شناسهٔ خبر: 70687134 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در پاسخ به ایلنا مطرح شد:

تا آخرین سنت پتروشیمی‌ها را عرضه کردیم/ بازار ارز تلگرامی هم متاثر خواهد شد

در پاسخ به ایلنا مطرح شد: دبیر کل انجمن صنایع پتروشیمی تاکید کرد: پتروشیمی‌ها تا دیروز ۶٠٠ میلیون دلار ارز وارد بازار ارز تجاری کردند که قیمت‌ها کاملا توافقی بود و هیچ دستوری از بانک مرکزی برای تعیین نرخ آن نداشتیم. در تعیین نرخ هم انصاف را در نظر گرفتم و این مسائل پتروشیمی‌ها وحدت رویه دارند و به هیچ وجه قیمت غیر واقعی ارایه نمی‌دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مهدوی، دبیر کل انجمن صنایع پتروشیمی در نشست خبری مرکز مبادله ارز و طلای ایران با دفاع از بازار جدید توافقی و بازار ارز تجاری اظهار داشت: پیش از این هر چند ارز ترجیحی عرضه می‌شد اما کالا با نرخ ارز ترجیحی دست مردم نمی‌رسید و کالای وارد شده با ارز ترجیحی وارد سفره مردم نمی‌شد و هر روز هم صف درخواست ارز  ترجیحی طولانی‌تر می‌شد . البته آمار می‌گوید پتروشیمی‌ها ارز را وارد سامانه نیما می‌کردند.

وی با اشاره به حذف سامانه نیما و ایجاد بازار توافقی ادامه داد: این اصلاح یک اقدام جدی بود البته تبعاتی هم دارد و نمی‌توان یک شبه درباره آن قضاوت کرد.

دبیر کل انجمن صنایع پتروشیمی تاکید کرد: پتروشیمی‌ها تا دیروز ۶٠٠ میلیون دلار ارز وارد بازار ارز تجاری کردند که قیمت‌ها کاملا توافقی بود و هیچ دستوری از بانک مرکزی برای تعیین نرخ آن نداشتیم. در تعیین نرخ هم انصاف را در نظر گرفتم و این مسائل پتروشیمی‌ها وحدت رویه دارند و به هیچ وجه قیمت غیر واقعی ارایه نمی‌دهند.

مهدوی ادامه داد: پتروشیمی در شرایط قطعی گاز در ١۶ روز توانستند ۶٠٠ میلیون دلار ارز در این بازار جدید عرضه کنند که عدد خوبی است .

وی با بیان اینکه پتروشیمی‌ها بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور هستند، اظهار داشت: تا پایان برنامه هفتم ٢۴ میلیارد دلار پروژه را وارد مدار می‌کنیم که تا کنون ١٢ میلیارد دلار هزینه شده است و با تحقق این برنامه صادرات پتروشیمی به بالاتر از ٢۵ میلیارد دلار می‌رسد و آینده را روشن می‌بینیم.

مهدوی تاکید کرد : از ابتدای امسال تا به امروز ۵ درصد صادرات پتروشیمی افزایش یافته و ٧ درصد افزایش درآمد ارزی داشتیم، همچنین ٨.۵ میلیارد دلار به سامانه ارز داده‌ایم که تا پایان سال ١٠ میلیارد دلار سامانه ارز می‌دهیم و البته ٢/۵ میلیارد دلار هم مصرف خودمان است.

وی با بیان اینکه روز گذشته حدود ١٠ میلیون دلار عرضه در بازار ارز تجاری انجام شد، اظهار داشت: بیش از ۴٠ میلیون دلار عرضه داشتیم که ١٠ میلیون دلار آن معامله شد و بانک مرکزی از قیمت پیشنهادی شرکت‌ها اطلاعی ندارد و قیمت براساس تقاضا تعیین می‌شود.

دبیر کل انجمن صنایع پتروشیمی در پاسخ به سوال سوال ایلنا مبنی بر اینکه با توجه به اختلاف امروز بازار آزاد و‌ بازار ارز تجاری چه تضمینی وجود دارد که باز هم عرضه ارز از مسیر عرضه در بازار ارز تجاری منحرف نشود، اظهار داشت: تاکید می‌کنم که صنعت پتروشیمی به هیچ وجه انحرافی از عرضه ارز نداشت و تا آخرین سنت را عرضه کردیم و باید اعلام کنم که امروز هم در عرضه صنعت پتروشیمی نرخ ارز عرضه شده کاهشی بود چراکه دیروز نرخ افت پیدا کرد. قطعا در ادامه بازار ارز آزاد و تلگرامی هم از بازار ارز تجاری متاثر خواهد شد و در نهایت اگر پمپاژ اخبار منفی صورت نگیرد و صف درخواست ارز کوتاه شود و عده‌ای از ثبت سفارش کنار بروند، نرخ ارز تنظیم می‌شود.

وی همچنین با اشاره به محدودیت‌های احتمالی در دوره ریاست جمهوری ترامپ گفت: نگران آمدن ترامپ نیستیم و لنگ تکنولوژی هم نیستم و تا جایی که توانستیم بومی سازی تجهیزات را انجام داده‌ایم و امروز تنها نگران تحریم داخلی هستیم و این موضوع ما را اذیت می کند. همه ناترازی‌ را فریاد می زنند اما هیچ کسی عملی انجام نمی دهد .

انتهای پیام/

برچسب‌ها: