عصرایران: روسیه با استفاده ایران از پایگاه نظامی این کشور برای حمایت از ارتش سوریه مخالفت کرده بودند. این موضوع را مقام رسانه ای نزدیک به بشار فاش کرد.
"کامل صقر" رئیس دفتر رسانه ای بشار اسد رئیس جمهوری سرنگون شده سوریه در مصاحبه با برنامه پادکست "مزیج" گفت: ایرانی ها به اسد گفتند که نتوانسته اند موافقت روسیه را دریافت کنند تا هواپیماهای ایرانی را به سمت پایگاه هوایی حمیمیم (پایگاه روس ها در سوریه) ارسال کنند. وقتی بشار اسد تلاش کرد موضوع را از طریق روسیه پیگیری کند جوابی دریافت نکرد.
بعد از سقوط حلب، روسیه با درخواست های بشار اسد برای استفاده هواپیماهای ایران از پایگاه هوایی روسیه (حمیمیم) برای انتقال کمک های نظامی ایران به ارتش سوریه، موافقت نکرد.
ایرانی ها به بشار اسد گفتند امریکایی ها تهدید کردند یک هواپیمای ایرانی را که از ایران پرواز کرده و وارد عراق شده بود تا در پایگاه هوایی روسیه در سوریه فرود آید را تهدید کردند و این هواپیما مجبور شد بازگردد.
بشار اسد در سه روز منتهی به روز سقوط ( 8 مارس) تلاش کرد با ولادیمیر پوتین رئیس روسیه تماس بگیرد اما تلاش هایش بی نتیجه بود.
وضعیت ارتش سوریه قبل از سقوط حلب، خیلی بد بود و امکان ورود به جنگ را نداشت. ضمن اینکه وضعیت اقتصادی کشور هم به هم ریخته بود.
عراق به سوریه در روز 6 دسامبر ( 2 روز قبل از سقوط اسد) اطلاع داد ترکیه هم اکنون هر گونه مذاکره ای را با اسد رد می کند.
مخالفت اسد با دیدار با اردوغان ، به دلیل دور شدن اسد از واقعیت و عدم تدبیر و فرار از نتایج دیدار بود.
فرستاده رئیس جمهور روسیه تلاش کرد اسد را به دیدار با اردوغان قانع کند اما او این دیدار را رد کرد. همچنین بشار اسد دیدار در سطح وزیران خارجه ترکیه و سوریه را هم رد کرد و تنها با دیدار مقامات امنیتی دو کشور موافقت کرد.
مخالفت بشار اسد با خواسته مسکو برای دیدار با اردوغان، باعث ناراحتی روس ها شد.
همه شرایط برای آغاز عملیات علیه اسد فراهم بود.
بشار اسد بعد از سقوط حلب می خواست سخنرانی تلویزیونی کند. این سخنرانی شامل اتهام ترکیه به اشغال خاک سوریه، انتقاد از کشورهای عربی به دلیل عدم حمایت از سوریه و هشدار درباره تهدید تجزیه سوریه در نتیجه دخالت خارجی بود. این سخنرانی چند بار به تعویق افتاد و در نهایت انجام نشد.
متن سخنرانی بشار اسد به طور کامل از واقعیت ها دور بود.
بشار اسد در ساعت 2:15 بامداد یکشنبه 8 دسامبر، بشار اسد، دمشق را ترک کرد.
هیچ کس جرات نداشت به بشار اسد پیشنهاد کناره گیری از قدرت را بدهد.
بشار اسد، دمشق را به همراه وزیر دفاع، فرمانده ارتش، دبیرکل دفتر ریاست جمهوری و همراه شخصی اش ترک کرد.
بشار اسد کاملا از واقعیت جدا بود و در انزوای کامل به سر می برد تا جایی که متوجه شد ایران و دیگران ، از حمایت از او عقب نشینی کردند.
اسماء همسر بشار اسد دارای نفوذ زیادی در موضوعات اقتصادی، اجتماعی، اداری و حتی نظامی داشت.
وقتی موضوع ابتلای اسماء اسد همسر بشار اسد به سرطان مطرح شد به دفتر رسانه ای ریاست جمهوری ماموریت داده شد این خبر به صورت پررنگ و گسترده پوشش داده و منتشر شود تا همدردی مردم کسب شود.