای تاریخ شهر فراهم کرد.

استفاده از هواپیماها و پاشیدن مواد اطفای آتش موسوم به مواد صورتی نیز با محدودیت‌هایی همراه بوده است. این مواد قابلیت اطفای حریق را ظرف 20 ثانیه دارند و از طریق هواپیما منتقل می‌شوند. اما مقامات مواقع اضطراری اعلام کرده اند که پاشیدن میلیون‌ها لیتر از این مواد می‌تواند بار مواد سمی فراوانی بر منطقه وارد کرده و محیط زیست را با فلزات سنگین و دیگر مواد شیمیایی که برای سلامت انسان مضر هستند، آلوده کند.

بحران منابع و نقش جنگ اوکراین

یکی از انتقادهای تندی که این روزها به مدیریت منطقه کالیفرنیا نسبت به ناکامی در رسیدگی به بحران مطرح است افشای این امر است که مقامات آن در دو سال گذشته تمامی تجهیزات مازاد و ذخیره آتش‌نشانی این شهر را تقدیم اوکراینی‌ها کرده‌اند. به عبارتی دیگر، بنا بر منابع رسانه‌ای عملا هیچ تجهیزات ذخیره‌ای برای رسیدگی به بحران در چنین مواردی در اختیار مقامات شهر و ایالت نیست.

کشور آمریکا , افول آمریکا ,

علاوه بر این بحران آب و نرسیدن منابع آبی کافی به آتش‌نشانان برای مهار آتش از دیگر نارسایی‌های مدیریت لس آنجلس در مواجهه با بحران است.

در حالی که مقامات اداره آتش‌نشانی عنوان می‌کنند که درباره علت آتش‌سوزی همچنان در حال تحقیق هستند روزنامه نیویورک تایمز در این باره گزارش داده است که کمبود منابع تامین آب به خاطر خشکسالی‌های اخیر ماموریت آتش‌نشانان را به شدت با چالش مواجه کرده است.

تریسی پارک، یکی از اعضای شورای شهر لس‌آنجلس اعتراف می‌کند  این آتش‌سوزی خسارت مخرب برای همه لس‌آنجلس خواهد بود.

کشور آمریکا , افول آمریکا ,

مسئولین ادارات آب در مناطق اطراف نیز از مردم و شهروندان خواسته‌اند از نوشیدن آب‌ لوله کشی به دلیل آلودگی خودداری کنند.

بنا بر گزارش این روزنامه، 250 هزار خانه و تأسیسات در مناطق جنوب کالیفرنیا شهر فاقد برق و در خاموشی به سر می‌برند.

منابع زیست محیطی و حیات وحش منطقه هم از این آتش در امان نمانده است به طوری که بسیاری از جانورانی که در مناطق جنگلی اطراف نگهداری می‌شدند اکنون در سرگردانی بوده و با تهدید جانی مواجه هستند و این امر کار را برای سازمان‌های رسیدگی به محیط زیست دشوار کرده است.

بحران غارت و ناامنی اجتماعی

رئیس پلیس منطقه لس آنجلس اعلام کرد که پس از گزارش‌های مربوط به غارت اموال در مناطق آتش‌سوزی در این شهر، مقررات منع آمد و شد شبانه اجرا می‌شود.

به گفته رابرت لونا، گارد ملی آمریکا به مناطق آسیب‌دیده از آتش‌سوزی اعزام می‌شوند.

به‌دنبال درخواست کمک مقامات لس‌آنجلس، گوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا اعلام کرد که نیروهای گارد ملی برای کمک به پلیس لس‌آنجلس در مناطقی که درگیر آتش‌سوزی است اعزام خواهند شد.

مقامات محلی لس‌آنجلس به غارتگران و کلاهبرداران که افراد آسیب‌پذیر در آتش‌سوزی را هدف قرار می‌دهند، هشدار داده و تایید کرده‌اند که حداقل 20 نفر را در این زمینه بازداشت و همچنین مقرارت منع آمد و شد وضع کرده‌اند.

نیوسام در این باره گفت: در روزهای آینده ما همه توانایی خود را از جمله اعضای گارد ملی را برای حفاظت از محلات به کار می‌گیریم.

کشور آمریکا , افول آمریکا ,

با این حال گزارش‌های رسانه ای حاکی میزان مناطق آسیب‌دیده از آتش‌سوزی چنان وسیع است که مردم تخلیه شده از مناطق مذکور تاکید دارند که رسیدگی کافی نبوده و برخی از مردم خودشان دست به کار شده اند.

این در حالی است که پلیس لس آنجلس نیز اعلام کرده است که آتشی که در منطقه کنث رخ داده، احتمالا عمدی بوده است و تحقیقات در این باره ادامه دارد. پلیس اعلام کرده که در این رابطه یک نفر را بازداشت کرده است.

آتش سوزی در این منطقه یکی از پنج مورد آتش سوزی در لس آنجلس است و منازل و تاسیسات تپه‌های کالاباساس و هیدن را تهدید می‌کند.