به گزارش خبرنگار ایلنا، مسابقه تلفنی «حروف دانش» با هدف ارتقاء دانش عمومی و درسی دانش آموزان متوسطه در ۲۰۰ قسمت ۲۵ دقیقهای در حال پخش از شبکه آموزش سیما است.
مجید قره گوزلو تهیه کننده مسابقه «حروف دانش» گفت: پیش تولید این مسابقه تلفنی از خردادماه امسال آغاز شد و از ۳۱ شهریور ماه هم به روی آنتن شبکه آموزش رفت. «حروف دانش» برای دانش آموزان مقطع دهم، یازدهم و دوازدهم متوسطه تهیه و تولید شده است و هر روز به غیر از جمعهها ساعت ۱۷:۳۰ پخش میشود.
تهیه کننده مسابقه تلویزیونی «حروف دانش» تصریح کرد: این یک برنامه آموزشی و سرگرمکننده است که هدف اصلی آن، ارتقاء دانش عمومی و درسی شرکتکنندگان در موضوعات مختلف علمی و آموزشی است که با ترکیب آموزش و سرگرمی، فضایی جذاب و پرهیجان برای نوجوانان ایجاد میکند تا دانش خود را محک بزنند و همزمان از شرکت در یک مسابقه تلویزیونی لذت ببرند.
قره گوزلو تاکید کرد: گسترش دنیای فناوری و شبکههای اجتماعی باعث افزایش حواسپرتی و کاهش تمرکز شده است. این موضوع، باعث اختصاص بخشی از توجهها به اخبار و ارتباطهای مجازی شده است. به توصیه کارشناسان این حوزه؛ دانش آموزان باید تا حد امکان از این بمباران اطلاعاتی فاصله بگیرند و بر بهبود و توسعه فردی تواناییهای شان تمرکز کنند.
قره گوزلو گفت: از آن جایی که پبشرفت تحصیلی به معنای یادگیری مطالب تحصیلی است، میتوان از آن به عنوان شاخص عمده سنجش کیفیت آموزش و پرورش یاد کرد و با توجه با استقبال خوبی که تاکنون از این مسابقه شده به نظر میرسد این مسابقه توانسته است محک خوبی برای سنجش میزان علم، دانش آموزان باشد.
تهیه کننده مسابقه «حروف دانش» افزود: یک مدرسه با طراحی فانتزی و انتزاعی محیط مسابقه را تشکیل میدهد. در این مدرسه، تعدادی کلاس درس وجود دارد که هر کلاس به یک موضوع درسی خاص اختصاص یافته است. در هر کلاس هم یک جدول متقاطع قرار دارد که سئوالات مربوط به موضوع آن کلاس در جدول گنجانده شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: موضوعات دروس علوم دینی و قرآن، علوم ریاضی، تاریخ و ادبیات فارسی، جغرافیا و علوم اجتماعی، فیزیک، شیمی، ورزش و تربیت بدنی از جمله محورهای سئوالات مطرح شده در مسابقه است.
قره گوزلو ادامه داد: در هر قسمت دو شرکت کننده داریم که در نهایت یک نفر برنده این مسابقه میشود که جایزه نقدی هم به وی تعلق میگیرد.
گفتنی است مسابقه «حروف دانش» با اجرای حسین کربلایی طاهر روی آنتن میرود. مجری در هر برنامه با تعریف یک مثل، حکایت یا خوانش چند بیت شعر فضایی ادبی نیز به برنامه اضافه کرده است. همچنین با توجه به تسلط مجری بر فرهنگ و ادب فارسی، در ابتدا پس از آشنایی با ۲ شرکت کننده هر قسمت یک مشاعره کوتاه توسط او انجام میشود تا دانش آموزان بیش از پیش با اشعار شعرای بزرگ پارسی گوی آشنا شوند و حافظه ادبی آنها به چالش کشیده شود.