فراروـ پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. شما همیشه میتوانید با موادی که در دسترس دارید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلو مخلوط خوشمزه بپزید. بادمجان پلو یکی از همین پلوهای مخلوط خوشمزه و خلاقانه است و برای افرادی که به بادمجان علاقه دارند به شدت توصیه میشود. این پلو که ترکیبی از بادمجان، گوشت چرخ کرده، پیاز و... است، دستور پخت آسانی هم دارد. اگر دوست دارید یک غذای جدید و درعین حال خوشمزه را برای اعضای خانواده بپزید، در ادامه این مطلب با آموزش بادمجان پلو خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
بادمجان دلمهای: ۳ عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و دارچین: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
سیب زمینی برای تهدیگ: ۱ عدد
طرز تهیه
برای درست کردن این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را با آب و مقداری نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید. بادمجان را پوست و به صورت مکعبی کمی درشت خرد کنید. بادمجانهای خرد شده را به مدت ۱۰ دقیقه داخل ترکیبی از آب و نمک بریزید و سپس آبکش کنید. وقتی آب بادمجان کاملا کشیده شد، داخل مقداری روغن سرخ کنید و بادمجانهای سرخ شده را کنار بگذارید. پیاز را پوست و به صورت ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید. وقتی پیاز نرم و طلایی شد، زردچوبه بریزید و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. کمی نمک، فلفل، دارچین و ادویه کاری روی گوشت بریزید و تفت بدهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و گوشت و رب را یکی دو دقیقه با هم تفت بدهید. حالا بادمجانهای سرخ شده را به ترکیب بالا اضافه کنید و مواد را هم بزنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و در اصطلاح کمی زندهتر و کالتر بردارید. یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و سیب زمینی ورقه شده را همراه با مقدرای روغن کف قابلمه قرار بدهید. حالا نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و از مواد گوشت و بادمجان روی برنج بریزید و بعد باقی مانده برنج را روی مواد بریزید. روی برنج زعفران دم کرده بریزید و بعد برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. حالا بادمجان پلو خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ اگر گیاهخوار هستید، میتوانید گوشت چرخ کرده را از دستور حذف کنید و به راحتی یک غذای گیاهی خوشمزه بپزید.
ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. بادمجان دلمهای، چون معمولا شیرین است، برای پخت این غذا مناسبتر است.