شناسهٔ خبر: 70639481 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

آلمان: زنان و کردها باید در روند انتقالی در سوریه شرکت داشته باشند

صاحب‌خبر -

وزیر خارجه آلمان پس از اولین دیدار خود با احمد الشراع، رهبر جدید سوریه در دمشق گفت که اگر این کشور خواهان حمایت اتحادیه اروپا است، همه گروه‌های سوری، از جمله زنان و کردها، باید در روند انتقالی این کشور حضور داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنالنا بائربوک روز جمعه ۱۴ دی در نشستی مطبوعاتی که همتای فرانسوی‌اش، ژان-نوئل بارو نیز در آن حضور داشت، بر لزوم حضور و مشارکت تمامی گروه‌ها در روند گذار به دموکراسی سوریه تأکید کرد.

وزرای خارجه آلمان و فرانسه که به نمایندگی از اتحادیه اروپا به دمشق سفر کردند از قصد خود برای برقراری روابطی تازه با سوریه گفتند و خواستار انتقال صلح‌آمیز قدرت شدند.

خانم بائربوک و آقای بارو اولین وزرای اروپایی هستند که از زمان سقوط دولت بشار اسد به دست شورشیانی که کنترل دمشق را به دست گرفتند، به سوریه سفر کردند.

هدف آنها از این سفر، ارسال پیامی مبنی بر تعاملی محتاطانه با شبه نظامیان اسلام گرا به رهبری هیات تحریر الشام است که ضمن تأیید موقعیت آنها به عنوان حاکمان جدید سوریه، میانه‌روی و احترام به حقوق اقلیت‌ها از سوی آنها را نیز ضروری می‌داند.

کاجا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد این سفر در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «پیام ما به رهبری جدید سوریه، احترام به اصول توافق شده با بازیگران منطقه و اهمیت بالای تضمین حفاظت از تمامی غیرنظامیان و اقلیت‌ها است».

وزیر خارجه آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه اروپا ممکن است به زودی دست به لغو تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه بزند یا نه، گفت که این موضوع به میزان پیشرفت سیاسی بستگی دارد و افزود که برای چنین اقدامی «خیلی زود» است.

از زمان سقوط حکومت بشار اسد، حاکمان جدید سوریه به دنبال این بوده‌اند که به جامعه بین‌المللی اطمینان دهند که به نمایندگی از تمامی اقشار جامعه سوریه حکومت خواهند کرد.

کشورهای غربی به تدریج درهای گفتگو با احمد الشراع، رهبر جدید سوریه و هیئت تحریر الشام، یک گروه مسلمان سنی که قبلاً به القاعده و دولت اسلامی وابسته بود، باز کرده‌ و بحث در مورد حذف نام این گروه از فهرست گروه‌های تروریستی را آغاز کرده‌اند.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در بیانیه‌ای تأکید کرد که می‌دانند «هیات تحریر الشام» از نظر ایدئولوژیک از کجا آمده و در گذشته چه کرده است.

ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه نیز در دیدار با نماینده‌های نهادهای جامعه مدنی سوریه ابراز امیدواری کرد که سوریه «مستقل و امن» باشد و جایی برای رشد تروریسم، سلاح‌های شیمیایی و یا تقویت بازیگران بدخواه منطقه باقی نگذارد.

آقای بارو به خبرنگاران گفت که آلمان و فرانسه قصد دارند در حین تدوین قانون اساسی جدید سوریه به این کشور کمک فنی و مشاوره ارائه دهند.

این دیپلمات ارشد فرانسوی خواستار راه حلی سیاسی برای ادغام جنگجویان کرد در نظام سیاسی سوریه شد و افزود که باید آتش‌بس دائمی حاصل شود.

او در پاسخ به این پرسش که اتحادیه اروپا چه زمانی ممکن است تحریم‌ها علیه سوریه را لغو کند، پاسخ نداد.

منابع دیپلماتیک به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که آقای بارو همچنین از سفارت فرانسه در دمشق که از سال ۲۰۱۲ میلادی بسته شد، دیدار کرد و گفت که پاریس در راستای برقراری مجدد نمایندگی دیپلماتیک خود در تطابق با شرایط سیاسی و امنیتی تلاش خواهد کرد.