به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت استان مرکزی گفت: استفاده از مسواکهای نامناسب، بهویژه مسواکهای سخت، باعث سایش طوق دندانها (محل اتصال دندان به لثه) و افزایش حساسیت دندانها شود.
دکتر مژگان میرشفیعی افزود: استفاده از مسواک بیش از سه ماه توصیه نمیشود؛ چراکه پس از این مدت، بورس مسواک تغییر رنگ و تغییر حالت داده و مسواک عملاً کارایی خود را از دست خواهد داد.
او گفت: اندازه سری مسواک باید متناسب با اندازه حفره دهانی هر فرد باشد؛ کودکان باید از مسواکهای با سری کوچک استفاده کنند، درحالیکه بزرگسالان به سریهای بزرگتر نیاز دارند.
میرشفیعی افزود: مدت زمان ایدهآل برای مسواک زدن ۲ الی ۴ دقیقه است. کمتر از این مدت مسواک زدن اثربخشی لازم را نخواهد داشت.
او گفت: هنگام مسواک زدن سطح خارجی و سطح داخلی دندانها، باید زاویه ۴۵ درجه بین بورس مسواک و طوق دندانها (محل اتصال دندان به لثه) رعایت شود و مسواک از ناحیه محل اتصال لثه به دندان به سمت لبه دندان حرکت داده شود.
برای مسواک زدن و تمیز نمودن سطح جونده دندانها، با حرکات رفت و برگشتی مسواک به تعداد ۸ تا ۱۰ بار سطح جونده دندانها از باقیمانده مواد غذایی تمیز میشود.
میرشفیعی مسواک زدن سطح داخلی دندانها را بهویژه در ناحیه جلویی فک پایین، بسیار ضروری دانست؛ زیرا این ناحیه محل تشکیل و تجمع جرم است.
او گفت: خمیردندان حاوی فلوراید جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان توصیه میشود. میزان خمیردندان مورد استفاده برای مسواک زدن، برای کودکان به اندازه یک عدد برنج و در بزرگسالان به اندازه یک نخود روی بورس مسواک قرارداده شود.
به گفته میرشفیعی استفاده از خمیردندانهایی که حاوی مواد زبر و سخت است باعث خراشیده شدن مینای دندان و حساسیت دندان میشود.
او توصیه کرد: حداقل دو بار در شبانه روز و هر بار به مدت ۲ الی ۴ دقیقه مسواک بزنید: یکبار شبها قبل از خواب و یکبار بعد از خوردن صبحانه. در حالت ایده ال بعد از خوردن هر وعده غذایی مسواک زدن توصیه میشود.
میرشفیعی این را هم گفت که استفاده از نخ دندان برای پیشگیری از پوسیدگی بین دندانها، توصیه میشود.