شاهزاده رضا پهلوی در پنجمین سالگرد سرنگونسازی هواپیمای مسافربری اوکراینی با موشکهای سپاه، آن را «نمود تمام عیار» از «وحشت بزرگ» نامید که پیش از بهمن ۵۷ محمدرضا شاه درباره آن هشدار داده بود.
شاهزاده رضا پهلوی روز سهشنبه ۱۸ دی در پنجمین سالروز کشته شدن ۱۷۶ سرنشین هواپیمای مسافربری اوکراینی که بر اثر شلیک موشکهای سپاه پاسداران که به کشته شدن تمام سرنشینان آن منجر شد، در پیامی گفت: «شلیک به هواپیمای اوکراینی نمود تمامعیار "وحشت بزرگ"ی بود که پیش از فاجعه ۵۷ به مردم ایران هشدارش داده شده بود.»
او تأکید کرد: «همه آمران و عاملان این جنایت هولناک و قاتلان دهها مسافر بیگناه، از شخص علی خامنهای گرفته تا سرکردگان تبهکار سپاه تروریستی، بدانند که پرونده این جنایت همچنان باز خواهد ماند تا در دادگاهی ملی به آن رسیدگی شود.»
شاهزاده رضا پهلوی همچنین گفت: «یاد جانباختگان بیپناه آن پرواز را گرامی میدارم و برای خانوادههای داغدارشان آرزوی شکیبایی و آرامش دارم.»
اشاره شاهزاده رضا پهلوی به اظهارات پدرش محمدرضا شاه است که حدود شش ماه پیش از بهمن ۵۷ در مصاحبهای نسبت به «حکمفرما شدن وحشت بزرگ» در صورت پیروزی انقلاب هشدار داده بود.
در پنجمین سالگرد سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین در آسمان تهران بر اثر شلیک موشکهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وکیل شماری از خانوادهها فاش کرده که نماینده دادستان به برخی از بازماندگان گفته بود: «زدیم که زدیم، خوب کاری کردیم که زدیم.»
در این حال علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ادعا کرده که اعتراض این خانوادهها برای فراموش شدن تشییع جنازه قاسم سلیمانی بوده است.
مسعود ابراهیم، پدر دادخواه نیلوفر ابراهیم از مسافران هواپیمای سرنگونشده بر اثر شلیک موشکهای سپاه، در مراسمی که در پنجمین سالگرد این «جنایت» برگزار شد، با نقل خاطرهای از آخرین تماس با فرزندش یک ساعت پیش از پرواز، گفت که به دخترش گفته «نگران نباشید و فقط بروید، نمیدانستیم همه در بیت [علی خامنهای] جمع هستند و تصمیم سرنگونی [هواپیما] گرفته شده است.»
پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸، کمتر از سه دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه بینالمللی تهران هدف دو موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی پس از سه روز انکار، سرانجام شلیک موشک به هواپیما را پذیرفتند، اما آن را به «خطای انسانی» نسبت دادند.
کانادا، سوئد، اوکراین، و بریتانیا ۱۴ تیر ۱۴۰۲ از دیوان بینالمللی دادگستری خواستند دادگاه رسیدگی به پرونده جمهوری اسلامی در سرنگونی هواپیمای اوکراینی را آغاز کند. این کشورها، حکومت ایران را به نقض کنوانسیون مونترال و سرنگونی عمدی هواپیمای مسافری اوکراین متهم کردند.
∎