شناسهٔ خبر: 70748276 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛ در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

هیچ مشکل غیر قابل حلی میان ایران، آذربایجان و ارمنستان وجود ندارد/ ایران همواره سر بزنگاه به کشور‌های منطقه کمک می‌کند

گفت‌وگوی ویژه خبری جمعه شب به سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به قفقاز اختصاص داشت.

صاحب‌خبر -

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگوی ویژه خبری امشب اظهار کرد: ارتباط موثر با همسایگان یکی از اولویت‌های کشور ما است و موضوع سفر مقامات کشور ما قطعاً مربوط به این حوزه است. 

تغییرات ژئوپلیتیک را نمی‌پذیریم/ منطقه باید بهم پیوسته و امن باشد

وی افزود: برخی نمی‌خواهند منطقه بهم پیوسته و امن باشد لذا برای ایجاد اختلال، در فضای مجازی موضوعاتی را منتشر می‌کنند اما اقدامات مقتدرانه جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که ما هیچ گونه تغییرات ژئوپلیتیک را نخواهیم پذیرفت و برای تداوم امنیت منطقه‌ای ارزش خاصی قائل هستیم. 

در ادامه روح الله مدبر، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به کشورهای منطقه اظهار کرد: سفر اخیر آقای احمدیان پیام اقتدار و دوستی برادرانه جمهوری اسلامی ایران را به همسایگان منتقل کرد. دیپلماسی امنیتی تنها به بحث نظامی مرتبط نیست، لذا شورای عالی امنیت ملی مسیر برد برد را برای کشورمان در پیش گرفته است. 

وی گفت: دبیر شورای عالی امنیت ملی خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را به مقامات آذربایجان و ارمنستان ابلاغ  و اعلام کرد که مرز تاریخی ایران تغییر ژئوپلیتیک نخواهد کرد و قطعاً خروجی بر مبنای سیاست برد برد بین تمام بازیگران منطقه‌ای خواهد بود. اکنون تیم غربگرای گرجستان شکست خوردند و مدل پیشنهادی جمهوری اسلامی می‌تواند بی‌نظمی طرفین قبلی را خنثی کند.

جمهوری اسلامی برای حل مشکلات منطقه‌ای برادری خود را ثابت کرده است/ ایران می‌تواند به عنوان برادر بزرگتر تجربیات خود را در اختیار همسایگان قرار دهد

صدر الحسینی گفت: یکی از عوامل آسیب زننده، دخالت بیگانگان در امور منطقه است؛ بنابراین حتی اگر اختلافی وجود داشته باشد دیگران نباید در امور ما ورود پیدا کنند و جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که حاضر است برای منافع منطقه هزینه کند و برادری خود را به اثبات برساند اما به هیچ عنوان حاضر نیست که تغییرات مرزی و ژئوپلیتیکی را بپذیرد؛ بنابراین موضوع دوستی و اقتدار ایران کاملاً برای همه همسایگان ثابت شده است .

 وی بیان کرد: با توجه به توانمندی‌ها و اقتدار دفاعی که مبارزه با تروریسم دارد، قطعاً کشورهای همسایه به ما نیازمند هستند و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به عنوان برادر بزرگتر تجربیات خود را در اختیار همسایگان قرار دهد به شرطی که آنها خطوط قرمز جمهوری اسلامی را رعایت کنند. ممکن است برخی از دشمنان منطقه سعی کنند که به قفقاز نزدیک شوند که این مسئله قطعاً در سفرهای مقامات ارشد کشورمان مورد تاکید قرار می‌گیرد.

مدبر تصریح کرد: جمعه آینده در کرملین شاهد امضای توافق راهبردی جامع ۲۰ ساله بین ایران و روسیه هستیم که از دستاوردهای مهم و تحول‌ساز بین دو کشور تلقی می‌شود پس از این امضا روابط دو کشور وارد فضای راهبردی‌تری خواهد شد؛ چرا که برخی کارشناسان از این توافق به عنوان معاهده‌ای چهار فصل یاد می‌کنند. 

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: همکاری ایران و مسکو می‌تواند به محدود کردن طرح خطرناک طرفین کمک کند چرا که فرانسه به صورت ویژه در حال کار برای آسیای مرکزی و قفقاز است؛ لذا همگرایی ایران و روسیه بسیار موثر است. هر موضوع اختلاف بر انگیز باید از مبادی تخصصی حل شود تا گسترش پیدا نکند. غربی‌ها و آمریکا تلاش دارند تا کشورهای منطقه که مانند خانواده هستند را به جان یکدیگر بیندازد.

امضای توافقنامه میان ایران و مسکو گام بلندی در جهت منافع دو کشور است/ باید به سمت همگرایی چند بعدی حرکت کنیم

 صدر الحسینی تصریح کرد: جنگ بر سر گذرگاه‌ها می‌تواند هویت یک کشور را زیر و رو  و یک کشور بی‌آب و علف را به یک کشور صنعتی و اقتصادی تبدیل کند و قطعا امضای توافق راهبردی میان ایران و روسیه می‌تواند گام‌های بلندی را برای منافع دو کشور بردارد. باید توجه داشته باشیم که وقتی صحبت از توافق راهبردی می‌کنیم، ممکن است فقط بین دو کشور باشد اما به این معنا نیست که کشورهای دیگر منطقه نمی‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

مدبر متذکر شد: باید به سمت همگرایی چند بعدی حرکت و فاصله خود را با کشورهای منطقه‌ای کم کنیم تا بتوانیم به منافع مشترک دست پیدا کنیم و‌ دست طرفین خارجی از منطقه ما کوتاه شود. 

جمهوری اسلامی بازی اقتدار غرب را شکست داده است

صدرالحسینی افزود: ما با هیچ کدام از کشورهای منطقه دارای چالش‌های بزرگ نیستیم و از خارج از مرزهای این منطقه عده‌ای سعی دارند تا چالش‌ها را برای ما پدید آورند. هیچ مشکلی وجود ندارد که ما نتوانیم آن را با آذربایجان و ارمنستان حل کنیم چرا که نقاط مشترک زیادی داریم. مردم ارمنستان بسیار به جمهوری اسلامی ایران احترام می‌گذارند و در آذربایجان نیز این مسئله مشاهده می‌شود؛ بنابراین هیچ نقطه تاریک و خاکستری بین ما و این دو کشور در تمامی موضوعات وجود ندارد. 

مدبر گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه سر بزنگاه کمک‌هایی به کشورهای همسایه کرده که آنها را نجات داده است و در ارتباط با ترکیه نیز در صورتی که این کشور به خطوط قرمز ما احترام بگذارد هیچ محدودیتی وجود ندارد. منطقه ما ظرفیت حضور یک قدرت خارجی و فرامنطقه‌ای را ندارد و کشورهای منطقه نیز این را به خوبی متوجه شده‌اند. بسیاری علیه ارتباط بین ایران و روسیه تلاش می‌کنند و مطلب می‌نویسند در صورتی که روابط ما با مسکو بر پایه مسائل برد برد است. 

صدرالحسینی تصریح کرد: کشورهای منطقه مانند گرجستان و ارمنستان به خوبی می‌دانند که تغییرات ژئوپلیتیکی امکان‌پذیر نیست و جمهوری اسلامی نیز اجازه این کار را نخواهد داد. شأنیت ما نیز اجازه نمی‌دهد که دائم بخواهیم این مسئله را تکرار کنیم و باید حواسمان به برخی جوسازی‌ها که در فضای مجازی و توسط برخی رسانه‌ها صورت می‌گیرد، باشد. 

مدبر در پایان گفت: همه باید بدانیم که جمهوری اسلامی ایران بازی اقتدار غرب و آمریکا را شکست داده و این مسیر را با قدرت ادامه می‌دهد و اکنون کشورهای بسیاری به سمت ما حرکت می‌کنند.