شناسهٔ خبر: 70648780 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در دیدار با دکتر معینی‌پور؛

آیت‌الله محقق‌داماد: از منابع خطی کتابخانۀ مجلس بسیار بهره برده‌ام/ مصحح تربیت کنید

آیت‌الله مصطفی محقق‌داماد، عضو پیوستۀ فرهنگستان علوم اسلامی با حضور در کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی، ضمن دیدار با دکتر مسعود معینی‌پور بر ضرورت آموزش و تربیت محققین و مصححین نسخ خطی تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق‌داماد، عضو پیوستۀ فرهنگستان علوم ایران با حضور در کتابخانۀ مجلس با دکتر مسعود معینی‌پور، ریاست کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

آیت‌الله محقق‌داماد در این دیدار سه ساعته با دکتر معینی‌پور ضمن یادکرد از مدیران ادوار گذشته کتابخانه مجلس گفت: منصب ریاست کتابخانه مجلس جایگاه مهمی است و از انتصاب جنابعالی که از اهالی دانش هستید و عشق به فرهنگ دارید خوشحال شدم.

این حقوقدان و مجتهد برجسته با بیان اینکه یکی از بهترین منابع برای ارباب تحقیق، فهرست نسخ خطی کتابخانه‌هاست، گفت: اگر کسی بخواهد از تاریخ علم آگاهی پیدا کند از طریق نسخ خطی می‌تواند به آن دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه برای تدوین مقاله‌ای که در آن منابع فقه شیعی را فهرست کردم و نشان دادم که اولین قواعدنویسی فقهی توسط شیعه انجام شده است، از منابع خطی کتابخانه مجلس بسیار بهره بردم.

دکتر معینی‌پور ضمن تشکر از حضور دکتر محقق‌داماد در کتابخانه مجلس در پاسخ به پرسش ایشان که آیا از مجموعه نسخ خطی کتابخانه، اثری هست که فهرست نشده باشد، گفت: فهرست‌نگاری نسخ خطی کتابخانه مجلس توسط مرحوم عبدالحسین حائری آغاز شد و الحمدلله به تازگی آخرین مجلد فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی کتابخانه منتشر شد.

رئیس کتابخانه مجلس در ادامه این دیدار با بیان اینکه چندی پیش همایش علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران همراه با تجلیل از نسخه‌پژوهان برتر در کتابخانه مجلس برگزار شد، افزود: معتقدم تحول در علم و سیاستگذاری علم، نیازمند تفطن به تاریخ علم است و ما به دنبال آن هستیم که با حضور اساتید تراز اولی مانند شما درسگفتار‌هایی در حوزه حکمت و فلسفه در کتابخانه مجلس راه‌اندازی کنیم و در این حوزه و همچنین درباره پروژه تدوین تاریخ علم از جنابعالی دعوت می‌کنیم که هدایت و نظارت داشته باشید.

آیت‌الله محقق‌داماد در ادامه این دیدار صمیمانه با تأیید ضرورت تدوین تاریخ علم بر اساس منابع علمی موجود در گنجینه کتابخانه مجلس اظهار داشت: امروز محققین و مصححین نسخ خط معدود و انگشت شمارند و کتابخانه مجلس می‌تواند مرجع آموزش تصحیح نسخ توسط آن اساتید باشد.