به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «محمد اسلامی» در هفتمین کنفرانس ۲ روزه ایمنی و سنجش پرتوهای یونساز و غیریونساز که صبح روز سهشنبه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید احمدی روشن و شهید علیمحمدی اظهار کرد: نکته مهم این است که با توجه به پنجاه سالگی تاسیس سازمان انرژی اتمی و چهل و نهمین سال حفاظت در برابر اشعه و مرکز نظام ایمنی هستهای باید گفت که هنوز راه نرفته زیاد داریم. تهاجم و جو سنگین و رعب آوری که علیه انرژی اتمی ایران است حقایقی در درون خود دارد که منتشر نمی شود اما القائاتی درباره برنامه هستهای ایران به طور فریبکارانه مطرح میشود که باعث میشود این جو ایجاد شود که باید مقابل برنامه هستهای ایران ایستاد.
وی با اشاره به قانون ۱، ۲، ۳ کنگره آمریکا اظهار کرد: این قانون به صراحت میگوید که هر کس در دنیا خواست روی سه بخش غنیسازی، بازفرآوری و آب سنگین کار کند باید از آمریکا اجازه بگیرد و آنها تعیین میکنند چه باشد. ما در پنجاه سال گذشته به عنوان ایران و نه جمهوری اسلامی همیشه به خاطر پتانسیل کشور نیاز داشتیم وارد این حوزههای هستهای شویم.
اسلامی اظهار کرد: فشار سهمگینی قبل از انقلاب هم داشتند که ایران وارد عرصه چرخه سوخت نشود. چون اگر وارد عرصه سوخت و راکتور نشوید نمیتوانید ادعا کنید که هستهای شدید.
وی ادامه داد: برای اینکه ایران وارد این حوزهها نشود گفتند یک شرکت تاسیس میکنیم و شما در آن سهیم شوید لذا ایران قبل از انقلاب یک میلیارد دلار در یک شرکت فرانسوی سرمایه گذاری کرد، اما بعد از مدتی دبه میکنند و می گویند شما غیر اروپایی هستید و این شرکت اروپایی است و نمی توانیم شما را در این شرکت بپذیریم ولی پول را می گیرند. تمام ثروت بزرگ هستهای فرانسه که الان ۷۶ درصد برق کشورش را از هستهای تامین میکند برای این سرمایهگذاری ایران است. بنابراین شرکت دیگری را تاسیس میکنند و ایران را در آن شرکت سهیم میکنند که آن شرکت هنوز هم هست و ما با این تمهیدات و ادبیات آنها از آن محروم ماندیم.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب القا کردند که انرژی هستهای بلندپروازانه بوده است و هستهای را متوقف کنیم، گفت: اخیرا برخی مستندات و مصوبات گذشته را مرور می کردم و دیدم مصوب شده اراضی و تاسیسات که برای احداث نیروگاه های اتمی در بوشهر و خوزستان بوده، ساختمانها را هم به اموزش و پرورش دهند و زمینها را هم کشاورزی کنند و دیگر کار اتمی نکنیم؛ این مظلومیت هستهای از سوی خودمان و آن هم ظلم و زورگویی خارجیها تا اتهاماتی که به کشور زدند که دنبال بمب است!
اسلامی با اشاره به مذاکرات هستهای بیش از ۲۵ سال ادامه داد: همه دولتها در ایران با هر ایدئولوژی و مشی سیاسی که داشتند مذاکره کردند و حاصل آن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شد. این سال ها مذاکره برای این بود که موارد اتهامی را خاتمه دهند و تحریمها برداشته شود و ایران برای یک دوره معین محدودیت هستهای ایجاد کند و پرونده بسته شود، اما این را هم تحمل نکردند و با فشار سهمگین صهیونیستی و جریانات معاند، ترامپ از برجام خارج شد و بایدن آمد که به برجام برگردد، اما گفتند چند مکان که قبلا بازرسی و بسته شده را دوباره بازرسی کنیم و همان شد بهانه برای فشار بیشتر.
وی در ادامه به گزارش تخصصی موسسه ISIS در مارس ۲۰۲۴ علیه ایران اظهار کرد: در این مقاله به نیروگاه دارخوین اشاره کرده و با اشاره به تصاویر منتشر شده از زمان فرانسویها که قرار بود این نیروگاه را قبل از انقلاب بسازند، اما بعد رها کردند و تصاویر این نیروگاه در زمان جنگ و غارت زیرساخت های این نیروگاه و تصویر بنده در روز افتتاحیه پروژه ساخت این نیروگاه یک ارزیابی را ارائه داده است که قابل توجه است؛ گفته است اراده ایران برای ساخت نیروگاه دارخوین نشان می دهد که اینها دارند سازنده تکنولوژی و نیروگاه میشوند و جامعه بین المللی باید علیه ایران اقدام کند. وقتی فرانسوی ها دارخوین را ترک کردند ایران با یک شرکت اروپایی دیگر برای ساخت دارخوین قرارداد بست و آمریکایی ها به محض اینکه مطلع شدند مانع شدند و اجازه فعالیت به آن شرکت اروپایی را ندادند. دیوید آلبرایت در این گزارش مدعی است که اگر ایران به این روند ادامه دهد و به این قابلیت در ساخت راکتور برسد ایران این تکنولوژی و اقلام را به کشورهایی میدهد که ما دوست نداریم. بنابراین اینها نمیخواهند ما راههای باقی مانده در چرخه سوخت را طی کنیم اما باید این مسیر را برویم.
وی گفت: ما در بخش قدرت و غیر قدرت در حوزه راکتور و نیروگاه اهدافی که طراحی کردیم را با قوت پیش میبریم. ما ظرفیتهای زیادی ایجاد کردیم و میتوانیم یک جریان پیشرفته و ارزشمند را که در شکوفایی کشور نقش دارد، پیاده سازی کنیم. ما مصمم تر از گذشته باید در طرح های نیروگاهی پیش رویم و نیروهای متخصص و با استعداد و ظرفیت های گسترده ای در اختیار داریم و برنامه ها و تصمیمات هم برای رسیدن به این هدف گرفته شده است و باید به این سمت برویم.
اسلامی اظهار کرد: ما در سازمان در بخش پرتوها تقریبا تعداد زیادی از سامانههای مولد پرتو را انجام دادیم و یک طرح آمایش را اجرا کردیم که بتوانیم در بخش سلامت و امنیت غذایی پرتوها را به کار بگیریم و مردم و کشور را از غفلت پنجاه ساله خارج کنیم.
311311