شناسهٔ خبر: 70680358 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

تربیت دختران قوی: فراتر از کلیشه‌های شاهزاده خانم

ممکن است برای والدین این سوال پیش بیاید که آیا تربیت فرزند دختر با پسر تفاوتی دارد؟ در مطلب پیش رو به شرح این موضوع پرداخته‌ایم.

صاحب‌خبر -

فرارو-   می‌توان گفت دخترها از نظر تحصیلی در هر مقطعی از پسرها بهتر عمل می‌کنند. آیا تربیت دخترها آسان‌تر از تربیت پسرهاست؟ ما به عنوان پدر و مادر مسئولیم به دختر خود کمک کنیم تا فردی با نشاط، با اعتماد به نفس و متعادل باشد و بتواند به فردی تاثیرگذار در جامعه تبدیل شود. 

طبیعت و سرشت، تعلیم و تربیت و فرهنگ

به گزارش فرارو، از لحاظ فیزیکی تفاوت میان دخترها و پسرها به‌راحتی قابل مشاهده است؛ اما هنگامی که نوبت به رشد مغزی می‌رسد، این اختلاف میان دو جنسیت بسیار کم خواهد بود. مشخص شده است که رشد و رفتار در مقایسه با جنسیت ارتباط بیشتری با تجربه‌های زندگی دارند و کودک برای دستیابی به حداکثر توانایی‌های بالقوه خود به توجه و تشویق نیاز دارد. 

باید بدانید که دخترها و پسرها به شیوه متفاوتی رشد و پرورش می‌یابند و فرهنگ و باورهای متفاوت هر جامعه به هر یک از دو جنسیت ایده‌های متفاوتی درباره زندگی می‌دهد. فرهنگ  می‌تواند روی والدین نیز تا میزان زیادی تاثیر بگذارد؛ همچنین تاثیر به‌سزایی در پرورش دخترها دارد.

فرهنگ شاهزاده خانم

قبل از اینکه با دختر خود داستان شاهزاده خانم را بازی کنید، از خود بپرسید: 

آیا می‌خواهم دخترم به عنوان یک زن قوی رشد کند و بر این باور باشد که در آینده یک معمار حرفه‌ای است یا می‌خواهم او باور داشته باشد که کلید خوشبختی او در دستان شاهزاده‌ای خوش‌تیپ است که قرار است رویاهای او را تحقق ببخشد؟ 

فرهنگ شاهزاده خانم می‌تواند از جانب والدین با خرید لباس‌های زیبا برای آنان و بیان اینکه آن‌ها چه اندازه زیبا هستند، به واقعیت تبدیل شود. این کار به دخترها این تصور را می‌دهد که آن‌ها برای ظاهرشان تحسین می‌شوند نه برای خودشان. با این حال داستان شاهزاده خانم تنها مشکل پدر و مادرهایی که فرزند دختر دارند، نیست.

توسعه مهارت‌های اجتماعی

تحقیقات نشان می‌دهند که دختران در مقاسه با پسرها تمایل بیشتری به توسعه مهارت‌های اجتماعی دارند. دخترها معمولا در برقراری ارتباط و حفظ تماس چشمی با مخاطبان خود بهتر عمل می‌کنند؛ بنابراین زودتر شروع به تقلید از اطرافیان خود می‌کنند که می‌تواند به کنترل بهتر و موثرتر زبان آن‌ها منجر شود. طبق شواهد و نتایج برخی تحقیقات حاکی از آن است که دخترها بیشتر از اطرافیان خود تقلید می‌کنند؛ بنابراین زودتر خود را با انتظارات اطرافیان تطبیق می‌دهند. 

به هر حال این خوب است. دخترها تمایل دارند «فرزند خوبی» باشند و سعی نمی‌کنند فراتر از مرزهای‌شان قدم بردارند؛ اما این بدان معنی است که آن‌ها تلاش می‌کنند تا انتظارات شما را برآورده کنند و کمتر بر توانایی‌های خودشان تکیه کنند. 

هنگامی که از فرهنگ «شاهزاده خانم» نیز استفاده می‌کنید، ممکن است آن‌ها تصور کنند به شیوه‌ای که انتظارات دیگران را برآورده می‌کنند، ارزش می‌گیرند، نه کارهایی که برای خودشان ارزش دارد. این تصور باعث خواهد شد که آن‌ها به دنبال «بهتر» شدن باشند. موهای زیبا، پوست صاف، چهره‌ای بشاش، وزن ایده‌آل و چیزهایی که برای دیگران؛ سپس خودشان «ارزش» محسوب می‌شود. 

سو پالمر معتقد است که سلامتی و رضایت از روابط اجتماعی به عوامل زیر بستگی دارد:

• روابط دوستانه با خانواده و دوستان
• انجام فعالیت‌هایی که لذت‌بخش هستند
• احساس اینکه در کنترل زندگی روزمره قرار داریم

او توصیه می‌کند همانند پسرها مهم‌ترین کارهایی که می‌توانیم برای دخترها انجام بدهیم، این است که آن‌ها را صادقانه دوست داشته باشیم و این امر را به آن‌ها نشان بدهیم تا برای خودشان ارزش قائل شوند و دیگر به نحوه‌ای که به آن‌ها نگاه می‌شود یا آنچه را انجام می‌دهند و رفتار می‌کنند، توجهی نداشته باشند. 

این مسئله را می‌توانید با انجام کارهای زیر تحقق ببخشید:

• به دخترهای‌تان فضای بیشتری برای بازی بدهید. اجازه بدهید لباس‌های راحت و چیزی که با آن احساس راحتی بیشتری می‌کنند، بپوشند و مدام شکایت نکنید که لباست را کثیف کرده‌ای. 

• به آن‌ها کمک کنید تا جهان اطرافشان را کشف کنند، مانند بالا رفتن از تنه یک درخت، گِل بازی، آب بازی و بسیاری بازی‌های دیگر درست همانند کارهایی که به فرزند پسر خود اجازه انجامش را می‌دهید. 

• مهم‌تر از همه به آن‌ها اجازه بدهید فعالیت‌های خود را که به پیشرفت شخصی‌شان منجر می‌شود، انجام بدهند و به نیازهای آن‌ها توجه کنید. 

بسیاری از مادران ادعا می‌کنند که تربیت دختران به دلیل مسائل شخصی برای آنان یک موضوع چالش برانگیز است. اگرچه زن‌ها با چالش‌ها، کلیشه‌ها و تاریخ گذشته خود مواجه هستند، 

به نظر می‌رسد مردان کمتر تحت تاثیر گذشته و کلیشه‌های فرهنگی قرار بگیرند. 

برای اینکه بتوانید فرزندتان را برای آنچه که هست بپذیرید و دوستش بدارید، باید بتوانید در ابتدا خود را دوست داشته باشید، به این معنا که از نقاط ضعف خود آگاه و آن‌ها را پذیرفته باشید؛ حتی برای بهبود این مسائل قدم‌هایی بردارید.

منبع: skillsyouneed

برچسب‌ها: