شناسهٔ خبر: 70710389 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

سفر مدیر عامل بیمه سلامت به استان بوشهر؛ از پرداخت ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد برای بیماران صعب‌العلاج تا برخورداری بیش از صد هزار نفر از خدمات ناباروری

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ضمن اشاره به اینکه در زمینه صندوق بیماران صعب‌العلاج، امسال ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده که تاکنون بخش عمده‌ای از این اعتبارات دریافت و توزیع شده است، گفت:در طرح پوشش خدمات ناباروری تاکنون بیش از صد هزار بیمار نابارور از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.  

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در جریان سفر به استان بوشهر گفت: امیدواریم اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در بوشهر نیز به خوبی محقق شود و این مسئله در سفر به استان مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: همچنین انتظار می‌رود مطالبات مربوط به مؤسسات و دانشگاه‌ها بررسی و چالش‌های این حوزه به‌صورت ویژه پیگیری شود.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: در نشست با دانشگاه علوم پزشکی، انجمن داروسازان و نظام پزشکی استان نیز مشکلات این حوزه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد تا بتوانیم برای رفع آن تلاش کنیم.

ناصحی توضیح داد: سفر به استان بوشهر همچنین فرصتی است تا علاوه بر دیدار با همکاران این استان، در نشست دبیران مناطق سازمان بیمه سلامت شرکت کنیم.

وی افزود: در این سفر، اطلاع از آخرین وضعیت استان بوشهر در حوزه بیمه سلامت، نحوه پرداخت و اجرای برنامه‌ها در دستور کار قرار دارد.

ناصحی بیان کرد: بوشهر استانی مهم و حیاتی برای کشور است و وظیفه ما تأمین منابع لازم برای سلامت مردم است که این منابع باید به‌موقع تأمین شود.

وی عنوان کرد: در استان بوشهر، حدود نیمی از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند از این رو، پرداخت‌های به موقع و اجرای برنامه‌های جدید بیمه سلامت، از جمله بیمه رایگان پنج دهک اول و تخفیف ویژه برای سایر دهک‌ها، پوشش خدمات ناباروری و عملکرد صندوق ویژه پوشش بیماری‌های صعب‌العلاج، مزمن و نادر، به‌طور ویژه در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر نیز گفت: ۸۰ درصد جمعیت ۴۸۲ هزار نفری بیمه‌شدگان این سازمان بدون پرداخت حق سرانه و به‌صورت رایگان تحت پوشش قرار دارند.

بارگاهی افزود: سازمان بیمه سلامت با هدف خدمات‌رسانی شایسته و کاهش پرداخت از جیب مردم، در استان بوشهر با ۵۹۷ مؤسسه تشخیصی درمانی قرارداد منعقد کرده است.

وی یادآور شد: درمان نازایی، پوشش هزینه‌های رادیوتراپی و توان‌بخشی، آزمایش‌های ژنتیک و خدمات صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، از جمله خدمات ارزنده و نوین سازمان بیمه سلامت است که جامعه هدف در استان بوشهر به‌خوبی از این خدمات بهره‌مند شدند.

پرداخت هشت هزار و چهار صد میلیارد تومان برای خدمات بیماران صعب‌العلاج

ناصحی در ادامه سفر به استان بوشهر گفت: در زمینه صندوق بیماران صعب‌العلاج، امسال ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده که تاکنون بخش عمده‌ای از این اعتبارات دریافت و توزیع شده است. 

وی افزود: در کشور حدود ۴۵ میلیون نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند و بزرگ‌ترین صندوق این سازمان، صندوق روستاییان و عشایر است.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که هیچ پوشش بیمه‌ای ندارند، تحت عنوان صندوق بیمه همگانی ایرانیان در این سازمان بیمه می‌شوند.

ناصحی ادامه داد: حدود ۸۰ درصد بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت به‌صورت رایگان بیمه هستند و دولت حق بیمه آنها را پرداخت می‌کند که رقم قابل‌توجهی است.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: از همان ابتدا، با هدف ایجاد عدالت برای اقشار کم‌درآمد جامعه، پنج دهک اول درآمدی به‌صورت رایگان بیمه شدند که از نظر تعداد و نوع خدمات بیمه، این بیمه قابل‌قبول است.

ناصحی گفت: با پوشش بیماران و افراد نیازمند خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی، تلاش شده این افراد به طور کامل خدمات دریافت کنند. وی گفت: حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور که تحت پوشش صندوق‌های تأمین اجتماعی هستند، از خدمات سامانه‌های بیمه سلامت در بخش دارویی و سایر خدمات بهره‌مند می‌شوند.

