شناسهٔ خبر: 70630507 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

شایعه وقوع زلزله بزرگ در سوادکوه برای سرقت از منازل

صاحب‌خبر -

پس از وقوع زلزله و پس‌لرزه‌های متعدد در سوادکوه و دیگر مناطق مازندران، توجه مردم به اخبار مرتبط با این موضوع در فضای مجازی بیشتر شده و شایعه‌پردازان از این فرصت استفاده کرده‌اند تا با انتشار اخبار دروغین، به جذب توجه در شبکه‌های اجتماعی پرداخته و حتی زمینه را برای سرقت از منازل مردم فراهم کنند.

این شایعات تنها به سوادکوه و روزهای اخیر محدود نمی‌شود؛ مشابه چنین اخبار جعلی پیش‌تر در شرق تهران نیز منتشر شد، جایی که ادعای تخلیه منازل به دلیل احتمال وقوع زلزله بزرگ در ماه‌های گذشته توسط رسانه‌های معاند منتشر شد. اما خیلی زود با اطلاعیه‌های مسئولان، جعلی بودن این اخبار تکذیب شد.

زلزله ۴.۵ ریشتری در حوالی ساعت ۲۲ جمعه ۲۳ آذر ماه شهر زیراب را لرزاند و شدت آن به اندازه‌ای بود که در شهرها و روستاهای اطراف سوادکوه نیز احساس شد. پس از آن، طبق معمول در چنین شرایطی، پس‌لرزه‌هایی در شهرستان‌های آمل و سیمرغ و حتی دیگر نقاط استان مازندران رخ داد.

با این حال، اکنون و پس از گذشت بیش از ۲۰ روز از وقوع این زلزله، شایعاتی مبنی بر وقوع زلزله بزرگتر در سوادکوه، نگرانی و دلواپسی‌هایی را در میان مردم ایجاد کرده است. یکی از این شایعات، مربوط به “تماس‌های تلفنی یا مراجعه حضوری افرادی به درب منازل” است که ادعا می‌کنند وقوع زلزله هفت ریشتری در پیش است و از مردم خواسته می‌شود که منازل خود را تخلیه کنند.

نهادهای نظارتی و امنیتی در پاسخ به این شایعات تاکید کرده‌اند که “با بررسی‌های دقیق از منابع امدادی و خدماتی، این شایعات تکذیب می‌شود” و از مردم سوادکوه خواسته‌اند که به هیچ‌وجه به این اخبار دامن نزنند و هرگونه اطلاعات را از منابع رسمی پیگیری کنند.

این نهادها همچنین هشدار داده‌اند که این شایعات می‌تواند با هدف ایجاد ترس روانی و یا حتی سرقت از منازل صورت گیرد. آن‌ها از مردم خواسته‌اند که در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مجرمانه، موضوع را بلافاصله به پلیس اطلاع دهند.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، احتمال وقوع زلزله هفت ریشتری در سوادکوه را تکذیب کرد و اظهار داشت که زلزله اصلی ۴.۵ ریشتری در ۲۳ آذر ماه اتفاق افتاده است و پس‌لرزه‌های آن طبیعی و به دلیل جابجایی گسل‌ها ادامه دارد. وی تاکید کرد که وقوع چنین زلزله‌هایی قابل پیش‌بینی نیست و شایعات مربوط به زلزله هفت ریشتری در سوادکوه “شیطنت رسانه‌ای و کذب” است که هدف آن کلاهبرداری یا سرقت است.

به گزارش ایرنا، محمدی شیرکلاهی افزود که مسئولان امنیتی و نظارتی با جدیت در پی شناسایی و دستگیری مسببین این شایعات و تخریب افکار عمومی هستند.

برچسب‌ها: