شناسهٔ خبر: 70749589 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

سفیر یمن در گفت‌وگو با ایکنا:

موضع یمن در محور مقاومت تکلیفی ایمانی، قرآنی و الهی است + فیلم

ابراهیم الدیلمی گفت: موضع یمن در محور مقاومت، تکلیفی ایمانی، قرآنی و الهی است و رزمندگان یمنی براساس هشدارهای خداوند در قرآن به مبارزه‌ای تاریخی با رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطینیان برخاسته‌اند و از تهدیدات دشمنان هراسی ندارند.

صاحب‌خبر -

ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر یمن در جمهوری اسلامی ایران، در بخش نخست گفت‌وگوی تفصیلی خود با خبرنگار ایکنا،  با اشاره به نقش سردار سلیمانی در امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی تصریح کرد: همانطور که می‌دانید دست‌نشانده‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا در کل منطقه و جهان مشغول توطئه هستند اما در منطقه ما تحرکات آمریکا و توطئه‌های رژیم صهیونیستی و اقدامات برخی کشورهای مرتبط به طرح آمریکایی صهیونیستی، نقش مهمی در ایجاد تنش در منطقه و گسترش گروه‌های تکفیری و هدف قرار دادن امنیت جامعه از طریق انتشار شایعات و ایجاد تشکیک در اثربخشی مقاومت و جهاد و دور کردن مردم از منابع عزت و قدرت فرهنگی آنها و آنچه که در قرآن کریم و اصول وحدت اسلامی و اهل بیت(علیهم السلام) بود، داشتند. حاج قاسم در کنار همه اعضای شریف محور مقاومت خیلی زود در برابر این توطئه‌ها ایستادند و حتی در میدان جنگ با آنها مبارزه کردند.
 
ترجمه بخش دوم این گفت‌وگو به شرح زیر است:
 
ایکنا ـ امروز شاهد تحولی اساسی در مقابله یمن با رژیم صهیونیستی هستیم و یمن مواضع زیادی را در عمق این رژیم هدف قرار داده است؛ پیام مقاومت یمن به کشورهای عربی و هم‌پیمانان رژیم صهیونیستی چیست؟
 
مبارزه یمن با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه مربوط به یک گروه خاص نیست بلکه از سوی ملت یمن و بیانگر این است که اقشار مختلف مردم ما با روش‌های مختلف در این مبارزه حضور دارند همانطور که عملیات‌های نظامی یمن علیه رژیم صهیونیستی از سوی نیروهای مسلح یمن انجام می‌شود و مربوط به گروه خاصی نیست.
 
موضع یمن از احساس مسئولیت آن و احساس تکلیف ایمانی و قرآنی و الهی نشئت می‌گیرد. زیرا در قرآن کریم آیات بسیاری درباره مبارزه با کفار و منافقین آمده است. همچنین قرآن کریم کسانی را که از یاری حق دست می‌کشند به عذابی دردناک هشدار داده است. از این رو 
 
پیام یمن به امت اسلامی این بوده و این کشور نمونه و الگویی برای سایر مسلمانان به خصوص ملت‌های عرب است که با کمال تأسف در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده‌اند و با وجود جنایات بی‌شمار این رژیم، از این جنایات چشم‌پوشی کرده‌اند. باید پرسید: پس حس مسلمانی کجاست؟ اجرای اصول و ارزش‌های قرآن کریم در وجوب حمایت از یکدیگر همنوعان چه می‌شود؟
 
حمایت ملت یمن از فلسطینیان تنها حمایت نظامی نیست بلکه شاهد جنبش‌های مردمی و تظاهرات میلیونی در یمن علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین هستیم؛ این مسئله تأکیدی بر این است که ملت یمن مسئولیت خود را در قبال ملت فلسطین، با توکل به خدا انجام می‌دهند.
 
ملت یمن با وجود اینکه از مشکلات معیشتی رنج می‌برند، از همان لحظات اولیه عملیات طوفان الاقصی به حمایت مالی از فلسطینیان برخاسته و به جمع‌آوری کمک‌های مالی برای ملت فلسطین پرداختند؛ لذا مشکلات معیشتی باعث نمی‌شود که آنها از جهاد با مال و جان خود عقب‌نشینی کنند.
 
مردم یمن در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها فعال هستند و مظلومیت این ملت و همچنین قهرمانی‌های ملت فلسطین و محور مقاومت را به جهانیان ابلاغ می‌کنند. ملت یمن از همان لحظات اولیه عملیات طوفان الاقصی نیروهای مسلح این کشور را به حمایت از این عملیات و شرکت در آن فراخواند.
 
ما در کشورهای دیگر نیروهای مسلح را جدای از ملت می‌بینیم و برخی ملت‌ها خواهان انقلاب و خیزش هستند اما نیروهای مسلح خائن آن کشورها از خیزش این ملت‌ها جلوگیری می‌کنند؛ اما یمن از این جهت متمایز است و دولت یمن از واردات کالاهایی با نشان رژیم صهیونیستی یا آمریکا یا حامیان رژیم صهیونیستی جلوگیری می‌کند. این مسئله در تحریم کالاهای آمریکایی و اسرائیلی سهم بسزایی دارد. لذا من از همگان می‌خواهم که از تجربه ملت یمن استفاده کنند و کالاهای رژیم صهیونیستی و حامیان آن را تحریم کنند. 
 
آینده محور مقاومت با توجه به تحولات اخیر سوریه
 
ایکنا ـ همانطور که فرمودید ملت یمن هر جمعه با برپایی تظاهرات میلیونی از ملت فلسطین حمایت می‌کنند؛ همچنین آنها در واکنش به اهانت به قرآن کریم در برخی کشورهای عربی به خیابان‌ها می‌آیند. علت اصلی این موضع‌گیری‌ها و دلایل یاری ملت فلسطین از جهت اصول اسلامی و ارزش‌های قرآنی چیست؟
 
باید یادآوری کرد که اساس نهضت مردم یمن ارتباط آنها با قرآن کریم است و این فضیلت پس از خداوند متعال به شهید سید حسین بدرالدین الحوثی بر می‌گردد که طرح قرآنی خود را از سال 2001 میلادی آغاز کرد که عبارت از سخنرانی‌ها و دروسی است که دربردارنده مسائل ضروری درباره هدایت و برکات قرآن کریم بود. من از همه انسان‌های شریف، همه پژوهشگران و همه افراد امت اسلامی دعوت می‌کنم که به این دروس قرآنی مراجعه کنند و به ماهیت این طرح قرآنی و الهی که سید حسین بدرالدین الحوثی ارائه کرده، اشراف پیدا کنند.
 
او به التزام به کتاب خدا و پیوند با روش قرآن در هدایت انسان‌ها دعوت کرده است. قرآن کریم تنها برای عبادت و قرائت نیست بلکه کتاب هدایت خداوند سبحان است که راه عزت و کرامت را در دنیا و آخرت برای ما ترسیم می‌کند. قرآن کریم ریسمان خداوند است که از آسمان تا زمین کشیده شده اما متأسفانه بسیاری از مسلمانان قرآن و بازگشت به آن را کنار گذاشته‌اند و به نظریات، افکار و مذاهبی که آنها را از قرآن کریم و ارتباط و اهتمام به آن بسیار دور می‌کند روی آورده‌اند.
 
پیامبر بزرگوار اسلام(ص) درباره قرآن کریم می‌فرماید: «پروردگارا! قوم من اين قرآن را مهجور گذاشتند [و به آن بى‌اعتنا شدند].» مهجور بودن قرآن آن است که به سرگردانی امت اسلامی و ضعفی در امت اسلامی تبدیل شود که ما شاهد آن هستیم. زمانی که مسلمانان اولین منبع قدرت و هدایت خود یعنی قرآن کریم را کنار گذاشتند دچار این سرگردانی می‌شوند.
 
اصولی که ملت یمن از آنها به عنوان زاد و توشه برای حرکت خود کمک می‌گیرد، ارتباط آن با قرآن کریم و این پروژه الهی است که سخنرانی‌های شهید سیدحسین بدرالدین الحوثی دربردارنده آن است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_3724208"><script type="text/JavaScript" src="https://iqna.ir/fa/news/play/embed/4258833/3724208?width=400&height=300"></script></div>
 
ایکنا ـ همانطور که فرمودید، شهید حسین بدرالدین الحوثی یک طرح جهادی و فکری را رهبری می‌کرد که دشمن را در آن به وضوح مشخص کرده بود و مسئله فلسطین را مسئله اصلی امت اسلامی می‌دانست؛ لطفاً در این باره بیشتر توضیح دهید.
 
خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «ان الشیطان لکم عدو» (فاطر/6)؛ و انسان‌ها را به مبارزه با شیطان فرا می‌خواند: «فقاتلوا اولیاء الشیطان» (نساء/76) و بعد می‌فرماید: «ان کید الشیطان کان ضعیفا». لذا کسانی که از شیطان پیروی می‌کنند از نظر قرآن، دشمنان حقیقی مسلمانان هستند که شامل یهودیان و مسیحیان می‌شوند. 
 
