به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، هنربر در نشست میز آذربایجان اتاق بازرگانی تبریز گفت: از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به رغم تمام محدودیتها شاهد افزایش میزان صادرات به کشور آذربایجان هستیم.
وی اظهار کرد: استان آذربایجانشرقی همواره در رتبههای بالای صادرات به این کشور قرار دارد با این حال با توجه به اینکه بیشتر صادرات ما از گمرکات سایر استانها صورت میگیرد از نظر عددی کمتر از میزان واقعی نمود دارد.
رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت استان آذربایجانشرقی بر لزوم تعیین تکلیف نهایی سفیر و رایزن بازرگانی در این کشور تاکید کرد و از پیگیری برقراری تعرفه ترجیحی با این کشور خبر داد.
مسئول امور بینالملل اتاق تبریز عمده مشکلات تجارت با کشور جمهوری آذربایجان را در رابطه با مشکلات حمل و نقل زمینی، بسته بودن مرزهای زمینی برای تردد افراد، نبود پرواز مستقیم از تبریز به باکو، بحث رفع تعهد ارزی و محدودیت در نقل و انتقال پول و فعالیت محدود بانک ملی شعبه باکو عنوان کرد.
شهبازی عدم امکان حضور مستقیم شرکتهای ایرانی در مناقصات این کشور را از دیگر چالشهای فعالان اقتصادی دانست.
دبیر میز آذربایجان با بیان اینکه درصدد ارتقای روابط اقتصادی با این کشور هستیم گفت: با این حال باید اذعان کرد با گفتار درمانی مشکل تجار حل نمیشود.
وی با اشاره به بحث تعرفه ترجیحی گفت: در حال حاضر تنها کشور ترکیه با این کشور دارای نوعی از تجارت ترجیحی است و همین امر قدرت رقابت تجار ایرانی را کاهش داده است بنابراین لازم است کشور ایران نیز برای محقق شدن موافقت نامه تجارت ترجیحی با آذربایجان اقدام کند.