شناسهٔ خبر: 70677367 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آغاز کاشت نهال در مازندران

کاشت انواع نهال به ویژه مرکبات و سیاه ریشه‌ها در جلگه و دشت در استان مازندران آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، کاشت انواع نهال به ویژه مرکبات و سیاه ریشه‌ها در مناطق جلگه و دشت در استان مازندران آغاز شد.

معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: زمان کاشت انواع نهال به ویژه نهال مرکبات و سیاه ریشه‌ها در جلگه و دشت از نیمه دوم دی ماه است و باغداران استان می‌توانند کاشت نهال را شروع کنند.

ملایی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم و آب و هوا سبب شده است تا زمان خواب زمستانی به ماه‌های پاییز نزدیک شود، افزود: به همین دلیل اکنون که درختان در خواب زمستانی هستند بهترین زمان کاشت انواع درخت در باغ‌های استان مازندران است.

این کارشناس باغبانی مازندران با اشاره به این نکته که به اندازه کافی فروشندگان و نهالستان‌های دارای مجوز و گواهی قرنطینه‌ای در استان وجود دارد که توانایی تامین انواع نهال‌های مرکبات و سیاه ریشه را دارند، تاکید کرد که باغداران نسبت به خرید انواع نهال سالم به ویژه نهال‌هایی که ازخارج استان وارد می‌شود، دقت کنند.

وی تصریح کرد: متقاضیان نهال برای احداث باغ از تولیدکنندگان مجوزدار نهال در استان خرید کنند تا هم آسیبی به باغ‌های قدیمی شان نرسد و هم دچار ضرر و زیان نشوند.

مولایی با اشاره به این نکته که هرگونه جا به جایی نهال بین استان‌ها منوط به داشتن گواهی بهداشت نباتی و با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات استان مبدا و مقصد است، گفت: در صورت مشاهده توزیع‌کنندگان نهال که بدون مجوز و داشتن گواهی قرنطینه اقدام به فروش و جا به جایی نهال بین استان‌ها کنند، از طریق دستگاه‌های تعزیراتی و انتظامی مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

معاون باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این که اکنون کمتر از ۱۰ درصد باغ‌های نارنگی استان را ارقام جدید میان رس «پچ» و «کلمانتین» با تولید متوسط ۵۰ تن در هر هکتار تشکیل می‌دهد، افزود: پیشنهاد می‌شود باغداران مازندران در ادامه اصلاح و نوسازی باغ‌های مرکبات به این ۲ رقم جدید نارنگی به دلیل بازار پسندی داخلی و خارجی بیشتر توجه کنند.

وی از رقم "میاکاوا" با تولید ۷۰ تن در هکتار به عنوان دیگر رقم نارنگی استان مازندران یاد کرد و افزود: ۳۰ درصد از باغات نارنگی استان از این رقم هستند که می‌تواند بیشتر شود.

مولایی با اشاره به این نکته که هر چه سن درختان بالاتر برود، میانگین تولید نیز افزایش می‌یابد، گفت: تمام ارقام نارنگی مقاوم در برابر سرما هستند و عطر و طعم خوبی دارند.

وی تصریح کرد: باغدران حتما نهال هایشان را از نهالستان‌هایی که دارای برچسب گواهی سلامت هستند تهیه کنند چرا که در صورت هر گونه خسارت آفتی و یا ندادن محصول مورد نظر قابل پیگیری و از سوی تولید کننده نهال جبران خسارت می‌شود.