امروز نیز کشورهای کافر غربی و استکبار جهانی با اسلام و مسلمین دشمنی می‌کنند و ثروت‌های مسلمانان را به غارت می‌برند، میلیون‌ها نفر از مسلمانان تا کنون به شهادت رسیده و این کشتار هر روز توسط یهودیان در سرزمین فلسطین ادامه دارد. لذا همانطور که شهید حسین بدرالدین الحوثی گفته است، بر ما واجب است که دشمن را تشخیص دهیم همانطور که قرآن کریم دشمن را مشخص کرده است.
 
ما امروز دشمن خود را که در امتداد شیطان رجیم است جز اهل کتاب و یهودیان و مسیحیان منحرف نمی‌دانیم لذا باید در برابر آنها موضعگیری کنیم و با توکل به خداوند سبحان با آمریکا و اسرائیل و کشورهای غربی مقابله کنیم و به قرآن کریم بازگردیم.
 
سید حسین بدرالدین الحوثی از همه جهادگران و فرزندان امت اسلامی درخواست کرد که شعار برائت و فریاد مقابله با این دشمنان سر دهند. از جمله شعارهای «الله اکبر»، «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «لعنت بر صهیون»، «پیروزی از آنِ اسلام است»؛ این شعارهایی است که رهبر شهید یمن خواستار سردادن آنها در روزهای جمعه و همه اجتماعات بود تا مردم یمن خشم خود را از این جنایتکاران نشان دهند. 
 
علاوه بر آن، وی در راستای بهبود حال امت اسلامی، خواستار تحریم کالاهای آمریکایی و اسرائیلی شد و الحمدلله این طرح با موفقیت روبرو شد و گام‌های اولیه در این راستا، سهم بسزایی در توسعه این پروژه و تحول آن داشت و ان‌شاءالله ما برای همه آزادگان جهان اسلام الگو خواهیم شد.
 
ایکنا ـ شما اخیراً درباره لزوم ایجاد رشته‌ای با عنوان «مهندسی مقاومت» در دانشگاه‌های کشورهای محور مقاومت صحبت کرده‌اید. لطفاً درباره این طرح پیشنهادی توضیحاتی بفرمایید.
 
من این سخن را در دانشکده مهندسی یکی از دانشگاه‌های ایران بیان کردم، زیرا مهندسین ایرانی و دانشجوهای رشته مهندسی، در رشته‌های مهندسی مکانیک، برق، عمران و ... تحصیل می‌کنند، حال چرا رشته مهندسی مقاومت وجود نداشته باشد؟
 
مهندسی مقاومت عبارت است از مباحثی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود به منظور تعریف و انتشار مجدد اندیشه مقاومت از طریق روش‌های مهندسی. همانطور که می‌دانید اقتصاد مقاومتی، مقاومت نظامی، امنیتی، اطلاعاتی، رسانه‌ای و مقاومت جهاد تبیین وجود دارد. لذا مهندسی مقاومت به معنای آنست که در این پروژه تمدنی بازسازی روش‌های مهندسی مقاومت به شکلی مدرن انجام گیرد و در دانشگاه‌ها تدریس شود.
 
آینده محور مقاومت با توجه به تحولات اخیر سوریه
 
ایکنا ـ با توجه به تحولات اخیر در سوریه، آینده محور مقاومت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
بی‌شک محور مقاومت ضربه شدیدی در سوریه و لبنان و حتی در فلسطین متحمل شده است و این مسئله درسی برای همگان است تا گذشته را مجدداً مورد ارزیابی قرار دهیم که کجا موفق و کجا ناموفق بوده‌ایم. کجا باید تحرک بیشتری داشته باشیم و همچنین احساس خطر کنیم درباره جنایاتی که دشمن علیه محور مقاومت در ایران، یمن، لبنان، عراق، سوریه، فلسطین و غزه مرتکب می‌شود. 
 
ما باید روابط بین خود و خدا را اصلاح کنیم و زمانی که به تبیین و بازبینی می‌پردازیم برای این است که ببینیم آیا این رخدادهای سوریه یا نقاط دیگر مؤاخذه الهی است یا ابتلاء و آزمایش است؟ اگر سنت ابتلاء و آزمایش باشد باید در این زمینه صبر پیشه کنیم و عقب‌نشینی نکنیم زیرا عقب‌نشینی و توقف در این مرحله منجر به ضربات شدیدی از سوی خداوند می‌شود.
 
از سوی دیگر بنگریم که آیا دلیل رخدادهای سوریه، لبنان و فلسطین کوتاهی ما است و ما مورد مؤاخذه و تنبیه خداوند قرار گرفته‌ایم که در این صورت باید از خداوند سبحان طلب عفو کنیم. آنچه در سوریه رخ داده درسی بزرگ و خسارتی عظیم است که باید آن را درک کنیم. 
 
ایکنا ـ طرح صهیونیستی ـ آمریکایی در تحولات اخیر سوریه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
دست رژیم صهیونیستی به وضوح قابل مشاهده است و طرح آمریکایی ـ صهیونیستی که در طی 13 سال سوریه را هدف قرار داده و ملت سوریه را محاصره و آنها را با این محاصره خسته کرده، کاملاً مشخص است، همچنین جنگ‌های تکفیری‌ها و گروه‌های مرتبط با طرح آمریکایی ـ صهیونیستی، موجب دور کردن دولت سوریه از ملت و تضعیف ارتش و مقاومت مردم سوریه شده است.
 
اینجا چند علامت سؤال وجود دارد. این چه معنایی دارد که این گروه‌های تکفیری یک یا نیم ساعت پس از توقف تجاوزات به لبنان، در سوریه کار خود را شروع کنند؟
 
همچنین سکوت این گروه‌ها نسبت به نفوذ صهیونیست‌ها در جنوب سوریه و اشغال مناطق بسیار بزرگی از خاک این کشور و ورود به یک منطقه غیرنظامی بر اساس قطعنامه شورای امنیت در سال 1973، و سیطره آنها به منطقه جبل الشیخ و بالاخره ورود به شهر قنیطره سوریه و ادامه این کارها مشکوک است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_3724193"><script type="text/JavaScript" src="https://iqna.ir/fa/news/play/embed/4258833/3724193?width=400&height=300"></script></div>
 
از سوی دیگر سکوت این گروه‌ها نشانه نفوذ ترکیه به خاک سوریه است. همچنین استفاده بیشتر از نیروهای آمریکایی در جنوب شرقی و شرق سوریه، همه اینها علامت سؤالی است که همگان در برابر آن قرار می‌دهند.
 
در مورد حکومت جدید در سوریه که وارد این کشور شده، ما هیچ اظهار نظری از آنها علیه حضور صهیونیست‌ها و اسرائیل در سوریه و همچنین در مورد آنچه در فلسطین و غزه می‌گذرد و نیز درباره گسترش نیروهای آمریکایی در این عرصه نشنیده‌ایم. این، علامت سؤال‌های زیادی را ایجاد می‌کند که سعی دارد ماهیت این گروه‌ها که هم‌اکنون بر سوریه حکومت می‌کنند را روشن کند. 
 
این گروه‌ها خود را به عنوان جنبش‌های اسلامی و جهادی معرفی می‌کنند و خواستار مبارزه با ظلم و فروپاشی طاغوت هستند، اما از این ظلم بزرگ چه می‌گویند؟ 
 
من می‌گویم که این رفتارها و سیگنال‌های منفی که دولت جدید سوریه از خود ارسال می‌کند ما را بر آن می‌دارد که درباره ماهیت، انگیزه‌ها و اهداف این گروه‌ها بیشتر تأمل کنیم. همچنین ترکیه در بیان موضع خود نسبت به رخدادهای سوریه به گونه‌ای دیگر است به اعتبار اینکه حامی نخست این جنبش‌ها و گروه‌هایی است که به کاخ ریاست جمهوری در دمشق رسیدند.
 
ایکنا ـ جناب سفیر؛ از شما بخاطر فرصتی که در اختیار ما گذاشتید بسیار متشکریم. در پایان اگر سخنی در مورد موضوعات مطر من در این مصاحبه دارید بیان فرمایید.
 
 از شما بسیار تشکر می‌کنم و از همه رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها می‌خواهم که علم و آگاهی را میان فرزندان امت اسلامی انتشار دهند و همچنین جنایات دشمنان صهیونیستی و آمریکایی و قهرمانی‌های مجاهدان فلسطینی و محور مقاومت را تبیین کنند و برای جهاد تبیین و به ویژه بازگشت امت اسلامی به قرآن کریم و اقتدا به این کتاب آسمانی تلاش کنند.
 
گفت‌وگو: جواد پارسا مهر 
ترجمه و تنظیم از فرشته صدیقی
 
انتهای پیام