مارک زاکربرگ، بنیانگذار متا، اعلام کرد که این شرکت قصد دارد بخش راستیآزمایی پستها را در فیسبوک، اینستاگرام و تردز حذف کند، میزان سانسور را به طور چشمگیری کاهش دهد و محتوای سیاسی بیشتری را در پلتفرمهای خود به کاربران پیشنهاد کند.
رئیس متا در یک پیام ویدیویی قول داد که آزادی بیان را، به ویژه پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، در اولویت قرار دهد.
آقای زاکربرگ گفت که در ایالات متحده این شرکت سازوکاری که در آن افرادی به راستیآزمایی پستها میپردازند حذف کرده و آنها را با «یادداشتهای انجمن» (Community Notes)، شبیه به آنچه در پلتفرم ایکس استفاده میشود، جایگزین خواهد کرد.
در پلتفرم ایکس که متعلق به ایلان ماسک است، کاربران دیگر میتوانند از این روش به پستهای بحثبرانگیز توضیحات و پیشزمینه اضافه کنند.
مارک زاکربرگ گفت که افراد شاغل در بخش راستیآزمایی متا «بیش از حد سیاسی بودهاند و به جای ایجاد اعتماد، آن را از بین بردهاند».
وی افزود که تیمهای مدیریت محتوا از کالیفرنیا به تگزاس منتقل خواهند شد، جایی که به گفته او «نگرانی کمتری درباره تعصب در تیمها وجود دارد».
او همچنین گفت: «ما بسیاری از محدودیتها در موضوعاتی مانند مهاجرت و جنسیت را حذف خواهیم کرد و با همکاری رئیسجمهور ترامپ در برابر دولتهایی که به دنبال سانسور بیشتر هستند مقابله خواهیم کرد.»
مارک زاکربرگ توضیح داد که حذف برخی محدودیتهای محتوایی در موضوعاتی مانند جنسیت و مهاجرت به کاربران کمک میکند «با آزادی بیشتری عقاید و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند».
اعلام سیاستهای تازه از سوی مارک زاکربرگ همزمان با تغییراتی در مدیریت متا صورت گرفته است.
متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام، به تازگی دانا وایت از حامیان دونالد ترامپ را به هیئت مدیره خود اضافه کرده است. همچنین این شرکت اعلام کرده که یک میلیون دلار به مراسم تحلیف ترامپ اهدا خواهد کرد و زاکربرگ تمایل دارد نقش فعالی در سیاستهای حوزه فناوری ایفا کند.
وی در ویدئوی خود گفت که انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر ایالات متحده «نقطه عطف فرهنگی به سمت اولویتبخشی به آزادی بیان» بوده است
مدیرعامل متا در پیام پنج دقیقهای خود همچنین اروپا را به عنوان مکانی با «افزایش مداوم قوانین سانسورکننده» توصیف کرد و ادعا کرد که برخی کشورهای آمریکای لاتین «دادگاههای مخفی» دارند که شرکتها را مجبور به حذف محتوای خاصی میکنند.
او گفت: «ما سیستمهای پیچیدهای برای مدیریت محتوا ساختیم، اما مشکل سیستمهای پیچیده این است که اشتباه میکنند. حتی اگر به طور تصادفی فقط ۱٪ از پستها را سانسور کنند، این یعنی میلیونها نفر تحت تأثیر قرار میگیرند و اکنون به نقطهای رسیدهایم که اشتباهات و میزان سانسور بسیار زیاد شده است.»
او همچنین گفت که تمرکز فیلترهای محتوا بیشتر بر موارد غیرقانونی و تخلفات شدید خواهد بود، در حالی که متا به گزارشهای کاربران برای تخلفات با شدت کمتر تکیه خواهد کرد.
مارک زاکربرگ در پایان نتیجهگیری کرد: «با کاهش این محدودیتها، میزان سانسور در پلتفرمهای ما به طور چشمگیری کاهش مییابد. ما فیلترهای محتوای خود را به گونهای تنظیم خواهیم کرد که قبل از حذف محتوا به اطمینان بالاتری نیاز باشد.»
متا در سال ۲۰۱۶ برنامهای مستقل برای راستیآزمایی اخبار و پستها راهاندازی کرده بود تا به گفته خود با «انتشار اطلاعات غلط و ایجاد اختلافات اجتماعی» مقابله کند.∎