شناسهٔ خبر: 70700136 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

روند کاهش قیمت ارز با ورود پتروشیمی ها به بازار

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بانک مرکزی گام‌های مؤثری در شفاف‌سازی و اطمینان‌ بخشی با بخش تولید برداشته است و امیدوارم در آینده با رفع نواقص،بازار ارز به پختگی و تکامل برسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش صراط به نقل از مهر، بر اساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بانک مرکزی گام‌های مؤثری در جهت شفاف‌سازی و اطمینان بخشی با بخش تولید برداشته است وامیدوارم در آینده با رفع نواقص و رصد موضوع بازار ارز تجاری به پختگی و تکامل برسد.

مهدوی گفت: در بازار ارز نیما نرخ‌ها توافقی نبود و بسیاری ارز ارزان را می‌خواستند تا از فاصله قیمتی ارز نیمایی با آزاد سوءاستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه یارانه ارز نیمایی به سفره مردم نمی‌رسید، اظهار داشت: این فرایند نیاز به اصلاح داشت، اما امکان ورود و اصلاح فوری وجود نداشت و به همین دلیل به تدریج وارد ارز تجاری شدیم.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه تا ابتدای این هفته ۶۰۰ میلیون دلار ارز پتروشیمی با نرخ توافقی وارد بازار شده است، افزود: خودمان مطابق فرمولی با هلدینگ‌ها به رقم مشخصی رسیدیم که کاری نشود دلار گران شود و انصاف را در نظر داشتیم.

این مقام صنعت پتروشیمی خاطر نشان کرد: پتروشیمی‌ها وحدت رویه داشتند و این‌طور نبود که هر شرکت ساز خود را بزند تا نه تولیدکننده ضرر کند و نه سفره مردم آسیب ببیند؛ بنابراین ظرف ۱۶ روز ۶۰۰ میلیون دلار ارز عرضه کردیم، آن هم در شرایطی که گاز ما قطع است و ۱۲ پتروشیمی از مدار صادرات خارج شده‌اند.

مهدوی ابهری از پتروشیمی‌ها به عنوان بزرگترین صادرکننده غیر نفتی یاد کرد و گفت: در سال آینده پروژه‌های زیادی به مدار تولید وارد می‌کنیم که همگی به صادرات می‌پیوندند برخی هم مربوط به هلدینگ خلیج فارس است و به عنوان مثال از واردات مواد اولیه لاستیک بی‌نیاز می‌شویم.

وی گفت: تا پایان برنامه هفتم ۴۹ طرح با ۲۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به مدار تولید خواهد رسید؛ برخی از این طرح‌ها در پیشرفت ۹۰ تا ۹۵ درصد هستند و سرمایه‌گذاری‌های مربوطه انجام شده است؛ با این کار صادرات ما فراتر از ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تأکید کرد: آینده روشن است؛ صادرات ما ۵ درصد رشد داشته که موجب افزایش ۷ درصدی ارزآوری شده است؛ تا الآن بیش از ۸،۵ میلیارد دلار به سامانه ارز دادیم که بیشترش نیما بوده است، این رقم تا پایان سال به بیش از ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد.

مهدوی ابهری با بیان اینکه از دیروز عرضه ارز هلدینگ‌های پتروشیمی در سامانه ارز تجاری آغاز شده است، افزود: معامله‌ای که در سامانه ارز تجاری صورت می‌گیرد، متناسب با تقاضاهاست، نزدیکترین تقاضای ما در سامانه مچینگ می‌شود و کاملاً شفاف است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی صادرکنندگان نمی‌خواستند، ارز خود را در نیما عرضه کنند ولی با ارز تجاری می‌توانند با هر قیمتی عرضه کنند، افزود: اگر برای نرخ صادرکننده خریداری پیدا نشود، مجبور است قیمت را کاهش دهد؛ بنابراین کاملاً رقابتی است.

این مقام صنعت پتروشیمی با بیان اینکه پتروشیمی‌ها ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی دارند، گفت: ۷۰ درصد دیگر صادرکنندگان هم باید به بازار تجاری بیایند؛ در نیما عمده صادرکنندگان ما بودیم. الآن شرایط تغییر کرده است و بدون دستور نرخ خودمان را برای فروش ارز پیشنهاد می‌دهیم؛ این فرایند بازار تجاری به صادرکننده اطمینان می‌دهد که ارز او به قیمت مناسب خریداری شود.

وی گفت: ارز صادراتی‌مان بیش از نیازمان هست و این ارز می‌تواند بازار را تأمین کند؛ این کار باید از سال‌ها قبل انجام می‌شد ولی نشد؛ دولت باید جلوی قاچاق را هم بگیرد تا به‌سمت آرامش اقتصادی در این زمینه برویم.

مهدوی ابهری اظهار داشت: با بازار ارز تجاری به مرور به سمت آرامش اقتصادی خواهیم رفت و بازار ارز تنظیم می‌شود؛ پتروشیمی‌ها بزرگترین صنایع بازار سرمایه هم هستند و با بهبود وضع درآمدی آنها، بازار سرمایه هم رشد خواهد داشت؛ خوشبختانه بورس نقطه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را رد کرده است و تأمین نقدینگی شرکت‌ها، به ادامه روند بهبود بازار سرمایه کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: تاکنون در هیچ دولتی ندیده بودم که بانک مرکزی به ما پتروشیمی‌ها بگوید که ما خودمان طرح‌های زیر ۵۰ میلیون یوروی شما را تأمین مالی می‌کنیم که اتفاق بسیار خوبی است.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه دیروز ۱۰ میلیون دلار ارز پتروشیمی‌ها در سامانه ارز تجاری معامله شد، اظهار داشت: البته ما می‌خواستیم بیش از ۴۰ میلیون دلار عرضه کنیم که به دلیل کندی در عملکرد کارگزاری بانک‌ها انجام نشد.

وی با بیان اینکه هر چه ارز عرضه شود، خریدار برای آن پیدا می‌شود، گفت: با ورود ارز پتروشیمی‌ها در بازار دیروز، قیمت‌ها کاهشی شد.

این مقام صنعت پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با افزایش درآمد پتروشیمی‌ها چه اتفاقی در این صنعت رخ خواهد داد، گفت: ما با این پول‌ها خوراک پتروشیمی می‌خریم و سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار پول خرید خوراک پتروشیمی می‌دهیم؛ اما در کل این حرکت برای تولیدکننده بسیار خوب است و در بازار تعادل ایجاد خواهد شد.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: از این پس دیگر نرخ خرید ارز پتروشیمی‌ها، دستوری نخواهد بود و بانک مرکزی هیچ دخالتی در قیمت‌گذاری و سفارش گذاری‌ها ندارد.

برچسب‌ها: