شناسهٔ خبر: 70685363 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

زلزله ۳.۹ ریشتری در بیرجند / زمین لرزه خسارتی نداشت / استاد زمین شناسی: شدت پس لرزه‌ها قطعا کمتر از زمین لرزه خواهد بود؛ مردم نگران نباشند

زمین لرزه ای به بزرگی سه و ۹ دهم ریشتر صبح امروز (سه‌ شنبه) بیرجند مرکز خراسان جنوبی را لرزاند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: زمین لرزه ای به بزرگی سه و ۹ دهم ریشتر صبح امروز (سه‌ شنبه) بیرجند مرکز خراسان جنوبی را لرزاند.

بر اساس اطلاعات مرکز لرزه نگاری کشور این زمین لرزه ساعت ۶ و ۴۰ دقیقه صبح در ۱۳ کیلومتری مرکز استان بوده است.

عمق این زمین لرزه در ۱۳ کیلومتری شهر بیرجند بوده است.

زلزله بیرجند خسارت نداشت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: وقوع زلزله ۳.۹ ریشتری صبح امروز در ۱۳ کیلومتر بیرجند مرکز استان را به لرزه انداخت که تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

محمدعلی آخوندی افزود: براساس بررسی اولیه تاکنون گزارشی از خسارت مالی و جانی توسط تیم‌های ارزیاب ارائه نشده است.

وی بیان کرد: کل تیم‌های ارزیاب، خانه‌های هلال، دهیاران و بخشداران در منطقه حضور دارند.

شدت کم پس لرزه‌های زلزله بیرجند؛ مردم نگران نباشند

استاد زمین شناسی دانشگاه بیرجند با اشاره به وقوع زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بیرجند گفت: این زمین لرزه پس لرزه‌هایی دارد که قطعا شدت و ریشتر آن کمتر از زمین لرزه صبح امروز خواهد بود و مردم نگران نباشند.

محمد مهدی خطیب روز سه‌شنبه با اشاره به زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در منطقه ایلکی خوسف و اینکه این زمین لرزه‌ پس لرزه‌ای هم در پی خواهد داشت یا خیر افزود: این زمین لرزه به دلیل وجود گسل‌ها فعال در گستره خراسان جنوبی و منطقه رخ داد.

وی بیان کرد: این گسل‌ها در یک بازه زمانی فعال می‌شوند و البته فعالیت این گسل از چند روز قبل شروع شده بود ولی ریز لرزه‌های داشت که به تدریج این ریز لرزه‌ها که انجام شده منجر به این زمین لرزه امروز با شدت بیشتر شد.

استاد زمین شناسی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بیرجند به عنوان زمین لرزه اصلی بود و مردم نگران نباشند، گفت: اما از طرفی تعداد زیادی گسل فعال در خراسان جنوبی وجود دارد و در مورد وقوع زمین لرزه باید همیشه مردم و مسئولان هوشیار باشند.

خطیب اظهار کرد: همه باید بدانیم که ما در یک استان زلزله خیز زندگی می‌کنیم و باید با این پدیده کنار بیاییم و رعایت نکات ایمنی از همه لحاظ همیشه در دستورکار همه باشد.

وی با ذکر این نکته که گسل‌ها زمین مستقل نیستند و در پیوند با یکدیگر هستند، بیان کرد: چون گسلی که بر روی آن زمین لرزه امروز رخ داد، در پیوند با گسل‌های دیگر است، احتمال برانگیختن گسل‌های دیگر و وقوع زمین لرزه را رد نمی‌کنیم.

خطیب تصریح کرد: در سابقه تاریخی خراسان جنوبی در سال ۱۳۴۷ زمین لرزه خضری دشت بیاض را داشتیم که این زلزله باعث برانگیختن گسل فردوس شد و ۲۱ ساعت بعد از رخ داد زمین لرزه بزرگ دشت بیاض در شهرستان فردوس زمین لرزه بزرگی در پی آن رخ داد.

وی گفت: کارهای علمی بر روی گسل‌های استان در حال انجام است و اگر هم به نتیجه‌ای رسیدیم حتما اطلاع‌رسانی به مردم خواهد شد.

لینک کوتاه کپی لینک