به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دلیلی، بر اساس تحقیقات تازه دانشگاه لستر، آلودگی هوا میتواند تعادل میکروبیوم روده زنبورها را مختل کند، میکروبیوم روده، جامعهای از باکتریهای مفید است که برای سلامت زنبورها حیاتی بوده و هرگونه اختلال در آن میتواند تأثیرات منفی بر گردهافشانی و امنیت غذایی جهانی داشته باشد.
هانا سمپسون، نویسنده اصلی این مطالعه توضیح میدهد: ما میدانیم که آلودگی هوا یک مشکل جهانی است و کاهش جمعیت زنبورها نیز در سالهای گذشته تشدید شده است، این دو ممکن است به هم مرتبط باشند، زیرا زنبورها بهطور مداوم در معرض ذرات آلاینده هوا قرار دارند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه لستر، تأثیر آلودگی هوا بر باکتریهای مفید روده زنبورها را بررسی کردند، آنها دریافتند که قرارگیری در معرض ذرات کربن سیاه، رفتار باکتری Snodgrassella alvi را تغییر داده و ساختار بیوفیلم آن را مختل میکند. این باکتری یکی از مهمترین اعضای میکروبیوم روده زنبورهاست که در روده بزرگ زنبورها کلونیسازی میکند.
محققان تأثیر آلودگی کربن سیاه بر زنبورهای زنده را بررسی کردند و دریافتند که میزان دو باکتری مفید در روده زنبورها پس از قرارگیری در معرض آلودگی بهطور قابل توجهی تغییر میکند.
سمپسون افزود: برای درک بهتر این تعامل و چگونگی محافظت از زمین، تحقیقات بیشتری لازم است، آلودگی هوا تأثیرات گستردهتری نسبت به آنچه فکر میکنیم دارد و تغییرات در جوامع میکروبی میتواند اثرات مخربی بر اکوسیستمها و انسانها داشته باشد.