ناصحی ادامه داد: همچنین افرادی که تحت پوشش نیرو‌های مسلح هستند، از سوی سازمان بیمه سلامت حمایت مالی می‌شوند تا مازاد هزینه‌های بیماران پرداخت شود.

وی توضیح داد: در خصوص بیماران صعب‌العلاج، تعرفه حمایتی سازمان در برخی از دارو‌ها و خدمات، به‌ویژه برای بیماران سرطانی، تا ۱۰۰ درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد که در برخی موارد این پوشش بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر است.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: امسال در زمینه منابع دریافتی از سازمان برنامه و بودجه، رشد مناسبی نسبت به هزینه‌ها وجود نداشته است.

وی افزود: هزینه‌ها در حوزه بهداشت و درمان، به‌ویژه در بخش درمانی، رشد چشمگیری داشته به‌طوری‌که رشد منابع ۳۶ درصد بوده، اما هزینه‌ها بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: این اختلاف ممکن است منجر به تأخیر در پرداخت‌ها به مراکز طرف قرارداد شود، اما تلاش می‌شود با تزریق منابع اعتباری، این مشکل برطرف شود.

ناصحی بیان کرد: علاوه بر تأمین منابع اعتباری، باید خدمات و نحوه پرداخت نیز اصلاح شود و تمرکز تنها بر تأمین منابع نباشد، بلکه به ارتقای کیفیت خدمات نیز توجه ویژه‌ای شود. وی افزود: نسخه‌نویسی الکترونیکی در تمام شهر‌های کشور، به ویژه مراکز دولتی، اجرایی شده است. البته ممکن است برخی مراکز خصوصی هنوز این کار را اجرایی نکرده باشند که موظف به انجام آن هستند.

ناصحی گفت: امید است شرایط نسخه‌نویسی به‌گونه‌ای باشد که رغبت بیشتری برای استفاده از این روش ایجاد شود و نسخه‌نویسی کاغذی حذف شود، هرچند در مواقع بحرانی و قطع اینترنت، از نسخه‌های کاغذی استفاده خواهد شد. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیمه سلامت استان بوشهر در وضعیت خوبی از نظر جذب منابع، پوشش بیماران صعب‌العلاج و تعداد بیمه‌شدگان قرار دارد. اکنون ۴۳ درصد از جمعیت استان بوشهر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند.

بیش از صد هزار نابارور از خدمات سازمان بیمه سلامت برخوردار شدند

ناصحی همچنین در نشست دبیران مناطق سازمان بیمه سلامت در بوشهر گفت: در طرح پوشش خدمات ناباروری تاکنون بیش از صد هزار بیمار نابارور از این خدمات بهره‌مند شده‌اند. 

وی ادامه داد: در حوزه ناباروری اقدامات مناسبی در مراکز دولتی دانشگاهی صورت گرفته و منجر به جلب سطح خوبی از رضایت‌مندی جامعه هدف شده است.

وی بیان کرد: همچنین در بخش غیردولتی ۷۰ درصد تعرفه‌ها تحت پوشش قرار گرفته و بسیاری از خدمات این حوزه پوشش داده شده است.

ناصحی افزود: نظام پرداخت در برخی بیمارستان‌ها به بیمه سلامت واگذار شده که باید این طرح به طور کامل اجرا شود.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: آیین‌نامه‌هایی نیز برای تشویق جامعه پزشکی تدوین شده که این مشوق‌ها، همراه با تعرفه‌ها، می‌توانند موجب صرفه‌جویی در منابع و ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف شوند.

ناصحی ادامه داد: نقش پژوهش‌های مسئله محور در حوزه بیمه سلامت بسیار مهم است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی افزود: دهک‌های ۶ تا ۱۰ هر استان و شهرستان باید برای افراد بیمه‌نشده تدابیر لازم را پیش‌بینی کنند تا رضایت مردم افزایش یابد.

ناصحی بیان کرد: دستورالعمل‌های مرتبط با نسخه الکترونیک نیازمند بازبینی و توسعه است.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در همین راستا مرکز ارتباط با مشتریان برای بهبود پاسخگویی راه‌اندازی شده است.

وی گفت: تبادل تجربیات در موضوعات رفاهی کارکنان بین استان‌ها ضروری است و سازمان باید توجه بیشتری به این حوزه داشته باشد.

انتهای پیام/