شناسهٔ خبر: 70678321 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم دینی اشراق:

جشنواره فیلم اشراق، نگاهی علمی و متفکرانه به موضوعات دینی دارد

مسعود معینی‌پور گفت: در جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق، تلاش شده از سطحی‌نگری دوری جسته و به موضوعات دینی نگاهی کاربردی و علمی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، نشست خبری پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی «اشراق» با حضور مسعود معینی‌پور، دبیر جشنواره در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه امروز ۱۷ دی برگزار شد. 

در ابتدای جلسه معینی‌پور گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از آغازین گام‌های تأسیس خود به عنوان نهادی پیشگام در عرصه پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی با ایفای نقش واسط فعال میان حوزه‌های علمیه، نظام اسلامی و نیازهای جامعه به گسترش باور، بینش، ارزش‌های دینی، توسعه دانش و معرفت اسلامی از طریق هنر پرداخته است. 

وی افزود: معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با نظر به سند چشم‌انداز و بیانیه این دفتر در راستای تأمین نیازهای فکری و دینی با بهره‌گیری از قالب‌های هنری و ورود به عرصه‌های جدید فرهنگی و تبلیغی نسبت به برگزاری جشنواره فیلم دینی اشراق همت گمارده است. در حوزه سینمای دینی جشنواره اشراق تلاش کرده جریان‌سازی علمی داشته باشد در این راستا از مرداد امسال تا به امروز حدود ۱۵ نشست تخصصی این جشنواره در حوزه سینمای دینی برگزار کرده است.

می‌خواهیم عملکرد بهتری در حوزه سینمای دینی داشته باشیم

معینی‌پور تأکید کرد: تلاش داریم با سیما و جشنواره فجر همکاری نزدیکی برای عملکرد بهتر در حوزه سینما دینی داشته باشیم؛ البته همکاری ما در حوزه بین‌الملل هم خواهد بود. برای مثال با کشور ترکیه و جشنواره منبر طلایی کازان ارتباط خوبی برقرار کرده‌ایم تا بتوانیم در حوزه‌ای که فعالیت داریم، عملکرد بهتری داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه فیلم‌های دینی سهم مهمی در سینما دارند، بیان کرد: توجه به موضوعات دینی در سینما تنها به کشور ما خلاصه نمی‌شود بلکه بسیاری از کشورهای دنیا نیز تلاش دارند از سینما به عنوان ابزاری برای اشاعه مفاهیم دینی بهره ببرند؛ ما نیز با محور قرار دادن مفاهیم دینی در ادیان ابراهیمی درصدد هستیم دایره فعالیت و جریان‌سازی خود را گسترده‌تر کنیم. 

دبیر جشنواره فیلم دینی اشراق با تأکید بر پژوهش و نقش آن در بالا بردن کیفیت فیلم‌های دینی گفت: بخشی تحت عنوان پژوهش قبل از فیلمنامه به جشنواره امسال اضافه شده است زیرا معتقدیم برای تولید یک اثر دینی فاخر، باید تحقیقات و پژوهش پیش از نگارش سناریو آغاز شود. در برخی تولیدات مطرح سینمای جهان نقش پژوهش و اطلاعات را به خوبی شاهد هستیم. برای مثال در فیلم «تنت» ساخته کریستوفر نولان انگاره‌های فلسفی به خوبی مشخص است. در این اثر سینمایی به بحث جابجایی زمان پرداخته می‌شود.

معینی‌پور تأکید کرد: در اختتامیه جشنواره که پنجشنبه ۲۰ دی در مرکز همایش‌های بین‌المللی غدیر شهر قم برگزار خواهد شد، میهمانان خارجی حضور دارند؛ حتی برخی از برگزیدگان از میان آثار خارجی انتخاب شده‌اند. جشنواره اشراق تنها در پی دادن جایزه نیست بلکه با حمایت از برخی تولیدات می‌خواهد جریان‌سازی نیز داشته باشد. جشنواره تلاش می‌کند از برگزیدگان آثار حمایت کرده و به نوعی در تولید کار بعدی‌ فیلمسازان برگزیده همکاری داشته باشد. 

دبیر جشنواره اشراق با بیان اینکه فیلم دینی تنها مناسک مذهبی نیست، اظهار کرد: نباید سینمای دینی را تنها به مناسک محدود کرد، هرچند مناسک نیز جایگاه خود را در تولیدات این شکل از سینما دارا است. مناسک دینی کارکرد سیاسی اجتماعی دارند ولی می‌توان از مفاهیم دینی در اشکال دیگری که تا به حال کمتر بدان پرداخته شده، بهره برد.

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: استقبال از جشنواره چشمگیر بوده است به‌نحوی‌که هزار و ۱۰۸ اثر برای حضور در این جشنواره درخواست داده‌اند. آثاری که به بخش مسابقه جشنواره راه یافتند، شامل اشراق داستانی ۲۶، اشراق مستند ۳۴، رواق داستانی ۷، رواق مستند ۱۶، ویژه مستند ۱۴، ویژه داستانی ۱۲، فیلمنامه اشراق ۱۱، فیلمنامه رواق ۶، نقد فیلم اشراق ۱۲، نقد فیلم رواق ۳، و پژوهش قبل از فیلمنامه ۱۹ اثر می‌شود. آثار راه یافته به بخش بین‌الملل از کشورهای افغانستان پاکستان و عراق هستند.

جشنواره فیلم دینی اشراق از شنبه ۱۵ دی کار خود را در شهر قم آغاز کرده و تا ۱۹ دی ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام