شناسهٔ خبر: 70676714 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نگاهی‌ به سفره‌های‌ رنگین سمنانی‌ها

غذاهای سنتی سمنان متناسب با اقلیم کویری این منطقه هستند که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به مانی پلو دامغانی، ته‌چین گرمساری و خورش سیب آلبالو شاهرودی اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غذاهای محلی سمنان متأثر از شرایط جغرافیایی، به سه دسته نان‌ها، آش‌های محلی و غذاهای گوشتی یا برنجی تقسیم می‌شوند؛ در واقع، اقلیم کویری و گرم و خشک سمنان تأثیر بسزایی در طبخ غذاها داشته است که از آن جمله می‌توان به طبخ غذاهای سنتی در قلیف (دیگ مسی)، استفاده از روغن‌های حیوانی، ادویه‌های نسبتاً تند و گرم، نان‌ها و لبنیات محلی و سبزی‌های صحرایی اشاره کرد. در این منطقه می‌توانید انواع و اقسام غذاهای سنتی از سبزی پلوی دامغانی تا خورش هویج و پسته دامغانی، ته‌چین اسفناج شاهرودی و ته چین شهمیرزاد را بچشید و از طعم آن‌ها لذت ببرید. در ادامه به معرفی تعدادی از این غذاهای خوشمزه می‌پردازیم.

ته چین شهمیرزادی

در استان سمنان می‌توانید از انواع ته‌چین‌ها لذت ببرید که یکی از آن‌ها ته‌چین شهمیرزادی است؛ این ته‌چین خوشمزه از ترکیب برنج، گوشت، عدس، بادمجان، چغندر، اسفناج، سبزی خورد شده، پیاز داغ، سیب‌زمینی، زعفران، گرد غوره و ماست تهیه می‌شود؛ شما می‌توانید در سفر به شهمیرزاد این غذای لذیذ را در رستوران‌های آن امتحان کنید.

نگاهی‌ به سفره‌های‌ رنگین سمنانی‌ها

ته چین اسفناج شاهرودی

این غذای لذیذ و مشهور از برنج، گوشت ماهیچه گوسفند، اسفناج، زعفران و روغن کره حیوانی تهیه می‌شود و مانند سایر ته‌چین‌ها به صورت لایه‌ای طبخ می‌شود. این غذا از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای شاهرودی است.

سبزی پلو دامغانی

در این غذای اصیل و قدیمی سمنان که بیشتر در دامغان طبخ می‌شود، سبزی‌پلو در کنار گوشت چرخ کرده سرو می‌شود؛ در تهیه آن از برنج، سبزی پلویی، گوشت چرخ‌کرده، بادمجان، کره، روغن حیوانی، کدو حلوایی، دارچین، نمک و فلفل استفاده می‌شود.

نگاهی‌ به سفره‌های‌ رنگین سمنانی‌ها

خورش هویج و پسته

از آن‌جایی که پسته از محصولات دامغان است، دیدن آن در غذاهای سمنانی و دامغانی نیز تعجبی ندارد؛ خورش لذیذ هویج و پسته از مرغ، خلال پسته، هویج، زعفران، آب‌غوره و روغن حیوانی درست می‌شود و یک تجربه متفاوت و خوشمزه است.

نگاهی‌ به سفره‌های‌ رنگین سمنانی‌ها

آبگوشت خربزه

این آبگوشت گرمساری با خربزه درست می‌شود، به این صورت که خربزه‌ها را پوست می‌کنند و می‌پزند و به آن گوشت و نخود اضافه می‌کنند تا زمانی که جا بیفتد، این غذای مقوی از غذاهای محبوب در میان مردم بومی سمنان است.

نگاهی‌ به سفره‌های‌ رنگین سمنانی‌ها