شناسهٔ خبر: 70755898 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مقام سابق آمریکایی: چین با هک تلفن ترامپ حجم چشمگیری «داده» دزدیده است

دستیار ارشد سابق دونالد ترامپ ادعا کرد چین تلفن رئیس جمهور منتخب ایالات متحده را هک و حجمی «چشمگیر» از داده‌ها را دزدیده و برای به دست آوردن توانمندی دست زدن به اولین حمله اتمی علیه آمریکا تلاش می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «هربرت مک مستر» که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به عنوان مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب کنونی آمریکا خدمت کرده در سخنرانی در گردهمایی یک اندیشکده که روز چهارشنبه در نیویورک برگزار شد تهدید کرد «ایالات متحده باید هزینه‌های بسیار چشمگیر به چین از بابت دست زدن به نفوذهای سایبری گسترده تحمیل کند.»

مک‌مستر در سخنرانی در محل نشست «شورای روابط خارجی» ایالات متحده بیان داشت: «آنها تلفن دونالد ترامپ و هر کسی در اطراف او را برای ۶ ماه شنود کردند. درست است؟ آنها حجم‌های چشمگیری از داده را که ما روی شبکه‌های مخابراتی خودمان یافتیم دزدیده‌اند.»

او اضافه کرد: «من معتقدم این کاری است که چین دارد انجام می‌دهد. ممکن است شما فکر کنید من به خاطر گفتن این حرف دیوانه هستم اما من فکر می‌کنم دارد زمینه دستیابی به توانمندی دست زدن به اولین حمله هسته‌ای علیه ایالات متحده را فراهم می‌کند.»

توانمندی دست زدن به اولین حمله هسته‌ای اشاره به این قابلیت دارد که کشوری یک به اصطلاح حمله اتمی پیشگیرانه را با امید تخریب یا از بین بردن زرادخانه هسته‌ای دشمن به منظور محدود ساختن قابلیت تلافی جویی آن صورت دهد.

این ادعاها از سوی مک‌مستر ۲ هفته قبل از آنکه دونالد ترامپ مجددا به کاخ سفید برگردد مطرح می‌شوند. اخیرا آمریکا از بابت اینکه چین در حال گسترده ساختن زرادخانه اتمی خود بوده و همچنین اجرای حملات سایبری از سوی این کشور، اظهار نگرانی کرده‌ است.

مشخص نشده آیا این اظهار نظر مک‌مستر درباره هک تلفن برآمده از گزارش‌هایی در ماه اکتبر است که ادعا کرده بودند هکرهای مرتبط با دولت چین در ضمن کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ ایالات متحده ارتباطات مخابراتی دونالد ترامپ را هدف گرفته‌اند یا نه. همچنین مشخص نشده که این ادعای مک‌مستر با ادعاهای قبلی درباره شنود تماس‌های ترامپ در زمان دور نخست ریاست جمهوری وی از سوی جاسوسان چینی و روسی مرتبط است یا خیر.

چین ادعاهایی که آمریکا درباره نفوذهای سایبری پکن علیه خود مطرح کرده را رد و «گمانه‌زنی خبیثانه» توصیف کرده و گفته واشنگتن «دست به انتشار همه نوع اطلاعات دروغ درباره به اصطلاح تهدیدات هکری چین زده است.»

مک‌مستر بیان داشت به این نتیجه رسیده چین دارد برای به دست آوردن توانمندی دست زدن به اولین حمله اتمی علیه آمریکا خود را آماده می‌کند. او گفت این نتیجه‌گیری را بر مبنای قضاوت کردن درباره «آنچه که چین از نقطه نظر سایبری دارد انجام می‌دهد انجام داده و این که پکن واقعا در حال توسعه یک توانمندی پنهان به منظور از کار انداختن شبکه‌های مخابراتی ما و همچنین تقویت چشمگیر نیروهای راهبردی خود است.»

او مدعی شد، چین توانمندی‌های خود در حوزه تجسس و جمع‌آوری اطلاعات را «به طرز نسبتا شدیدی» متمرکز بر نیروهای استراتژیک واشنگتن کرده است. او هشدار داد: «منظورم این است که اگر چنین موردی مطرح است پس ما باید نسبت به آن جدی باشیم.»

این در حالی است که چین تاکید کرده هیچگونه سیاستی از بابت استفاده نخست از تسلیحات هسته‌ای دارد.

مک‌مستر گفت: «ایالات متحده باید هر چه بیشتر استراتژی خود را توسعه داده تا با اشکال مختلف تهاجم چین مقابله کرده و به چین اجازه کسب برتری‌های انحصاری در سراسر حوزه هند-اقیانوسیه نداده و نگذارد چین حوزه‌های نفوذ جدیدی در سطح بین‌المللی به وجود آورده تا اجازه بازنویسی قواعد گفتمان بین‌المللی به نفع الگوی اقتصادی ایستای خود، الگوی حکمرانی مستبدانه خود را پیدا نکند.»

مک مستر ادامه داد ایالات متحده نیازمند ترکیبی از «دفاع فعال» برای زیرساخت‌های حیاتی خود و «توانمندی تهاجمی» در حوزه‌های متعدد اعم از فضای سایبری، اقتصاد و دارایی است.

وی افزود: «اگر چین قرار باشد که این بازی را اجرا کند ما باید هزینه‌های بسیار چشمگیر را تحمیل کرده و مشکلات بسیار چشمگیری را که اخیرا آنها در حوزه رشد اقتصادی، بیکاری گسترده جوانان، بحران مسکن، بحران بدهی و بحران‌های دیگر داشته‌اند، بدتر کنیم.»

او گفت یک چنین اقدامی احتمالا باعث یک واکنش خواهد شد و ایالات متحده باید انواع متفاوت تلافی همچون دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی را تمرین کرده و به طور جامع از ابزارهایی که در دسترسش است اعم از تعرفه‌های تجاری، کنترل صادرات و نظارت بر سرمایه‌گذاری‌ها استفاده کند.

انتهای پیام