شناسهٔ خبر: 70680762 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

با حضور مسئولین بسیج اساتید کشور صورت گرفت؛

برگزاری همایش فرهنگ و فقه مقاومت در مکتب شهید سلیمانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

با حضور معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور، جانشین سازمان بسیج اساتید کشور و معاونت هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، همایش فرهنگ و فقه مقاومت در مکتب شهید سلیمانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت سازمان بسیج اساتید استان کرمان و همکاری پژوهشکده مکتب حاج‌قاسم سلیمانی، همایش فرهنگ و فقه مقاومت در مکتب شهید سلیمانی، به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

حسین اکبری فرد، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان، در این مراسم ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین در این جلسه با اشاره به مناسبت هفته مقاومت و جایگاه کرمان به‌عنوان پایتخت جهان مقاومت ابراز امیدواری کرد؛ موضوعات این جلسه و راهکار‌های پیشنهادی توسط اساتید در برون‌رفت جامعه از مشکلات و مسائل مربوط به حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مؤثر باشد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت‌های دانشگاه شهید باهنر کرمان در زمینه ترویج فرهنگ مقاومت و پایداری تصریح کرد: بعد از شهادت سردار سلیمانی، عملکرد ایشان در شکل‌گیری محور مقاومت بیش از گذشته تبیین شد و توجه بسیاری از تحلیل‌گران این حوزه را به استان کرمان به‌عنوان خواستگاه فرهنگ مقاومت و پایداری معطوف نمود.

اکبری فرد با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت اقتصاد مقاومتی و نام‌گذاری سال‌های اخیر پیرامون این موضوع، بیان داشت؛ معنای اقتصاد مقاومتی این است که ضمن حرکت روبه‌رشد اقتصادی تلاش شود تا آسیب‌پذیری این حوزه کاهش یابد و تهدیدات دشمنان را بی‌اثر نماید. 

رئیس دانشگاه معین استان در آخر بیان کرد: دانشگاه شهید باهنر به‌عنوان دانشگاه مطرح در جنوب شرق کشور با بهره‌مندی از ۶۰۰ عضو هیئت‌علمی و بیش از ۱۴۰۰۰ دانشجو و قدمتی بیش از ۵۰ سال که از سال ۱۳۴۹ با نگاه خیّرانه شادروان مهندس علیرضا افضلی‌پور و همسرشان بانو فاخره صبا بنا نهاده شد. این زوج فرهیخته هم پیمان شدند تا همه دارایی و ثمره سال‌ها تلاش و کوشش خود را صرف احداث دانشگاه در یکی از مناطق محروم کشور نمایند. بدون شک آنها با این اقدام بلندنظرانه، ضمن حمایت از جوانان مستعد به‌منظور ادامه تحصیل و پرورش نیروی انسانی متخصص، زمینه مناسبی برای اشتغال و کارآفرینی فراهم نمودند و از این طریق موجب ارتقای سطح فرهنگی و افزایش امنیت اجتماعی در استان کرمان و حتی استان‌های هم جوار شدند. 

سپس حجت‌الاسلام حسن عسکری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن خیرمقدم به‌تمامی حضار یاد و خاطره شهدا و امام شهدا خصوصاً شهید گران‌قدر و مایه افتخار کرمان و جهان اسلام، حاج‌قاسم سلیمانی، مناسبت ۱۶ دی‌ماه روز شهیدان دانشجو را گرامیداشت.

وی با اشاره به اینکه شانزدهم دی‌ماه سالروز شکل‌گیری حماسه خونین هویزه به دست دانشجویان پیرو خط رهبری و به فرماندهی دانشجوی شهید، سیدحسین علم‌الهدی است ادامه داد: این دانشجویان رزمنده در سال ۱۳۵۹، عملیاتی را در هویزه و سوسنگرد آغاز کردند و پیروزی‌های مهمی به دست آوردند و امروز هم جوانان بسیار خوبی در عرصه‌های دانشجویی داریم که جانانه از علم، ارزش‌ها و فرهنگ دفاع می‌کنند و وظیفه ماست که قدردان آنها باشیم. 

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان یادآور شد: جهاد تبیین از بزرگ‌ترین مسئولیت‌هایی است که از سوی مقام معظم رهبری به جامعه دانشگاهی محول شده است؛ زیرا دشمن باقدرت رسانه‌ای که در اختیار دارد همه توان خود را برای انحراف افکار و عقاید جوامع مسلمان و انقلابی به کار گرفته است. 

حجت‌الاسلام عسکری افزود: باید جوانان و همه کسانی که مسئولیت بسیج را در دانشگاه‌ها بر عهده دارند آموزش دهیم که با قدرت در مسیر تبیین حقایق گام بردارند. 

همچنین قاسم محمدی‌نژاد رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مرکز آموزش عالی و پژوهشی استان کرمان، با گرامیداشت یاد همه شهدا و در رأس آنها سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی و شهیدان دانشجو از عوامل برگزاری این جلسه و اساتید بسیجی که به‌صورت حضوری و یا مجازی در این جلسه حضور داشتند تشکر نمود.

سپس قاسم جعفری، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور، با اشاره به آمار استان کرمان در تقدیم شش هزار و هفتصد شهید، یک هزار و هشتصد جانباز و یک هزار و دویست آزاده که نقش مؤثری در دوران دفاع مقدس داشته است ابراز داشت مردم کرمان با پرورش انسان‌های بزرگی همچون شهید سلیمانی که افتخار جهان اسلام است همواره پیشروی مقاومت بوده‌اند.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور خاطرنشان کرد: حضور دشمن را باید جدی گرفت. همه انسان‌ها در همه اعصار دشمن داشته‌اند. انسان‌ها در رفتار و تعامل با دشمن متفاوت‌اند. برخی در مقابل ظلم و شیطان، ظلم‌پذیرند و برخی مقاومت و دفاع را بر خود لازم می‌دانند.

جعفری تصریح کرد: وقتی یک عالم سکوت کند این سکوت به نام دین نوشته خواهد شد پس موضع‌گیری جمهوری اسلامی و مقاومت و عدم مقاومت جمهوری اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

در ادامه محمدرضا ابن‌الدین، جانشین سازمان بسیج اساتید کشور نیز، با بیان اینکه تشکیلات بسیج حلقه میانی حاکمیت و مردم است تصریح کرد: بسیج هرجا کم‌کاری و کم‌توجهی از سمت دولت احساس می‌کند برای کمک به انقلاب به میدان می‌آید و یاری‌رسان است.

جانشین سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به اینکه علم و تخصص استاد بسیجی باید به در خدمت حاکمیت نظام باشد، خاطرنشان کرد: استادان بسیجی از هر طریقی که بتوانند لازم است از علم و تخصصشان به حکمرانی کمک نمایند. در هیئت‌های اندیشه‌ورز، بسیج اساتید و کارگروه‌ها مشکلات را احصا نموده و به‌صورت بسته‌های سیاستی به سازمان بسیج اساتید ارائه دهند.

سپس سردار حسین معروفی، معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، ضمن درود به روح مطهر و ملکوتی بنیان‌گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و شهدا خصوصاً شهید سردار سلیمانی افزود: نگاه ما به شهید سلیمانی نگاه فرماندهی نبود؛ بلکه امامت او در فرماندهی والاتر بود. ما سختی‌پذیری را از او آموختیم. شهید سلیمانی هم مراد بود هم فرمانده. هم استاد بود وهم مربی. با عمل‌گرایی خود درس عشق‌بازی در جبهه را به ما آموخت.

وی تصریح کرد: خداوند شهادت سردار سلیمانی را به دست دشمنان پیغمبر و اهل‌بیت و دین خدا را فرستی قرار داد برای جهان اسلام و انقلاب و برای ملت ایران شهید سلیمانی عصاره ملت بزرگ ایران و محصول انقلاب اسلامی و ولایت است. شهید سلیمانی ثابت کرد؛ با مقاومت و جهاد می‌توان عزیز شد وگرنه دشمن حاکم و انسان خوار و ذلیل می‌شود. برای ادامه راه قاسم سلیمانی جنسیت لازم نیست اندیشه لازم است و اندیشه زیبا عمل را زیبا می‌کند.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین شهید سلیمانی را "عباس انقلاب" دانست و افزود: وفا، ادب، بصیرت نسبت به امام، ویژگی‌های حضرت عباس (ع) بود که در حاج‌قاسم هم نهادینه شده بود.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی سیاست‌باز و سیاسی‌کار نبود و برای حزب و گروه ارزشی قائل نبود؛ بلکه دنبال منافع انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران بود.

سردار معروفی در آخر با اشاره به اینکه شهید سلیمانی خود را وقف انقلاب و ولایت کرد متذکر شد: جهاد تبیین را باید جدی گرفت و بزرگی ملت ایران را به تصویر کشید. امروزه در ایران بزرگ اسلامی، وحدت حول امامت و ولایت از فراهم نمودن آب و نان واجب‌تر است.