شناسهٔ خبر: 70681426 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

جادوی مهارت‌های اجتماعی: کلید موفقیت در زندگی و شغل!

مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌هایی هستند که از آنها برای ارتباط و تعامل با یکدیگر، چه بصورت کلامی و چه به صورت غیرکلامی (از طریق ژست‌هایمان، زبان بدن و ظاهر شخصی‌مان)، استفاده می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

فرارو- مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌هایی هستند که از آن‌ها برای ارتباط و تعامل با یکدیگر، چه بصورت کلامی و چه به صورت غیرکلامی (از طریق ژست‌هایمان، زبان بدن و ظاهر شخصی‌مان)، استفاده می‌کنیم. 

به گزارش فرارو، انسانها، موجوداتی اجتماعی هستند و ما راههای بسیاری را برای انتقال پیام‌ها، افکار و احساساتمان به دیگران، ایجاد کرده‌ایم. 

چیزی که گفته می‌شود، هم از زبان شفاهی و نحوۀ استفاده از آن (لحن صدا، حجم صدا و کلماتی که استفاده می‌کنیم) و هم پیام‌های زیرپوستی‌تر نظیر زبان بدن، ژست‌ها و سایر روشهای ارتباط غیرکلامی، تاثیر می‌پذیرد. 

این واقعیت که برخی افراد در تعاملات اجتماعی بهتر از دیگران هستند، باعث شده تا تحقیقات عمیقی در زمینۀ ذات و عملکرد تعامل میان‌فردی انجام شود. 

پیشرفت مهارت‌های اجتماعی به آگاهی در رابطه با چگونگی ارتباطمان با دیگران، پیام‌هایی که می‌فرستیم و چگونگی بهبود روشهای ارتباطی برای کارآمدتر و موثرتر شدن نحوۀ ارتباطمان، باز می‌گردد. 

مزایای ویژه‌ای در داشتن مهارت‌های اجتماعی پیشرفته وجود دارد. 

اینجا به پنج تا از آن‌ها اشاره می‌کنیم: 

1. روابط بیشتر و بهتر

همراه شدن مناسب با افراد منجر به روابط بیشتر و گاهی دوستی می‌شود. 

با توسعۀ مهارتهای اجتماعی خود، کاریزماتیک‌تر می‌شوید. مردم به افراد کاریزماتیک علاقۀ بیشتری دارند. 

اکثر مردم می‌دانند که بدون روابط میان‌فردی قوی، نمی‌توانند چندان در زندگی پیشرفت کنند. تمرکز بر روابط، می‌تواند به شما کمک کند تا شغل بدست آورید، ارتقا بگیرید، و دوستان جدید بیابید. مهارتهای اجتماعی پخته می‌تواند شادی و رضایت شما را افزایش دهد و دیدی مثبت‌تر از زندگی پیش رویتان بگذارد. 

2. ارتباط بهتر

برقراری ارتباط با مردم و داشتن توانایی کار در گروه‌های بزرگ به صورت طبیعی مهارت‌های ارتباطی فرد را توسعه می‌دهد. 

هر چه باشد، بدون مهارت‌های ارتباطی خوب، نمی‌توانید مهارت‌های اجتماعی عالی داشته باشید و توانایی انتقال افکار و نظرات، مهمترین مهارتی است که در زندگی می‌توانید داشته باشید. 

3. کارآمدی بیشتر

اگر با مردم خوب باشید، می‌توانید به آسانی بیشتری از بودن با کسانی که به اندازۀ دیگران از آن‌ها خوشتان نمی‌آید، اجتناب کنید. 

برخی افراد از تعاملات اجتماعی می‌ترسند، چرا که دلشان نمی‌خواهد که با افرادی که دیدگاه‌های و علاقمندی‌های مشابهی با آنان ندارند، وقت بگذرانند. 

4. بهبود چشم‌اندازهای شغلی

اکثر شغل‌های باارزش دارای جنبۀ مردمی هستند و اکثر جایگاههای شغلی مهم بخش زیادی از زمانشان به تعامل با کارکنان، رسانه‌ها و همکاران می‌گذرد. 

خیلی کم پیش می‌آید که فردی در دفتر کارش تنها باشد و همچنان در شغل خود به تعالی برسد. اکثر سازمان‌ها به دنبال افرادی با مجموعه‌ای از مهارتهای خاص و تاکتیکی هستند: توانایی انجام کار در تیم و تاثیرگذاری بر دیگران و انگیزه دادن به آن‌ها برای به انجام رساندن کارها. 

5. افزایش کلی میزان شادی

کنار آمدن با دیگران و درک آن‌ها، به شما کمک می‌کند تا درهای زیادی را در زندگی شخصی و شغلی به روی خود باز کنید. 

داشتن اعتماد به نفس برای باز کردن سر صحبت در یک کنفرانس مرتبط با شغلتان، می‌تواند به پیشنهاد شغلی جدید با حقوق بالاتر منتهی شود. یک لبخند و سلام کردن در یک وضعیت اجتماعی، می‌تواند به شکل‌گیری یک دوستی منجر شود. 

ویژگی‌های مهارت‌های اجتماعی

مهارت‌های اجتماعی هدفمند هستند. 

رفتارهای متاثر از مهارت‌های اجتماعی در هم تنیده‌اند، یعنی یک فرد ممکن است در آن واحد بیش از یک رفتار را برای هدفی واحد به کار بندد. 

مهارت‌های اجتماعی بایستی مناسب شرایط ارتباط باشد. مهارت‌های اجتماعی مختلفی در ارتباط شغلی و شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

مهارت‌های اجتماعی را می‌توان انواع خاصی از رفتار دانست، و یک فرد را می‌توان بر مبنای میزان تبهر اجتماعیش سنجید. 

مهارت‌های اجتماعی را می‌توان آموزش داد، تمرین کرد و یاد گرفت. 

مهارت‌های اجتماعی بایستی تحت کنترل شناختی فرد باشند؛ آموختن آن‌ها نیازمند یادگرفتن آن است که چه زمانی از رفتارهایی خاص استفاده کنیم و از چه رفتارهایی استفاده کنیم یا چگونه استفاده کنیم. 

با استفاده از ویژگی‌های مهارت‌های اجتماعی، می‌توانید راجع به معنای «مهارت‌های اجتماعی» بیشتر فکر کنید. 

شناخت مهارت‌های اجتماعی بدین نحو، ما را به این نتیجه می‌رساند که مهارت‌های اجتماعی، معمولاً از راه تمرین و تجربه قابل یادگیری هستند. 

مهارتهای اجتماعی خودتان را توسعه دهید

از آنجایی که مهارت‌های اجتماعی نیازمند روابط موثر است، بد نیست که مدل‌های ارتباطی را بیشتر مطالعه کنید و بدانید که مهارت موثر چگونه می‌تواند تقویت شده و توسعه یابد. 

اطلاعات بسیاری در این زمینه را در سایت ما می‌توانید بیابید. 

گفته می‌شود که پیشرفت مهارت‌های اجتماعی و شخصیت با بالا رفتن سن، سخت‌تر می‌شود، در نتیجه هر چه زودتر دست به کار شود، بهتر است.

منبع: Skills You Need

برچسب‌ها: