محمدعلی شیخموحد ریاست دانشکده حقوق و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به مناسبت روز شهدای دانشجو بیان کرد: چقدر سخت است راجع به شهادت صحبت کردن؛ یقیناً در عالم، رمز و رموزی است که خداوند دوست دارد این رمز و رموز در اشخاص با شهادت هویدا شود.
وی گفت: معمولاً افرادی که به این درجه و این امتیاز و قرب الهی میرسند، برای اینکه شناخته بشوند قطعاً یکی از راههایش شهادت است. وقتی از شهید دانشجو سید حسین علمالهدی صحبت میشود، حتماً نگاه ویژهای بهش بوده که قرار بوده این نگین گمنام شناخته شود.
ریاست دانشکده حقوق و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اظهار کرد: وقتی قرار است سردار دلها شهید قاسم سلیمانی به مردم ایران شناخته بشود باید با شهادت و آنهم اینگونه ارباًاربا شناخته بشود.
شیخموحد افزود: خدا دوست میدارد این معامله را با بشر و در قرآن از این معامله پُرسود یاد کرده است که افرادی که حاضرند جانهایشان را با خدا معامله کنند و در مقابل خدا به آنها عزت بدهد.
وی ضمن اشاره به اینکه شهادت مصادیق و معانی متعددی در درون خودش گنجانده است، بیان کرد: کسی که شهید است طبق آیۀ قرآن زنده است: «وَلَا تَحۡسَبَنَّ ٱلَّذِینَ قُتِلُواْ فِی سَبِیلِ ٱللَّهِ أَمۡوَٰتَۢاۚ بَلۡ أَحۡیَآءٌ عِندَ رَبِّهِمۡ یُرۡزَقُونَ».
ریاست دانشکده حقوق و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز بیان کرد: صرفاً زنده بودن معنوی نیست در آخرت؛ واقعاً در دنیا هم زنده هستند و حضور دارند. آنهایی که ارتباط صمیمی با شهدا دارند، این مطالب را قطعاً تصویر میکنند؛ مصادیقش را تصریح میکنند.
شیخموحد گفت: در کل نکتۀ اوج اتصال انسان و خدایش شهادت است.
وی نکتۀ دیگری را بیان کرد: چه زمانی خداوند مرحله شهادت را برای برگزیدگانش مقرر کرده است؟ خیلی وقتها انسان تأکید میکند که چرا وقتی یک نفر سالیان سال در جبهه مجاهدت کرده است؛ اما به این مقام نمیرسد؛ اما برای برخی از برگزیدگانش خدا در سنین جوانی و دانشجویی امثال شهید سید حسین علمالهدی شهادت رقم میخورد.
ریاست دانشکده حقوق و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گفت: در عالم زر این عهد گرفته شد: «أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ ۖ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ».
شیخموحد افزود: شهدا این عهد و میثاق را به جایی رساندند که حاضر شدند جانشان را با خدا معامله کنند؛ آنهم در سنین کم. خداوند چه ظرفیتی را به این عزیزان داده است. اگر انسان وقت بگذارد و واقعاً در زندگی خصوصی این افراد کنکاش کند به این معنا البته که رفتارهایشان را مورد مطالعه قرار بدهند که با دوستانشان، با خانوادهایشان، با همکارانشان، با همکلاسیهایشان و با اساتیدشان ببینند اینها چه ویژگیهایی داشتند؟
وی ادامه داد: ببینید اینها چه رفتارهای متمایزی نسبت با بقیۀ دانشجوها داشتند که خدا اینگونه اینها را انتخاب کرده است؟ آیا بهخاطر صبرشان، تحملشان
و یا احترامشان؟ کدام ویژگیشان باعث شد که اینها به این درجه برسند؟
در پایان ریاست دانشکده حقوق و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز به حالات شهید مهدی زینالدین اشاره کرد که فرمانده لشکر علیابنابیطالب علیهالسلام که هنگام خرید از دستفروشها، اجناس دست چهارم پنجمشان میخریده است.
شیخموحد گفت: کدامیک از ما حاضرین پولمان را برای اجناس بد دست سه و چهار بدهیم؟ همه دوست داریم بهترینها را از فروشنده بخریم. قطعاً خداوند اینگونه نیست که این ظرفیت شهادت را به هر کسی بدهد. باید یک تمایزاتی باشد.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴
∎