شناسهٔ خبر: 70672762 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

جماران؛

کاهش خطر ابتلا به سرطان سر و گردن با مصرف این نوشیدنی

مطالعه‌ای که اخیراً در مجله سرطان انجمن سرطان آمریکا منتشر شده است، رابطه بین مصرف قهوه و چای و کاهش خطر ابتلا به سرطان سر و گردن، از جمله سرطان‌های دهان و گلو را نشان می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از مجله سلامتی سرطان سر و گردن هفتمین نوع سرطان شایع در جهان است و میزان آن در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​رو به افزایش است.

با وجود مطالعات متعدد در مورد رابطه بین نوشیدن قهوه یا چای و خطر ابتلا به این نوع سرطان، نتایج اغلب متفاوت بود.

رابطه مصرف قهوه و چای با سرطان چیست؟

در این مطالعه، محققان داده‌های 14 مطالعه متعلق به گروه‌های تحقیقاتی از سراسر جهان در کنسرسیوم تحقیقاتی اپیدمیولوژی سرطان سر و گردن را تجزیه و تحلیل کردند.

داده‌ها شامل پرسشنامه‌هایی برای اندازه‌گیری مصرف قهوه، خواه کافئین‌دار یا بدون کافئین، و چای در مقادیر مختلف روزانه، هفتگی یا ماهانه شرکت‌کنندگان بود.

پس از تجزیه و تحلیل داده های 9548 بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن و 15783 بیمار دیگر که تحت تأثیر قرار نگرفته بودند، محققان به نتایج مهمی در مورد تأثیر قهوه و چای در کاهش خطر ابتلا به این سرطان ها دست یافتند.

این مطالعه نشان داد افرادی که روزانه بیش از 4 فنجان قهوه کافئین دار می نوشند، 17 درصد کمتر به سرطان سر و گردن، 30 درصد سرطان دهان و 22 درصد سرطان گلو مبتلا می شوند.

نوشیدن 3 تا 4 فنجان در روز نیز با 41 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره تحتانی همراه بود. قهوه بدون کافئین همچنین اثر محافظتی نشان داد، زیرا با کاهش 25 درصدی خطر ابتلا به سرطان دهان همراه بود.

در مورد نوشیدن چای، با 29 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره تحتانی مرتبط بود.

در حالی که مصرف یک فنجان یا کمتر در روز با کاهش خطر ابتلا به سرطان سر و گردن تا 9 درصد و سرطان حنجره تحتانی تا 27 درصد همراه بود.

اما همچنین اشاره شد که نوشیدن بیش از یک فنجان چای در روز با 38 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان حنجره مرتبط است.

در حالی که تحقیقات قبلی نشان داده بود که قهوه و چای ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند، این مطالعه اثرات متفاوت آنها را بر روی نواحی خاص سرطان سر و گردن از جمله نقش قهوه بدون کافئین نشان داد.

این مطالعه بر اهمیت انجام مطالعات بیشتر برای درک عمیق تر از تأثیر این نوشیدنی ها در پیشگیری از سرطان تأکید کرد.

این نتایج افق‌هایی را برای بررسی عادات مصرف قهوه و چای به‌عنوان وسیله‌ای بالقوه برای کاهش خطرات انواع خاصی از سرطان باز می‌کند، اما نیاز به تعادل در مصرف این نوشیدنی‌ها را نیز برجسته می‌کند.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام

برچسب‌ها: