آیا می توانیم تا سال 1405 با تکمیل پروژه چابهار، 40 میلیون تن بار را از مسیر کشور جابجا کنیم.
یک کارشناس ترانزیت با اشاره به اظهارات علی عبدالعلی زاده، نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور مبنی بر امکان عبور ۴۰ میلیون تن بار از کشور، با ساخت راه آهن چابهار، عنوان کرد: چه کسی به نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریا محور گفته است ما با احداث راه آهن چابهار به زاهدان می توانیم ۴۰ میلیون تن عبور بار ترانزیت ریلی داشته باشیم؟!!!
به گزارش تین نیوز، این کارشناس به تین نیوز گفت: اگر چنین توانایی داشتیم، همین حالا هم که بندر شهید رجایی به کریدور شمال جنوب وصل است، آیا ۵ میلیون تن هم بار ریلی ترانزیتی شمال جنوب داریم؟
قابل ذکر است نشست تخصصی در حوزه سیاست گذاری پیشرفت و آبادانی منطقه مکران با عنوان «ایده هایی برای پیشرفت و توسعه منطقه مکران» روز نهم دی ماه به همت کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق ایران برگزار شد.
به گزارش اتاق ایران آنلاین، در این نشست، علی عبدالعلی زاده، نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور گفت: مکران شرایطی بکر دارد؛ این منطقه 80 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد. طول ساحل این منطقه سه برابر طول ساحل امارات متحده عربی است. ساحل اقیانوسی و صخره ای دارد و کشتی ها تا 600 هزار تن امکان پهلو گرفتن دارد. زمان دسترسی را به نصف زمان قبلی کاهش می دهد و هزینه ها 30 درصد کاهش می یابد و دسترسی را به کشورهای مختلف تسهیل می کند.
او گفت: تا سال 1405 با تکمیل پروژه چابهار ما می توانیم 40 میلیون تن بار را از مسیر کشور جابجا کنیم. این دروازه جدیدی به سوی درآمد و اشتغال کشور است. کریدور شمال جنوب و شرق و غرب فقط برای این نیست که بار از جنوب به شمال و روسیه برود. این ها شاهرگ های توسعه کشور هستند.
عبدالعلی زاده تأکید کرد: در بندر اصلی باید از تمام کارهایی که زمان واردات و صادرات را به تعویق می اندازد، خودداری کرد. بنادر خشک و شهرک بزرگ صنعتی باید موردتوجه باشد و این به معنای کاشتن موتور توسعه صنعتی در منطقه است. با این نگاه موقعیت مکران را باید ارزیابی کرد.