شناسهٔ خبر: 70691110 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

وضعیت پس لرزه‌های زمین لرزه بیرجند تاکنون

استاد زمین شناسی دانشگاه بیرجند گفت: وقوع زمین لرزه ۳.۹ ریشتری صبح امروز در بیرجند، پس‌لرزه‌هایی دارد که قطعا شدت و ریشتر آن کمتر از این زمین لرزه خواهد بود لذا مردم نگران نباشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی خطیب، استاد زمین‌شناسی دانشگاه بیرجند، با اشاره به وقوع زلزله ۳.۹ ریشتری در بیرجند گفت: این زمین‌لرزه به دلیل فعالیت گسل‌های متعدد و فعال در خراسان جنوبی رخ داده است. وی تاکید کرد که این زمین‌لرزه به عنوان زلزله اصلی بوده و جای نگرانی زیادی وجود ندارد، اما هشدار داد که مردم و مسئولان باید همیشه هوشیار باشند.

فعالیت گسل‌ها و احتمال وقوع زلزله‌های دیگر

خطیب در ادامه بیان کرد: "گسل‌ها در بازه‌های زمانی مشخص فعال می‌شوند. فعالیت گسل این منطقه از چند روز قبل آغاز شده بود و با وقوع ریزلرزه‌هایی همراه بود که سرانجام به زلزله امروز با شدت بیشتر منجر شد." وی با ذکر این نکته که گسل‌ها به‌صورت مستقل عمل نمی‌کنند و در ارتباط با یکدیگر هستند، افزود: "گسلی که امروز فعال شد، می‌تواند سایر گسل‌های مرتبط را تحریک کرده و احتمال وقوع زلزله‌های دیگر را افزایش دهد."

لزوم آمادگی در استان زلزله‌خیز خراسان جنوبی

استاد زمین‌شناسی دانشگاه بیرجند هشدار داد: "خراسان جنوبی منطقه‌ای زلزله‌خیز است و باید با این پدیده طبیعی کنار بیاییم. رعایت نکات ایمنی در ساخت‌وساز و آمادگی برای شرایط بحرانی باید همواره در دستور کار مردم و مسئولان باشد."

سابقه تاریخی زلزله‌های خراسان جنوبی

وی با اشاره به سابقه تاریخی زلزله‌های بزرگ در خراسان جنوبی اظهار کرد: "در سال ۱۳۴۷ زمین‌لرزه خضری دشت بیاض موجب تحریک گسل فردوس شد و ۲۱ ساعت پس از آن زلزله بزرگی در شهرستان فردوس رخ داد. این اتفاق نشان‌دهنده ارتباط میان گسل‌ها و تاثیرگذاری آن‌ها بر یکدیگر است."

انجام تحقیقات علمی بر روی گسل‌های استان

خطیب همچنین از انجام تحقیقات علمی بر روی گسل‌های فعال استان خبر داد و گفت: "کارهای علمی و تحقیقاتی در این حوزه در حال انجام است و در صورت دستیابی به نتایج جدید، اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام خواهد شد."

پیامدها و اقدامات پیشگیرانه

با توجه به وجود تعداد زیاد گسل‌های فعال در خراسان جنوبی، هوشیاری و آمادگی در برابر زلزله امری ضروری است. ساخت‌وساز اصولی، آموزش عمومی در مورد مدیریت بحران و اطلاع‌رسانی مستمر می‌تواند از خسارات جانی و مالی در آینده جلوگیری کند.