شناسهٔ خبر: 70637285 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

پشت پرده وقوع زلزله بزرگ در سوادکوه / سناریوی ترس و سرقت !

حوادث رکنا: زلزله 4.5 ریشتری سوادکوه و پس‌لرزه‌های آن باعث انتشار شایعات کذب درباره وقوع زلزله بزرگ‌تر شد که با هدف ایجاد ترس و احتمالاً سرقت مطرح شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، زلزله 4.5 ریشتری و پس‌لرزه‌های مکرر در سوادکوه و شهرهای اطراف در روزهای اخیر، نگرانی‌های زیادی را برای مردم این منطقه به همراه داشته است. در این میان، برخی شایعه‌پردازان با انتشار اخبار دروغین و جعلی درباره احتمال وقوع زلزله بزرگ‌تر، سعی در سوءاستفاده از این شرایط و حتی ایجاد زمینه برای تخلیه و سرقت منازل داشته‌اند.

این شایعات تنها مختص سوادکوه نیست، چراکه پیش‌تر نیز در شرق تهران شایعات مشابهی درباره زلزله بزرگ منتشر شده بود که با واکنش سریع مسئولان و تکذیب رسمی، جعلی بودن آن‌ها آشکار شد.

بر اساس گزارش‌ها، زلزله 23 آذر با شدت 4.5 ریشتر، شهر زیراب و مناطق اطراف سوادکوه را لرزاند و پس از آن، پس‌لرزه‌هایی در شهرستان‌های آمل، سیمرغ و دیگر مناطق مازندران رخ داد که موجب نگرانی مردم شد. با این حال، اکنون بیش از 20 روز پس از این زلزله، شایعات جدیدی نظیر تماس‌های تلفنی و مراجعه حضوری افراد ناشناس به منازل سوادکوهی‌ها با ادعای وقوع زلزله 7 ریشتری، موجی از اضطراب و ترس در میان مردم ایجاد کرده است.

نهادهای نظارتی و امنیتی با تکذیب این شایعات اعلام کردند که این اخبار کذب با هدف ایجاد وحشت عمومی و احتمالاً برای سرقت یا اقدامات مجرمانه منتشر شده است. از مردم خواسته شده است تا به این شایعات دامن نزنند و اخبار را فقط از منابع رسمی پیگیری کنند.

همچنین از شهروندان تقاضا شده است در صورت مشاهده هرگونه اقدام مشکوک، ضمن مستندسازی این رفتارها، موضوع را در اسرع وقت به مرکز فوریت‌های پلیسی 110 اطلاع دهند تا از وقوع جرائم احتمالی جلوگیری شود.

تکذیب احتمال وقوع زلزله بزرگ در سواکوه

همچنین حسینعلی محمدی شیرکلاهی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران روز شنبه، 15 دی ماه ضمن تکذیب احتمال وقوع زلزله هفت ریشتری در سوادکوه گفت: زلزله اصلی و بزرگ سوادکوه مربوط به 23 آذر ماه و 4.5 ریشتری بود و پس لرزه های پس از آن برای جابجایی گسل ها ادامه دارد که به دلیل شدت کم جای نگرانی ندارد.

وی با بیان اینکه عبور و فعالیت گسل های خزر و زاگرس در مازندران و وقوع این پس لرزه ها عادی و معمول است، عنوان کرد: از اساس وقوع زلزله قابل پیش بینی نیست و سخنانی مبنی بر وقوع زلزله هفت ریشتری در سوادکوه شیطنت رسانه ای، کذب و باهدف کلاهبرداری یا سرقت با خالی شدن منازل است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت:‌ ماموران نظارتی و امنیتی با جدیت به دنبال شناسایی و دستگیری سرمنشا این شایعات و تخریب افکار عمومی هستند.