به گزارش ایسنا، «الیزه استفانیک» کاندیدای ترامپ برای تصدی پست سفیر آمریکا در سازمان ملل از موضع راست افراطی رژیم صهیونیستی از جمله «بتسلئیل اسموتریچ»، وزیر دارایی این رژیم و همچنین ایتامار بن گویر، وزیر امنیت سابق رژیم صهیونیستی حمایت کرد.
به نوشته روزنامه گاردین، جلسه تاییدیه استفانیک تنش بین آمریکا و سازمان ملل را درباره سیاستهای اسرائیل بیش از پیش نمایان کرده است. آمریکا حدود ۳.۶ میلیارد دلار یا ۲۲ درصد از بودجه منظم سازمان ملل را پرداخت میکند درحالیکه چین ۱۵.۲۵ درصد و ژاپن ۸ درصد را پرداخت میکنند.
با اینکه موضع استفانیک درباره رژیم صهیونیستی و ادعای آن درباره کرانه باختری با نظرات جمعی بینالمللی و چند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره شهرک سازیهای اسرایئلی در اراضی اشغالی مغایرت دارد، با موضع دولت ترامپ در یک راستا است.
در این میان، «مایک هوکابی» سفیر آمریکا در اراضی اشغالی نیز اظهارات مشابهی داشته و در جریان سفر سال ۲۰۱۷ به اراضی اشغالی گفته بود: «چیزی به عنوان کرانه باختری یا فلسطین وجود ندارد.»
وی به طور کلی هویت فلسطینی را رد کرده بود.
گفتههای کاندیدای ترامپ برای سمت سازمان ملل پس از آن مطرح شد که رئیس جمهور آمریکا تحریمهای این کشور علیه گروههای راست افراطی شهرک نشین و افرادی که در خشونتها علیه فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی دست داشتند، لغو کرد.
کریس فون هولن، از قانونگذاران مخالف و منتقد موضع استفانیک است و میگوید حمایت از موضع رژیم صهیونیستی درباره اراضی اشغالی میتواند اعتبار آمریک را به عنوان یک میانجیگر در منطقه ضعیف کند و تلاشها برای پیشبرد یک راه حل دو دولتی را که سنگ بنای سیاستهای آمریکا در خاورمیانه برای چندین دهه است، متزلزل کند.
کاندیدای ترامپ برای سازمان ملل در ادامه بار دیگر از آنچه در سازمان ملل «تعصب ضد اسرائیلی» نامیده، انتقاد کرد و این نهاد را «محلی از یهودستیزی» نامید و مواضع دولت ترامپ را که منجر به خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر سازمان ملل و یونسکو در دوره اول ریاست جمهوری او شد، تکرار کرد.
وی افزود: «دلارهای مالیاتی ما نباید صرف موسساتی شود که با منافع آمریکایی میجنگند، ضد یهود هستند یا در تقلب، فساد یا تروریسم دست دارند.»
انتهای پیام