اگر شما هم عادت دارید هر روز چای یا قهوه مینوشید میتوانید خوشحال باشید چرا که احتمال ابتلا برخی از انواع سرطانها در شما کمتر است.
به گزارش خبرآنلاین، طبق گزارش بنیاد تحقیقات سرطان بریتانیا، هر سال حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ مورد جدید سرطان سر و گردن و حدود ۴ هزار و ۱۰۰ مرگ مرتبط با این بیماری در بریتانیا رخ میدهد.
به گزارش یورونیوز، این مطالعه جدید اثبات نمیکند که چای و قهوه به تنهایی محافظتکننده در برابر چنین سرطانهایی هستند، اما کارشناسان میگویند این یافتهها به روشنتر شدن موضوعی کمک میکند که تاکنون بسیار مورد بحث بوده و نتایج متناقضی داشته است.
دکتر یوآن-چین ایمی لی از مؤسسه سرطان هانتسمن و دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا، نویسنده ارشد این مطالعه در این رابطه میگوید: «در حالی که تحقیقات قبلی در مورد مصرف قهوه و چای و کاهش خطر سرطان وجود داشته است، این مطالعه اثرات متفاوت آنها بر زیرمجموعههای مختلف سرطان سر و گردن، از جمله مشاهدهای که حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی داشته است، را برجسته کرده است.»
تیمی از محققان که یافتههای خود را در مجله «سرطان، Cancer» منتشر کردهاند، توضیح دادهاند که چگونه دادههای ۱۴ مطالعه را که شامل اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین میشد، تحلیل کردهاند.
پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت، تعداد سیگارهای مصرفشده در روز، مصرف الکل و مصرف میوه و سبزیجات، پژوهشگران دریافتند که افرادی که روزانه بیش از چهار فنجان قهوه کافئیندار مینوشند، در مقایسه با افرادی که این نوشیدنیها را مصرف نمیکنند ۱۷٪ احتمال کمتری برای ابتلا به سرطانهای سر و گردن دارند. بهطور خاص، آنها دریافتند که این میزان مصرف با کاهش احتمال ابتلا به سرطانهای حفره دهانی و اوروفارنکس – بخشی از گلو که درست پشت دهان قرار دارد – مرتبط است.
در عین حال نوشیدن قهوه بدون کافئین تنها با کاهش خطر سرطان حفره دهانی مرتبط بود.
وضعیت برای چای کمتر واضح بود. نتایج نشان میدهد نوشیدن یک فنجان یا کمتر در روز با ۹٪ کاهش احتمال سرطانهای سر و گردن در کل، و بهطور خاص با کاهش خطر سرطان در قسمت پایین گلو مرتبط است.
دکتر لی در این خصوص میگوید: «شاید ترکیبات دیگری بهجز کافئین به اثر احتمالی ضدسرطانی قهوه و چای کمک میکنند.»
با این حال، نوشیدن بیش از یک فنجان چای در روز با ۳۸٪ احتمال بیشتر سرطان حنجره مرتبط است. تیم پژوهشی پیشنهاد میکند که این موضوع ممکن است به افزایش احتمال بیماری ریفلاکس معده و مری در اثر نوشیدن چای مربوط باشد، که خود با خطر بیشتر سرطان حنجره مرتبط است.
این تیم همچنین به محدودیتهای مطالعه اشاره کردند، از جمله اینکه گزارش مصرف چای و قهوه توسط خود افراد ممکن است غیرقابل اعتماد باشد و نوع چای یا قهوه مورد بررسی قرار نگرفته است.
تام سندرز، استاد بازنشسته تغذیه و رژیمدرمانی در کینگز کالج لندن که در این مطالعه شرکت نداشته، نیز به برخی محدودیتها اشاره و گفت: «در مطالعات مشاهدهای، حذف کامل اثرات مداخلهگر مانند دخانیات و الکل از تحلیل آماری بسیار دشوار است.»
وی افزود: «بنابراین، افرادی که مقدار زیادی قهوه و چای مینوشند ممکن است تمایل بیشتری به اجتناب از رفتارهای مضر دیگر، مانند مصرف الکل و دخانیات، داشته باشند و به همین دلیل ممکن است به دلایل دیگری در معرض خطر کمتری برای این سرطانها باشند.»