الهه جعفرزاده: طبق آخرین آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده امریکا (CDC) تا اواخر دسامبر ۹۱ مورد ابتلا به «نورو-ویروس» گزارش شده است. در مقایسه با شیوع این ویروس در هفته آخر نوامبر با ۶۹ مورد مبتلا، این روند تا کنون افزایش یافته است.
آمارهای چندسال گذشته حداکثر ۶۵ مورد ابتلا را در هفته نخست دسامبر نشان میدهد. ابتلا به این ویروس در طول سال شایع است، اما از ماه نوامبر تا آوریل بیشتر دیده میشود.
طبق گزارش CDC، نورو-ویروس عامل اصلی بیماریهای منتقله از غذا در ایالات متحده است و هر ساله ۵۸ درصد از عفونتهای گوارشی در این کشور ناشی از این ویروس هستند.
به گفته آژانس بهداشت فدرال، هر ساله این ویروس بین ۱۹ تا ۲۱ میلیون مبتلا، ۱۰۹هزار بستری در بیمارستان و ۹۰۰ مرگ را به دنبال دارد.
نورو-ویروس یک ویروس بسیار مسری و شایعترین علتِ «گاستروانتریت ویروسی» است؛ که موجب التهاب پوشش داخلی دستگاه گوارش میشود. اگرچه اغلب از آن به عنوان «آنفلوانزای معده» یاد میشود، باید اشاره کرد که این بیماری هیچ ارتباطی با آنفلوانزای رایج ندارد.
عفونت نورو-ویروس با استفراغ ناگهانی و اسهال تشخیص داده میشود. شیوع این بیماری اغلب در خانههای سالمندان، زندانها، مدارس و مکانهایی که تجمع در آنها وجود دارد و افراد نزدیک به هم هستند، مشاهده میشود.
این تصویر میکروسکوپ الکترونی ارائهشده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، خوشهای از ویریونهای نوروویروس را نشان میدهد.علائم شایع نورو-ویروس
شایعترین علائم عبارتند از: تهوع، استفراغ، درد معده و اسهال. با این حال، بیماران ممکن است تب، سردرد و بدن درد را نیز تجربه کنند.
راههای انتقال نورو-ویروس
نورو-ویروسها بسیار مسری هستند. آنها معمولاً از طریق غذا یا آب آلوده یا از طریق سطوح آلوده پخش میشوند. نورو-ویروسها همچنین میتوانند از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل شوند.
اسهال، درد معده و استفراغ معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از تماس شروع میشود. اکثر مبتلایان ظرف یک تا سه روز بهبود مییابند.
کدام گروهها بیشتر در معرض خطر هستند؟
افراد در هر سنی ممکن است به نورو-ویروس مبتلا و بیمار شوند. کودکان خردسال، افراد مسن و آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر هستند.
نکات مهم
کمآبی بدن ناشی از استفراغ و اسهال مهمترین نگرانی در طول بیماری است؛ که باید حواستان به آن باشد. هیچ دارویی برای درمان نورو-ویروس وجود ندارد. آبرسانی مجدد با نوشیدن آب و سایر مایعات -به استثنای قهوه، چای و الکل- توصیه میشود.
علائم کمآبی شامل کاهش ادرار، خشکی دهان و گلو و احساس سرگیجه هنگام ایستادن است.
شستن مکرر دستها قبل از غذا خوردن با صابون و آب گرم به مدت ۲۰ ثانیه بهترین دفاع در برابر نورو-ویروس است.
شستوشوی سطوح و مواد غذایی با مواد ضدعفونیکننده خانگی نیز میتواند در کاهش آلودگی مؤثر باشد.
منابع:
۴۷۲۳۲