شناسهٔ خبر: 70697492 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کاهش صف انتظار خودروهای باری در مرز جمهوری آذربایجان با راه اندازی پایانه کلاله

رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت آذربایجان‌شرقی گفت: اگر پایانه کلاله راه‌اندازی شود، تجارت با این کشور تسهیل شده و مدت زمان انتظار در مرز کاهش می‌یابد.

صاحب‌خبر -

محمدنقی هنربر روز سه شنه در نشست میز آذربایجان اتاق بازرگانی تبریز گفت: از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به رغم تمام محدودیت‌ها شاهد افزایش میزان صادرات به کشور آذربایجان هستیم.

وی اظهار کرد: استان آذربایجان‌شرقی همواره در رتبه‌های بالای صادرات به این کشور قرار دارد، با این حال با توجه به اینکه بیشتر صادرات ما از گمرکات سایر استان‌ها صورت می‌گیرد، از نظر عددی، کمتر از میزان واقعی نمود دارد.

رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت استان آذربایجان‌شرقی بر لزوم تعیین تکلیف نهایی سفیر و رایزن بازرگانی در این کشور تاکید کرد و از پیگیری برقراری تعرفه ترجیحی با این کشور خبر داد.

مسئول امور بین‌الملل اتاق تبریز عمده مشکلات تجارت با کشور جمهوری آذربایجان را در رابطه با مشکلات حمل و نقل زمینی، بسته بودن مرز‌های زمینی برای تردد افراد، نبود پرواز مستقیم از تبریز به باکو، بحث رفع تعهد ارزی و محدودیت در نقل و انتقال پول و فعالیت محدود بانک ملی شعبه باکو عنوان کرد.

سهند شهبازی عدم امکان حضور مستقیم شرکت‌های ایرانی در مناقصات این کشور را از دیگر چالش‌های فعالان اقتصادی دانست.

دبیر میز آذربایجان با بیان اینکه درصدد ارتقای روابط اقتصادی با این کشور هستیم، گفت: با این حال باید اذعان کرد، با گفتار درمانی مشکل تجار حل نمی‌شود.

محمد علی نجاری با اشاره به مشکلات مربوط به مبادلات بانکی گفت: بانک ملی ایران شعبه باکو، در عمل قادر به ارائه خدمات چندانی به تجار نیست.

وی با اشاره به بحث تعرفه ترجیجی گفت: در حال حاضر تنها کشور ترکیه با این کشور، دارای نوعی از تجارت ترجیحی است و همین امر قدرت رقابت تجار ایرانی را کاهش داده است، بنابراین لازم است، کشور ایران نیز برای محقق شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی با آذربایجان اقدام کند.

پایانه مرزی کلاله در محدوده شهرستان خداآفرین واقع شده است و با تبریز مرکز آذربایجان شرقی ۲۴۷ کیلومتر، مرز همجوار نوردوز ۵۰ کیلومتر و با مرز جلفا در جوار جمهوری خودمختار نخجوان ۱۱۰ کیلومتر فاصله دارد و اجرای این پایانه علاوه بر رونق اقتصادی استان و منطقه موجب اشتغالزایی و رونق ترانزیت کالا می‌شود.

عملیات اجرایی این پایانه مرزی با توافقات مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با احداث پل مرزی اتومبیل‌رو بر روی رودخانه ارس در نقطه مشترک کلاله - آغبند در سال ۱۴۰۳ شروع شده و هم اکنون مراحل تسطیع سایت پایانه مرزی و محیط اطراف آن و کریدور ترانزیتی ارس در حال اجراست.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها: